Η αποτελεσματικότητα του από μέση και κοντινή απόσταση ήταν, ίσως, το σημαντικότερο συστατικό της νίκης του Παναθηναϊκού AKTOR στο Game 3 των τελικών. Εκτελώντας με 73,53% στα δίποντα έγραψε ιστορία.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού στον 2ο τελικό των playoffs με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό AKTOR. Μέσα από αυτήν την εμφάνιση έφτασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς μπήκε στις λίστες των «1000άρηδων» σκόρερ του Ολυμπιακού.
Η σεζόν ολοκληρώθηκε για το Περιστέρι bwin και τον Άρη Midea με το μεταξύ τους παιχνίδι που έκρινε την 3η θέση και με τους «κυανοκίτρινους» να την κατακτούν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, διευρύνοντας τη συγκεκριμένη λίστα. Έγιναν έτσι η 6η ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση σε δύο συνεχόμενες σεζόν. Καμία από τις προηγούμενες πάντως δεν το έκανε και για τρίτη, διαδοχική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός πέρασε από το ΟΑΚΑ στον 1ο τελικό των playoffs της Stoiximan Basket League κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τίτλο του πρωταθλητή. Είναι ένα αποτέλεσμα με ξεχωριστές, στατιστικές προεκτάσεις στις ιστορικές λίστες των τελικών…
Η σειρά των τελικών των playoffs της Stoiximan Basket League που θα αναδείξει τον πρωταθλητή για το 2024 αρχίζει σήμερα (5/6, 21:15). Αύριο όμως (6/6, 21:15) θα προκύψει η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στην κατηγορία. Το Περιστέρι bwin θα υποδεχτεί τον Άρη Midea σε νοκ άουτ αγώνα, με βάση την αλλαγή στο format του Πρωταθλήματος.
242 μέρες από τις 7 Οκτωβρίου, από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν και η 32η Stoiximan Basket League μπαίνει στο πιο κρίσιμο, στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της. Αυτό που θα αναδείξει τον πρωταθλητή για την περίοδο 2023-24. Η σειρά των τελικών αρχίζει αύριο (5/6, 21:15, ΕΡΤ3) με τον Παναθηναϊκό AKTOR να υποδέχεται τον Ολυμπιακό και με τους δύο «αιωνίους» να κοντράρονται για 21η φορά για τον τίτλο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
Μέλος μιας ξεχωριστής λίστας στην ιστορία του Παναθηναϊκού AKTOR έγινε ο Ντίνος Μήτογλου μέσα από τον 2ο αγώνα της ημιτελικής σειράς των playoffs της Stoiximan Basket League κόντρα στον Άρη Midea. Μπήκε στην 20άδα των παικτών των «πράσινων» με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στις δύο ρακέτες, στο Game 2 των ημιτελικών του Ολυμπιακού με το Περιστέρι bwin έχοντας 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ήταν εξ ορισμού ένα ξεχωριστό παιχνίδι αφού με αυτό «έπιασε» τον Μίλος Τεόντοσιτς στην 1η θέση της λίστας των ξένων του Ολυμπιακού με τις περισσότερες συμμετοχές Πρωταθλήματος.
Κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους τελικούς των playoffs με τη νίκη του επί του Άρη Midea, ο Παναθηναϊκός AKTOR έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 200 νίκες playoffs στη Stoiximan Basket League.
Από τον Πανιώνιο Cosmorama Travel στο Μαρούσι Chery μετακινήθηκε ο Τζορτζ Πάπας, ο 27χρονος διεθνής γκαρντ, που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στο Περιστέρι.
Στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Stoiximan GBL εγκρίθηκε ομόφωνα η δημιουργία τροπαίου για τον Πρωταθλητή το οποίο θα καθιερωθεί και θα φέρει την ονομασία του αείμνηστου Θεόδωρου Καρατζά.
Ο Αντώνης Καραγιαννίδης με εκπληκτικό νταμπλ νταμπλ (23 πόντοι με 10/10 δίποντα και 17 ριμπάουντ) ηγήθηκε της εκτός έδρας νίκης του Προμηθέα Βίκος Cola επί του Πανιωνίου και παράλληλα αναδείχθηκε Stoiximan MVP of the Week μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan GBL!