Ήταν οι ομάδες που πήραν το «εισιτήριο» της ανόδου στη Stoiximan GBL στην περασμένη σεζόν. Ηρακλής και Μύκονος Betsson θα αναμετρηθούν αύριο (18/10, 17:00, ERTSPORTS 1) για την 3η αγωνιστική.
Στη Sunel Arena θα αρχίσει να γράφεται η ιστορία της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL, εκεί όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει αύριο (18/10, 16:00, ΕΡΤ2 Σπορ) την Καρδίτσα Ιαπωνική.
Περιστέρι και Μύκονος Betsson έδωσαν μία παράσταση επιθετικού μπάσκετ στην πρώτη περίοδο του μεταξύ τους παιχνιδιού που έγινε χθες (12/10) σημειώνοντας συνολικά 65 πόντους. Οι 39 που είχαν οι «κυανοκίτρινοι» είχαν ξεχωριστή, στατιστική προέκταση.
Το σημερινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό AKTOR είχε μία πολύ ξεχωριστή προέκταση για τον προπονητή του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε τους 200 αγώνες Πρωταθλήματος στον «κόκκινο» πάγκο.
Το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στη σεζόν κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στις τελευταίες κατοχές. Στην τελευταία άμυνα. Ο Τόμας Ντίμσα είπε «όχι» στον Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν σχεδόν στην εκπνοή και πέραν του ότι χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Ηρακλή, έγραψε «ασπρόμαυρο» ρεκόρ εξαετίας.
Με ιδανικό τρόπο θα κλείσει η 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Με το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR της σεζόν καθώς οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι στο ΣΕΦ (12/10, 19:00, ΕΡΤ2).
Το δεύτερο παιχνίδι της αυριανής (12/10) ημέρας και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL θα γίνει στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Το Περιστέρι θα υποδεχτεί τη Μύκονο Betsson (16:00, ΕΡΤ2).
Η δράση αρχίζει νωρίς και αυτήν την Κυριακή στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τρεις αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Την αρχή (12/10, 13:00, ΕΡΤ2) θα κάνουν η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος στη SUNEL Arena.
Το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα ρίξει την αυλαία της πρώτης μέρας για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί αύριο (11/10, 19:30, ΕΡΤ2) τον Ηρακλή.
Τον προερχόμενο από την σλοβακική Λέβιτσε, 28χρονο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ Γουίλ Κάριους απέκτησε το Περιστέρι Betsson όπως ανακοίνωσαν οι «κυανοκίτρινοι»:
Ο Ολυμπιακός ενίσχυσε την φροντ λάιν του με την απόκτηση του Ταϊρίκ Τζόουνς, του 28χρονου Αμερικανού σέντερ που τα τελευταία ενάμιση χρόνια αγωνιζόταν στην Παρτίζαν Βελιγραδίου.
Ο Κέντρικ Ναν γίνεται ο πρώτος παίκτης στην Stoiximan GBL της φετινής αγωνιστικής χρονιάς που αναδεικνύεται για δεύτερη φορά Stoiximan MVP of the Week!