Έμεινε για σχεδόν 16' στο παρκέ του κλειστού της «Νεάπολης» αλλά ο Δημήτρης Φλιώνης έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα μέσα από το παιχνίδι του Άρη με τη Λάρισα Bread Factory. Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» μπήκε με τη μοναδική ασίστ του στο εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής, στην πρώτη 10άδα των πασέρ του Άρη στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League.
Με τον εξ αναβολής αγώνα της Λάρισας Bread Factory κόντρα στον Άρη θα πέσει αύριο (16/12, 20:00) η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες, η θεσσαλική εντός έδρας από τον Ιωνικό Hellenic Coin και εκείνη της Θεσσαλονίκης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.
Απέναντι στην πρώην ομάδα του (Περιστέρι) αλλά και τον προπονητή που τον έφερε αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια τον πήγε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (Πεδουλάκης), ο Μπεν Μπέντιλ έκανε την πιο παραγωγική εμφάνιση του με τα πράσινα, σημειώνοντας δύο ατομικά ρεκόρ με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας ενώ παράλληλα έφτασε τους 500 πόντους στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.
Λίγες μέρες μετά το triple-double που σημείωσε στο Eurocup, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έδειξε ότι το ριμπάουντ -πέραν του σκοραρίσματος και της δημιουργίας- είναι μέσα στο ρεπερτόριο του. Σήμερα στο ματς του Προμηθέα με τον Κολοσσό H Hotels, ο διεθνής γκαρντ μάζεψε οχτώ ριμπάουντ και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Στην ίδια επίδοση έφτασε τέσσερις φορές ως παίκτης του Ολυμπιακού, με τελευταία εκείνη της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2015-16 και πάλι απέναντι στον Κολοσσό H Hotels αλλά σε ματς στη Ρόδο.
Ο Γιώργος Τσαλμπούρης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο ημίχρονο είχε προλάβει να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League έχοντας 15 πόντους και βέβαια οι 22 με τους οποίους τελείωσε το παιχνίδι, είναι η κορυφαία επίδοση των 82 αγώνων του στην κατηγορία.
Έμεινε για 14:30 στο παρκέ του Ιβανωφείου όμως ο Δημήτρης Μαυροειδής πρόλαβε σε αυτήν την παρουσία του στο ματς της ΑΕΚ με τον Ηρακλή, να πετύχει κάτι ξεχωριστό. Με το μοναδικό επιθετικό ριμπάουντ που είχε, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία της «Ένωσης» που φτάνει τα 200 στα χρόνια της Stoiximan Basket League.
Ο Ντέβιν Ντέιβις ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Λαυρίου Megabolt, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση των 25 αγώνων του στη Stoximan Basket League. Είχε 23 πόντους μετά τους 19 στο φετινό ματς της Ρόδου. Εκτός όμως του ρεκόρ καριέρας που σημείωσε, κατάφερε να μπει και στην πρώτη δεκάδα των ριμπάουντερ της ομάδας της Λαυρεωτικής στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
Πέραν της σημασίας της νίκης που πήρε στη Λάρισα, ο Ιωνικός Hellenic Coin έκανε μία συνολικά εντυπωσιακή εμφάνιση, κάτι που αποτυπώθηκε στους αριθμούς. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου σημείωσε έξι νέα ρεκόρ περιόδου για τη Stoiximan Basket League, όλα στο δεύτερο μισό του παρκέ.
Μοιρασμένη στα δύο θα είναι η 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League αφού τρεις αγώνες θα γίνουν σήμερα (12/12) και άλλοι τρεις αύριο (13/12). Αυτός με τον οποίο θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής θα είναι ο αγώνας του ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα υποδεχτεί το Περιστέρι (20:00). Οι γηπεδούχοι έχουν μπει στο Πρωτάθλημα με 3/3 και προέρχονται από την άνετη, εκτός έδρας επικράτηση επί του Ιωνικού Hellenic Coin, ενώ οι οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν το περασμένο Σάββατο στην έδρα τους από το Λαύριο Megabolt.
Με 9 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και τον Νόα Χόρχλερ να κάνει νταμπλ νταμπλ με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ η Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ επιβλήθηκε εντός έδρας του Αμαρουσίου Chery με 103-87 στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan GBL.
Αυτό το μεσημέρι ήταν ιστορικό για τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό H Hotels Collection μπήκε στα «ερυθρόλευκα» βιβλία για πολλούς λόγους και όχι μόνο γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, ρεκόρ το οποίο προανήγγειλε το esake.gr. Φρόντισε γι’ αυτό ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να πετυχαίνει 41 πόντους με 9/14 τρίποντα και την 6η «κατοστάρα» στην Stoiximan GBL της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Κολοσσού H Hotels Collection με 100-86 για την 11η αγωνιστική της κανονικής περιόδου και παρέμεινε αήττητος και πρωτοπόρος στην βαθμολογία.
Ο Άρης Betsson νίκησε το Περιστέρι Betsson με 81-76 στην παράταση δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κατάσταση κάτω από την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.