Με δύο πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, μεταξύ ομάδων που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα ανοίξει το Σάββατο (25/11) η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Η αρχή θα γίνει στο Nick Galis Hall (17:15, ΕΡΤ3) όπου ο Άρης Midea θα υποδεχτεί τον Προμηθέα.
Ένα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στην ιστορία της Stoiximan Basket League έγινε στο ΟΑΚΑ, στο ματς που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής. Ήταν το πρώτο, από εκείνα που είχαν γηπεδούχους τους «πράσινους», που κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο μετά από 19 χρόνια.
Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το Μαρούσι φτάνοντας σε μία μεγάλη επιθετική επίδοση. Με τους 111 πόντους του σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση του και ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη της Stoiximan Basket League, αφού το ρεκόρ κράτησε ο Παναθηναϊκός με τους 112 του αγώνα με τον Απόλλωνα Carna. Το σημαντικότερο όμως, είναι άλλο.
Ο Προμηθέας συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο γήπεδο του επικρατώντας του Απόλλωνα Carna στο ντέρμπι της Πάτρας, έφτασε στο 5-2 μέσα από μία σειρά ιστορικών επιτευγμάτων με την τελική διαφορά, τον αριθμό τριπόντων αλλά και την επιθετική επίδοση του.
Ο Σωτήρης Μπιλλής ήταν το πρόσωπο της νίκης του Κολοσσού H Hotels επί της Καρδίτσας Ιαπωνικής. Αφενός γιατί μπήκε σε μία πολύ ξεχωριστή λίστα παικτών της ομάδας της Ρόδου στη Stoiximan Basket League κι αφετέρου γιατί έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας, μετά το ντεμπούτο του στην κατηγορία.
Το αθηναϊκό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα ρίξει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι «πράσινοι» παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος ενώ η «Ένωση» προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες.
Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των συνεχόμενων νικών που μετράει ως γηπεδούχος απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο του, έβαλε χθες ο ΠΑΟΚ mateco επικρατώντας του Άρη Midea. Φτάνοντας τις επτά σερί, εντός έδρας νίκες σε ματς κανονικής περιόδου ο Δικέφαλος έγραψε ιστορία.
Με την εμπειρία και την οξυδέρκεια του βοήθησε το Περιστέρι bwin στην καθοριστική τέταρτη περίοδο του αγώνα με το Λαύριο Megabolt. Για τον Βασίλη Ξανθόπουλο όμως το χθεσινό παιχνίδι ήταν, έτσι κι αλλιώς, ξεχωριστό. Με αυτό έγινε 8ος σε συμμετοχές Πρωταθλήματος όλων των εποχών.
Στο κλειστό του Αγίου Θωμά θα κλείσει το πρόγραμμα των τριών αγώνων της Κυριακής (19/11, 20:15, ΕΡΤ3) για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Το Μαρούσι προερχόμενο από την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό που μετράει δύο συνεχόμενες επιτυχίες.
Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στην εντός έδρας νίκη επί της Μυκόνου Betsson και το επιστέγασμα για την εμφάνιση του ήταν η ανάδειξη του σε Stoiximan MVP of the Week.
Το αήττητο του Ολυμπιακού συντηρήθηκε και μέσα από την 24η αγωνιστική με την εντός έδρας επικράτηση επί της Μυκόνου Betsson. Μέσα από αυτήν οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μεγάλες επιδόσεις τριπόντων και ασίστ που καταγράφονται στις κορυφαίες της ιστορίας τους στη Stoiximan GBL.
Με τον Όμηρο Νετζήπογλου να σκοράρει 27 πόντους με 10/12 σουτ εντός πεδιάς ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του στην κανονική περίοδο της Stoiximan GBL στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Μύκονο Betsson (109-83).
Ένα ακόμη βήμα προς την τετράδα της κανονικής περιόδου της Stoiximan GBL, εκεί όπου βρίσκεται ουσιαστικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έκανε ο ΠΑΟΚ με την εντός έδρας νίκη του επί της Καρδίτσας Ιαπωνική με 93-90 ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων.