
Το πρόγραμμα της Τελικής Φάσης της Basket League της φετινής σεζόν, της σειράς των Τελικών που θα κρίνει τον Πρωταθλητή για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 και των αγώνων για την 3η θέση της τελικής κατάταξης, έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσοπουλος συγχαίρουν τον πρωταθλητή της Elite League Γ.Σ. Αμαρουσίου και τον δευτεραθλητή Α.Ο. Τρίτων, δύο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ που πήραν το «εισιτήριο» για την Basket League.
Τρεις προπονητές που έχουν βρεθεί ξανά στα ημιτελικά της Basket League, ο Γιώργος Μπαρτζώκας του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ο Χρήστος Σερέλης του Παναθηναϊκού και ο Φώτης Τακιανός του ΠΑΟΚ mateco, αλλά και ο rookie Βασίλης Σπανούλης, κατέθεσαν τις απόψεις τους τόσο για τις αναμετρήσεις στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου όσο και για τις επικείμενες αλλαγές στο πρωτάθλημα.
Το «τζάμπολ» της τελικής φάσης της Basket League έκανε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών Ευάγγελος Γαλατσόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εν όψει των ημιτελικών και των τελικών, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις κινήσεις που προγραμματίζει ο ΕΣΑΚΕ για τη νέα αγωνιστική περίοδο ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό.













Ο GM της Μυκόνου Betsson Γιάννης Τζήμας μίλησε στο podcast της Stoiximan GBL, Man to Man, powered by Stoiximan για τη πορεία της ομάδας του προς την καθιέρωση, την μεγάλη καριέρα με τον ΓΣΛ, τη χρυσή δεκαετία του '90, την ενασχόλησή του με την προπονητική, αλλά και με το ποδόσφαιρο!