Σημαντικό βαθμολογικά αλλά για διαφορετικούς λόγους είναι το παιχνίδι που θα γίνει αύριο, (8/3, 18:00, ΕΡΤ Sports 1) στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης». Η Καρδίτσα Ιαπωνική που βλέπει μπροστά της την προοπτική της τετράδας θα υποδεχτεί το Μαρούσι που μάχεται για να μείνει στη Stoiximan GBL.
Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και η 20ή αγωνιστική της Stoiximan GBL θα αρχίσει να εκτυλίσσεται από την Πάτρα, με τον πρώτο από τους τρεις αυριανούς αγώνες (8/3). Ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ mateco (17:00, ΕΡΤ3).
Δύο πολύ ξεχωριστά επιτεύγματα άφησε για τον Κώστα Παπανικολάου το χθεσινό (2/3) παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο 4ος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» και παράλληλα ο 20ός στην ιστορία της Stoiximan GBL που έφτασε τα 300 κλεψίματα.
Ο επίλογος της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL θα γραφτεί στο κλειστό του Λαυρίου. Σε παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, το Λαύριο DHI θα υποδεχτεί αύριο (3/3, 20:15, ΕΡΤ3) την Καρδίτσα Ιαπωνική.
Η Stoiximan GBL επιστρέφει σήμερα στη δράση μετά τη διακοπή των προηγούμενων εβδομάδων και μετά το σημερινό πρόγραμμα των τριών αγώνων, αύριο (2/3) θα διεξαχθούν δύο ακόμη αναμετρήσεις. Η πρώτη θα γίνει στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου όπου το Περιστέρι Domino’s περιμένει τον Ολυμπιακό (17:15, ΕΡΤ3).
Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα κλείσει το σαββατιάτικο (1/3) πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL. Ο ΠΑΟΚ mateco θα αντιμετωπίσει τον Άρη Midea (20:15, ΕΡΤ3).
Στη Ρόδο θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι του Σαββάτου, στην επιστροφή της Stoiximan GBL στη δράση. Ο Κολοσσός H Hotels Collection θα υποδεχτεί τον Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola (1/3, 17:30, ΕΡΤ Sports 1).
Η δράση επιστρέφει στη Stoiximan GBL και η κανονική περίοδος μπαίνει στην τελική ευθεία αφού απέμειναν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της. Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής θα ανοίξει το Σάββατο (1/3) με τρεις αναμετρήσεις και η πρώτη θα γίνει στη Γλυφάδα όπου ο Πανιώνιος Χυμοί Viva θα υποδεχτεί την ΑΕΚ Betsson (17:00, ΕΡΤ3).
Ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε πως η φετινή Stoiximan GBL είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές των τελευταίων, τουλάχιστον, χρόνων, θα μείνει έτσι κι αλλιώς στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Φρόντισε γι’ αυτό ο Έλβαρ Φρίντρικσον.
Στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Stoiximan GBL εγκρίθηκε ομόφωνα η δημιουργία τροπαίου για τον Πρωταθλητή το οποίο θα καθιερωθεί και θα φέρει την ονομασία του αείμνηστου Θεόδωρου Καρατζά.
Ο Αντώνης Καραγιαννίδης με εκπληκτικό νταμπλ νταμπλ (23 πόντοι με 10/10 δίποντα και 17 ριμπάουντ) ηγήθηκε της εκτός έδρας νίκης του Προμηθέα Βίκος Cola επί του Πανιωνίου και παράλληλα αναδείχθηκε Stoiximan MVP of the Week μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan GBL!
Ο Τόμας Ουόκαπ έγραψε ιστορία για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι. Ο διεθνής γκαρντ μοίρασε 16 ασίστ σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση των «ερυθρόλευκων» και ισοφαρίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Stoiximan GBL.
Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στο Περιστέρι Betsson να αμφισβητήσει την κυριαρχία του μετά το πρώτο δεκάλεπτο και έφτασε στη νίκη στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» με 105-62.