Η είσοδος των δημοσιογράφων στην συνάντηση AEK - Ολυμπιακός για την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με λίστα η οποία θα διαμορφωθεί από τον ΕΣΑΚΕ σε συμφωνία με τον ΠΣΑΤ και συνεργασία την γηπεδούχο ΚΑΕ.
Στην σημερινή (22/3) συνεδρίαση, την πρώτη μετά τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της 20ης Μαρτίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τους παίκτες, τους προπονητές και την διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την πρόκριση στην προημιτελική φάση των πλέι οφ του Basketball Champions League και εύχονται στην ομάδα της Ένωσης καλή επιτυχία στην προσπάθεια της να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ του θεσμού.
Ο Γιανίκ Φράνκε είχε αναδειχθεί MVP of the Week για την 14η Εβδομάδα της Basket League με τους 30 πόντους που είχε πετύχει στην εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ mateco επί του Λαυρίου Megabolt και τους 33 βαθμούς τους οποίους είχε συγκεντρώσει στο ranking.
Ο κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (20/3) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των ΚΑΕ μελών του Συνδέσμου με 8 ψήφους έναντι 4 του κ. Γιώργου Πανταζόπουλου και μια του κ. Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς.
Ο Κολοσσός H Hotels Collection ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον Ισπανό κόουτς Χαβιέ Καράσκο, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 22 Ιανουαρίου 2025:
Ο Γιάννης Κουζέλογλου, ο διεθνής 30χρονος φόργουορντ σέντερ, θα συνεχίσει έως το τέλος της φετινής σεζόν στο Μαρούσι Chery μετά την παραχώρηση του με την μορφή του δανεισμού από τον Παναθηναϊκό AKTOR στον οποίο υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι προερχόμενος από την ΑΕΚ.
Την απόκτηση του Τζέιμς Νάναλι ανακοίνωσε η ΑΕΚ λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου. Ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στην Καβάλα, ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 με την Φενέρμπαχτσε, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε από το 2022 έως το ’24 στην Παρτίζαν Βελιγραδίου και την περασμένη σεζόν στην Κίνα.
Ο ΠΑΟΚ ενισχύει τον ελληνικό «κορμό» του με την απόκτηση του Νίκου Χουγκάζ, του 25χρονου διεθνούς φόργουορντ που επιστρέφει στην Stoiximan GBL ύστερα από την αποχώρηση του για την Ισπανία το καλοκαίρι του 2024 μετά την διετή παρουσία του στο Περιστέρι, στο οποίο αγωνίστηκε με την μορφή του δανεισμού από τον Παναθηναϊκό.