Ο Ολυμπιακός έφτασε στην τέταρτη, συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου μέσα και από μία σειρά ξεχωριστών, για τα δεδομένα της διοργάνωσης, επιδόσεων…
*Οι δύο εμφανίσεις του κατατάσσονται στην πρώτη τριάδα των καλύτερων στα έξι χρόνια του θεσμού, με βάση το ranking. Είχε 126 στον ημιτελικό με την Καρδίτσα Ιαπωνική που είναι νέο ρεκόρ ενώ με το 107 του τελικού κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola ισοφάρισε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε στον ημιτελικό του 2023 κόντρα στο Περιστέρι.
*Σημείωσε νέο ρεκόρ διοργάνωσης με τα 28 εύστοχα δίποντα που είχε στον ημιτελικό με την Καρδίτσα Ιαπωνική. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν εκείνη των 27 του Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola στον ημιτελικό του 2021 απέναντι στην ΑΕΚ.
*Νέο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης συνιστά και το 82,35% με το οποίο εκτέλεσε στον ημιτελικό της Παρασκευής, έχοντας 28/34. Ξεπέρασε κατά πολύ την προηγούμενη, καλύτερη επίδοση που ήταν και πάλι δική του αφού είχε 70% (21/30) στον ημιτελικό του 2024 κόντρα στο Περιστέρι.
*Ισοφάρισε τη μεγαλύτερη διαφορά αμυντικών ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι του Stoiximan Super Cup. Είχε 13 περισσότερα από την Καρδίτσα Ιαπωνική την Παρασκευή (29-16), διαφορά που είχε και από τον Παναθηναϊκό AKTOR στον τελικό του 2023.
*Το +33 του ημιτελικού (89-56) συνιστά τη μεγαλύτερη τελική διαφορά των αγώνων της διοργάνωσης. Η προηγούμενη ήταν το +28 του Ολυμπιακού (93-65) στον ημιτελικό του 2022 με τον Προμηθέα.
*Στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική εξάλλου, ο Ολυμπιακός είχε 48 πόντους μέσα από τη ρακέτα, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ στα Stoiximan Super Cup αφού το προηγούμενο ήταν δικό του με τους 42 στον ημιτελικό του 2021 απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola.
*Στον ημιτελικό με την Καρδίτσα Ιαπωνική σημειώθηκε η μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει στην εξέλιξη ενός αγώνα του Stoiximan Super Cup. Ήταν το +34 που είχε ο Ολυμπιακός στο 37:45 (87-53) ξεπερνώντας το +30 που είχε στον τελικό του 2023 κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR (64-34 στο 33:13).
*Στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ λαθών των Stoiximan Super Cup. Είχαν 20 όσα, μία μέρα πριν, η ΑΕΚ στον ημιτελικό με τον Προμηθέα και ο Άρης με το Περιστέρι στον μεταξύ τους μικρό τελικό του 2024.
*Ο MVP του τουρνουά, Τάιλερ Ντόρσεϊ, σημείωσε την 6η επίδοση 5+ εύστοχων τριπόντων έχοντας πέντε (5/7) στον χθεσινό τελικό. Το ρεκόρ κράτησε πάντως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που είχε έξι (6/7) εύστοχα τρίποντα στον περσινό τελικό.
*Συνολικά τέσσερις φορές στα έξι Stoiximan Super Cup σημειώθηκαν επιδόσεις απόλυτης ευστοχίας στα δίποντα σε τουλάχιστον πέντε προσπάθειες. Δύο από αυτές σημείωσε ο Σάσα Βεζένκοφ στο διήμερο που πέρασε αφού είχε 5/5 τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό.
Προμηθέας: Η 30άρα του Γκρέι και το απόλυτο Μπαζίνα και Πόλικαπ
Ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola είχε ένα πολύ παραγωγικό διήμερο τόσο στο επίπεδο των εμφανίσεων του, όσο και σε αυτό των αριθμών…
*Ο Ρομπ Γκρέι συνδύασε το ντεμπούτο του με την πορτοκαλί φανέλα με ρεκόρ σκοραρίσματος. Οι 30 πόντοι που σημείωσε στον ημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ είναι η κορυφαία επίδοση της διοργάνωσης αφού ξεπέρασε τους 26 που είχε ο Τεράν Πέτεγουεϊ με το Περιστέρι στον ημιτελικό του 2020 κόντρα στον Παναθηναϊκό.
*Ο Πόλι Πόλικαπ σημείωσε νέο ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα αφού «έγραψε» 7/7 στον τελικό, ξεπερνώντας την επίδοση ενός πρώην παίκτη του Προμηθέα, του Τζορτζ Κόντιτ που είχε 6/6 στον μικρό τελικό του 2022.
*Με ένα ρεκόρ διοργάνωσης συνδύασε την παρουσία του στο τουρνουά και ο Νάσος Μπαζίνας που είχε 3/3 τρίποντα στον τελικό. Ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των Stoiximan Super Cup αφού την ίδια σημείωσαν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στον τελικό του 2021 και ο Λούκα Βιλντόσα στον ημιτελικό του 2023.
*Πριν το 6ο Stoiximan Super Cup είχαν σημειωθεί τέσσερις επιδόσεις τεσσάρων κλεψιμάτων και στο διήμερο που πέρασε σημειώθηκαν άλλες τρεις, όλα από παίκτες του Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola. Ο Κέναλ ΜακΚάλουμ το έκανε τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό ενώ τέσσερα είχε και ο Γκρέι στο ματς της Παρασκευής.
*Οι επιδόσεις του Γκρέι που αποτελούν νέα ρεκόρ για τη διοργάνωση έχουν και συνέχεια. Ήταν εκείνα των 11 κερδισμένων φάουλ, του +29 στον συντελεστή +/- και του 29 στο ranking στον ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ.
Σε ομαδικό επίπεδο…
*Το κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο, ίσως, έκανε καλύτερη δουλειά από τους άλλους ήταν τα κλεψίματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola έσπασε δύο φορές το σχετικό ρεκόρ που πριν τη φετινή διοργάνωση ήταν τα 12 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του 2023 απέναντι στο Περιστέρι. Η αχαϊκή ομάδα όμως έκανε 13 κλεψίματα την Παρασκευή στον ημιτελικό και 14 το Σάββατο στον τελικό.
Διπλό ρεκόρ έκανε η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη και στον αμυντικό συντελεστή κλεψιμάτων+κοψιμάτων. Είχε 16 την Παρασκευή (13+3) και 19 το Σάββατο (14+5) ξεπερνώντας δύο φορές την επίδοση που είχε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του 2023 απέναντι στο Περιστέρι με 15 (12+3).
*Τα εννιά λιγότερα λάθη από την ΑΕΚ στον ημιτελικό (11 έναντι 20) είναι νέο ρεκόρ διοργάνωσης αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με οχτώ ο Παναθηναϊκός AKTOR από τον ημιτελικό του 2020 και ο Ολυμπιακός από τον ημιτελικό του 2022.
*Όλοι αυτοί οι αριθμοί είχαν την προέκταση τους και στο παιχνίδι στο transition. Έτσι ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola είχε 25 πόντους από αιφνιδιασμούς στον χθεσινό τελικό, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ στη διοργάνωση αφού ξεπέρασε τους 24 που είχε το Λαύριο στον μικρό τελικό του 2021 κόντρα στην ΑΕΚ.
*Η ομάδα της Πάτρας παράλληλα, σημείωσε νέο ρεκόρ πόντων από τα λάθη αντιπάλου αφού είχε 31 στον τελικό με τον Ολυμπιακό και ξεπέρασε τους 25 που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» τόσο χθες, όσο και στον τελικό του 2023.
*Ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola είναι η μοναδική ομάδα στην εξαετή ιστορία των Stoiximan Super Cup που σημείωσε επιδόσεις 30+ πόντων σε ένα δεκάλεπτο. Το έκανε χθες στην 4η περίοδο του τελικού με 30 και δύο φορές απέναντι στην ΑΕΚ, στην 4η περίοδο του ημιτελικού του 2020 και στην 3η περίοδο του ημιτελικού του 2021, σημειώνοντας από 31.
ΑΕΚ: Μετά τον Μορέιρα, ο Σίλβα
Στην πρώτη μέρα του Stoiximan Super Cup, ο Κρις Σίλβα σημείωσε το μοναδικό double-double του διημέρου, έχοντας 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης της ΑΕΚ που έφτασε σε double-double στη διοργάνωση μετά από εκείνο του Γιανίκ Μορέιρα στον μικρό τελικό του 2020 (12π, 13ρ.). Παράλληλα έγινε ο δεύτερος στην ιστορία της διοργάνωσης που είχε 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι. Είναι κάτι που έκανε πρώτος ο Οκάρο Ουάιτ με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του 2021 (23π, 11ρ).
Ο φόργουορντ από την Γκαμπόν έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που είχε διψήφια επίδοση εύστοχων βολών, μετρώντας 10/12. Είναι κάτι που έκαναν ο Οκάρο Ουάιτ με 11 βολές στον τελικό του 2021 και ο Νεμάνια Νέντοβιτς στον μικρό τελικό του 2020.
Οι 25 εύστοχες βολές της ΑΕΚ στον ημιτελικό της Παρασκευής αποτελούν νέο ρεκόρ αφού ξεπέρασε τις 22, επίδοση που σημειώθηκε πέντε φορές. Στον αντίποδα η Καρδίτσα Ιαπωνική με τις πέντε βολές της στον ημιτελικό, ισοφάρισε τη μικρότερη επίδοση αφού τόσες είχε και ο Κολοσσός H Hotels Collection στον ημιτελικό του 2022.