Σε μία πρόωρη αγωνιστική κρίση υποχρέωσε πέρυσι η Κηφισιά τον Ολυμπιακό νικώντας τον στο Ζηρίνειο. Πως εξελίχθηκαν τα δύο παιχνίδια των ομάδων που θα ρίξουν την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην έδρα της Κηφισιάς. Το «φράγμα» των 400 πόντων στην κατηγορία μπορούν να σπάσουν Ντάντε Στίγκερς για τους γηπεδούχους και Οθέλο Χάντερ για τους φιλοξενούμενους.
11 ασίστ είχε ο Κούπερ στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ρεθύμνου Cretan Kings, μία λιγότερη από το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τη δική της καλύτερη επίδοση βελτίωσε πάντως η «ένωση» ενώ οι Κρητικοί είδαν τον Σαρλόν Κλουφ του… Ευρωμπάσκετ.
Παρότι τραυματίστηκε στον αγκώνα ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ σημείωσε την κορυφαία επίδοση διπόντων στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα για να «σπρώξει» την ομάδα του στο «διπλό» επί του Λαυρίου. Από ένα ρεκόρ καριέρας ισοφάρισαν ο Σχορτσανίτης και ο Τσόχλας, στην 20άδα των πασέρ του «Δικεφάλου» μπήκε ο Δέδας.
Το +28 αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη διαφορά σε νίκη των Τρικάλων BC Aries στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η επικράτηση επί του Αρκαδικού ήρθε με άνεση, χάρη στην άμυνα αλλά και την αποτελεσματικότητα στα δίποντα. «500άρης» στο σκοράρισμα έγινε ο Καββαδάς.
Ήταν η «ζώνη» με την οποία… έπνιξε την Καβάλα, όμως για τον Κολοσσό H Hotels σημαντικό ρόλο στη νίκη στην Καλαμίτσα, διαδραμάτισαν τα τρίποντα αφού είχε 15 εύστοχα ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το προ τριετίας παράδειγμα του Ηλυσιακού θέλει πια να ακολουθήσει η Καβάλα.
Η σημερινή νίκη του Άρη επί του Απόλλωνα Carna ήταν η ευρύτερη που σημείωσε ως γηπεδούχος από την περίοδο 2004-2005 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Μόλις ο 12ος τριψήφιος σε συμμετοχές με τους «κίτρινους» έγινε ο Σπύρος Μούρτος, ο 66ος στην ιστορία με 1.900 πόντους έγινε ο Νίκος Αργυρόπουλος.
Η αυριανή αναμέτρηση Κόροιβου και Παναθηναϊκού θα είναι η τρίτη στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Δύο άνετες νίκες σημείωσαν πέρυσι οι «πράσινοι». Κοντά στους 300 πόντους ο Όμπι Τρότερ από τους γηπεδούχους και στα 300 ριμπάουντ ο Νικ Καλάθης από τους φιλοξενούμενους.
15 νίκες σε 16 εντός έδρας παιχνίδια απέναντι στον Απόλλωνα Carna μετράει ο Άρης στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Τα ρεκόρ πόντων των Τόνι Ουάιτ, Τόνι Ντόσον και ο Σπύρος Μούρτος που ετοιμάζεται για την 100ή εμφάνιση του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Η έδρα «μιλάει» στη μικρή ιστορία των αναμετρήσεων της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο Cretan Kings αφού αμφότεροι οι αντίπαλοι έκαναν το 2/2 στο γήπεδο τους. 100 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα συμπληρώσει ο Χάρης Γιαννόπουλος, έτοιμος για τους 900 πόντους ο Νώντας Παπαντωνίου.