Στο PAOK Sports Arena θα αρχίσει να γράφεται η ιστορία της 2ης αγωνιστικής, της 33ης Stoiximan GBL. Ο ΠΑΟΚ mateco θα υποδεχτεί αύριο (12/10, 17:00, ΕΡΤ3) τον Παναθηναϊκό AKTOR, σε παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης από την περασμένη σεζόν.
Ο Πανιώνιος Χυμοί VIVA επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια στη Stoiximan GBL και συνδύασε την επιστροφή του με την πρώτη νίκη του σε πρεμιέρα, μετά από τρεις σερί ήττες. Με αυτό το αποτέλεσμα και ο προπονητής του, Άρης Λυκογιάννης, πήγε κόντρα σε μία προσωπική, αρνητική παράδοση.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR άρχισε με νίκη την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στη Stoiximan GBL, περνώντας από την Καρδίτσα και κάνοντας το 29/33 στις πρεμιέρες του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Αυτό συνδυάστηκε με μία ξεχωριστή επίδοση από τον Ομέρ Γιούρτσεβεν.
Έψαχνε καιρό αυτήν τη νίκη ο ΠΑΟΚ mateco. Μία εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Χρειάστηκε να περιμένει 20 χρόνια και να υποχρεωθεί σε εννιά διαδοχικές ήττες μέχρι το χθεσινό διπλό επί του Περιστερίου Domino’s.
Ο Αντώνης Καραγιαννίδης εξελίχθηκε σε «άσο στο μανίκι» του Ηλία Παπαθεοδώρου, στη νίκη του Προμηθέα επί του Αμαρουσίου για την πρεμιέρα της Stoiximan GBL. Η παρουσία του 22χρονου σέντερ αποδείχτηκε καταλυτική και μέσα από αυτήν ξεπήδησε μία ξεχωριστή επίδοση.
Σε ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά έφτασε «με το καλημέρα» της νέας Stoiximan GBL ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Τριπολιτσιώτης κόουτς έγινε ο 3ος στην ιστορία του Άρη Midea που έφτασε τα 100 παιχνίδια στον πάγκο του, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
Μία νίκη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος είναι πάντα σημαντική. Για την ΑΕΚ Betsson είναι ακόμη πιο σημαντική αφού σημειώθηκε επί του Άρη Midea και μάλιστα μέσα στο Nick Galis Hall. Το αποτέλεσμα αυτό όμως έχει και μία στατιστική χροιά που μπορεί να χαρακτηριστεί ξεχωριστή.
Στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Stoiximan GBL εγκρίθηκε ομόφωνα η δημιουργία τροπαίου για τον Πρωταθλητή το οποίο θα καθιερωθεί και θα φέρει την ονομασία του αείμνηστου Θεόδωρου Καρατζά.
Ο Αντώνης Καραγιαννίδης με εκπληκτικό νταμπλ νταμπλ (23 πόντοι με 10/10 δίποντα και 17 ριμπάουντ) ηγήθηκε της εκτός έδρας νίκης του Προμηθέα Βίκος Cola επί του Πανιωνίου και παράλληλα αναδείχθηκε Stoiximan MVP of the Week μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan GBL!
Ο Τόμας Ουόκαπ έγραψε ιστορία για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι. Ο διεθνής γκαρντ μοίρασε 16 ασίστ σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση των «ερυθρόλευκων» και ισοφαρίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Stoiximan GBL.