ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι λένε οι αριθμοί

03-01-2019
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ AΡΙΘΜΟΙ
Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Betshop Basket League θα γίνει το Σάββατο (5/1, 17:30) στο Λαύριο όπου η τοπική ομάδα θα αναζητήσει την επιστροφή της στις νίκες έπειτα από πέντε διαδοχικές ήττες, υποδεχόμενη την Κύμη που έδωσε τέλος στο σερί των εννιά ηττών της, με την επικράτηση της επί του Άρη.
31-12-2018
ΡΕΚΟΡ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ένα επίτευγμα με ιστορική αξία προέκυψε μέσα από το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα. Με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε, ο Νικ Καλάθης έσπασε το “φράγμα” των 1.000 ασίστ και έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Χρειάστηκε 216 παιχνίδια για να τα καταφέρει.
30-12-2018
ΡΕΚΟΡ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ είχε εξ ορισμού ξεχωριστή σημασία για τον Γιώργο Πρίντεζη καθώς ήταν το 350ό του, αριθμό στον οποίο έχουν φτάσει μόνο άλλοι 24 παίκτες στην Betshop Basket League. Το συνδύασε όμως και με ένα ρεκόρ καριέρας αφού μοίρασε έξι ασίστ, περισσότερες από κάθε άλλη φορά δηλαδή στις προηγούμενες 349 εμφανίσεις του.
30-12-2018
ΡΕΚΟΡ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος άφησε τα... αποτυπώματα του σε κάθε σημείο του γηπέδου, προσφέροντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού με τον Κολοσσό H Hotels για το Περιστέρι Βίκος Cola. Σημαντικότερος ίσως όλων, αυτός της επίθεσης αφού σημειώνοντας 23 πόντους έφτασε σε νέο ρεκόρ καριέρας στην Betshop Basket League καταρρίπτοντας εκείνο που σημείωσε πριν από σχεδόν 15 χρόνια!
30-12-2018
ΡΕΚΟΡ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Έχει εξελιχθεί σε ρουτίνα φέτος για τον Βινς Χάντερ, να αναδεικνύεται σε άτυπο MVP της ΑΕΚ. Το έκανε και κόντρα στον Πανιώνιο, σημειώνοντας και τρεις ξεχωριστές επιδόσεις. Ο Αμερικανός έφτασε για πρώτη φορά σε “double-double”, έχοντας 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Η επιθετική επίδοση του μάλιστα συνιστά ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 πόντων που είχε πέρσι κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο και φέτος κόντρα στον ΠΑΟΚ. 
Έχει εξελιχθεί σε ρουτίνα φέτος για τον Βινς Χάντερ, να αναδεικνύεται σε άτυπο MVP της ΑΕΚ. Το έκανε και κόντρα στον Πανιώνιο, σημειώνοντας και τρεις ξεχωριστές επιδόσεις. Ο Αμερικανός έφτασε για πρώτη φορά σε “double-double”, έχοντας 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Η επιθετική επίδοση του μάλιστα συνιστά ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 πόντων που είχε πέρσι κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο και φέτος κόντρα στον ΠΑΟΚ. 
Με τους 24 πόντους του μάλιστα ξεπέρασε τους 300 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.
Το χθεσινό ήταν, στατιστικά τουλάχιστον, το καλύτερο από τα 39 παιχνίδια του 24χρονου φόργουορντ στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 30 βαθμούς στο ranking, πέντε περισσότερους από εκείνους που είχε πέρσι στο ματς της ΑΕΚ στη Λάρισα.
*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εκτέλεσε όποτε απαιτήθηκε αλλά και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του, στη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου. Ο διεθνής γκαρντ έκλεισε το 2018 με ένα ρεκόρ καριέρας αφού οι επτά ασίστ που μοίρασε ήταν οι περισσότερες των 175 αγώνων του στην Betshop Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των έξι ασίστ που είχε την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και δύο φορές με τον Κολοσσό H Hotels τη σεζόν 2015-16, στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Αρκαδικό και το Λαύριο Aegean Cargo.
Σε ομαδικό επίπεδο...
*Αυτή ήταν η 350ή νίκη κανονικής περιόδου της ΑΕΚ σε σύνολο 609 αγώνων στην Betshop Basket League.
*Το “double-double” του Χάντερ ήταν το πρώτο για την ΑΕΚ στο φετινό Πρωτάθλημα και πλέον η μόνη ομάδα που δεν έχει ανάλογη επίδοση είναι ο Άρης.
*Για την ΑΕΚ αποτελούν ρεκόρ περιόδου οι 22 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική της, αφού είχε 20 σε αυτό της προηγούμενης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.
*Παράλληλα ο Δικέφαλος ισοφάρισε τις κορυφαίες επιδόσεις της στα επιθετικά ριμπάουντ με 14, όσα είχε και στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και το Λαύριο Aegean Cargo και με τα τέσσερα κοψίματα όσα είχε και στα ματς με ΠΑΟΚ, Προμηθέα και Χολαργό.
*Στον αντίποδα η “Ένωση” ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση τριπόντων, μένοντας στα τέσσερα όπως και στα παιχνίδια με τον Χολαργό και το Λαύριο Aegean Cargo.
“500άρης” ο Παπαντωνίου
Από τα χέρια του Νώντα Παπαντωνίου έφυγαν οι επτά από τις 12 ασίστ του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ. Με αυτές ο έμπειρος γκαρντ έφτασε τις 500 στην καριέρα του στην Betshop Basket League. Ακόμη ο γκαρντ του Πανιωνίου ευστοχώντας σε ένα από τα τέσσερα τρίποντα που επιχείρησε, έφτασε τα 150 στην κατηγορία. Έχει 150/492 (30,48%).
*Ο Τζόε Ντόρσεϊ σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα με τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε αφού είχε 10 ως παίκτης του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου 2011-12 κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings. 
Ο Αμερικανός σέντερ έφτασε σε “double-double” αφού είχε και 11 πόντους.
Σε ομαδικό επίπεδο...
*Οι “κυανέρυθροι” έφτασαν σε ρεκόρ περιόδου τόσο με τα 30 αμυντικά τους ριμπάουντ -είχε 29 κόντρα στοην Ήφαιστο και το Περιστέρι Βίκος Cola- όσο και με τα 43 ριμπάουντ που είχαν, τρία περισσότερα από τον αγώνα με το Περιστέρι Βίκος Cola. Παράλληλα ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση τους στα επιθετικά ριμπάουντ με 13, επίδοση στην οποία έφτασαν και την περασμένη Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ.
*Στον αντίποδα όμως, ο Πανιώνιος έκανε περισσότερα λάθη από κάθε άλλη φορά, 22 συνολικά και πέντε περισσότερα από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του αφού είχε 17 απέναντι στον Ήφαιστο.
30-12-2018
ΡΕΚΟΡ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ο Τάιρον Μπρέιζελτον έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ του “Μ.Μερκούρη” για να φτάσει ο Ήφαιστος στην επικράτηση επί του Ρεθύμνου Cretan Kings. Στατιστικά μάλιστα, αυτό ήταν το καλύτερο από τα 21 παιχνίδια του Αμερικανού στην Betshop Basket League όπως δείχνουν οι 28 βαθμοί του στο ranking, αφού είχε 25 στο ντεμπούτο του πέρσι με τον Πανιώνιο κόντρα στον Κόροιβο.
30-12-2018
ΡΕΚΟΡ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ο Τζεκουάν Λιούις οδήγησε την Κύμη στην ανατροπή και τη μεγάλη νίκη επί του Άρη, φτάνοντας στο “double-double” με 11 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Η επίδοση των 11 ασίστ έχει ξεχωριστή σημασία αφού δεν είναι μόνο ρεκόρ περιόδου για την Κύμη -κανείς άλλος φέτος δεν ξεπέρασε τις επτά όσες είχε ο Κάμφορ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ- αλλά και η κορυφαία επίδοση στην τριετή ιστορία της ομάδας της Εύβοιας στην Betshop Basket League.
30-12-2018
ΡΕΚΟΡ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Δύο παίκτες, ισάριθμα “double-double” και αθροιστικά 31 πόντοι και 23 ριμπάουντ ήταν ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του χθεσινού αγώνα του Χολαργού με το Λαύριο Aegean Cargo. Ντάνι Αγκμπελέσε και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκαναν ουσιαστικά τα πάντα για να φτάσει η ομάδα τους στην τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία της στο Πρωτάθλημα.
29-12-2018
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ AΡΙΘΜΟΙ
Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο παιχνίδι του 2018 με τον Προμηθέα να υποδέχεται αύριο (30/12, 19:00) τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η αχαϊκή ομάδα προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες Πρωταθλήματος ενώ εκείνη της Αθήνας παραμένει η μόνη αήττητη του φετινού Πρωταθλήματος. Στις ιδιαιτερότητες του αγώνα συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι θα κάνει ντεμπούτο στην Betshop Basket League ο Ρικ Πιτίνο που θα γίνει ο 16ος προπονητής που θα κοουτσάρει τους “πράσινους” στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

08-07-2025
ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ
Ο Νεοκλής Αβδάλας στα 19 χρόνια του αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχή σεζόν Καλύτερος Νέος Παίκτης (κάτω των 21 ετών) και παράλληλα Πιο Βελτιωμένος Παίκτης για την Stoiximan GBL της σεζόν 2024-25!
08-07-2025
ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ, ΝΕA ΟΜAΔΩΝ

Από την Μόσχα στην Αθήνα κι από εκεί καλεσμένος στο Man to Man Powered by Stoiximan, το επιτυχημένο Podcast της Stoiximan GBL. Ο Ανδρέας Πιστιόλης μίλησε για το πόσο νωρίς κατάλαβε ότι θέλει να γίνει προπονητής, για τον Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Δημήτρη Ιτούδη, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τις εμπειρίες του στο εξωτερικό.

07-07-2025
ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ
Για δεύτερη συνεχή αγωνιστική χρονιά ο Τζέριαν Γκραντ αναδεικνύεται Καλύτερος Αμυντικός της Stoiximan GBL!
07-07-2025
ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ, ΝΕA ΟΜAΔΩΝ

Ο Μιχάλης Λούντζης είναι ο νέος καλεσμένος του podcast της Stoiximan GBL, Man to Man. Ο νέος γκαρντ του Πανιώνιου θυμάται τα χρόνια στον Κρόνο και εκείνο το ταξίδι που παραλίγο να μείνει στο πλοίο της επιστροφής στον Πειραιά.