Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου σημείωσε το 28,86% των πόντων της στο transition και έσπασε τα κοντέρ της. Η επίδοση των 28 πόντων από αιφνιδιασμούς είναι η κορυφαία στη διετή ιστορία της θεσσαλικής ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Στους προηγούμενους 43 αγώνες της σε αυτό, είχε 25 πόντους στο εκτός έδρας παιχνίδι της περσινής σεζόν με το Λαύριο Megabolt και 24 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR, επίσης για την περασμένη περίοδο. Στη φετινή σεζόν κορυφαία, μέχρι χθες, επίδοση της Καρδίτσας Ιαπωνική σε σκορ από αιφνιδιασμούς, ήταν εκείνη των 20 πόντων που σημείωσε πριν μία εβδομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

 

Οι 28 πόντοι που σημείωσε η θεσσαλική ομάδα στο «ανοιχτό γήπεδο» κατατάσσονται και μεταξύ των κορυφαίων, φετινών επιδόσεων της Stoiximan Basket League, αφού ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη. Ήταν μόλις η 5η επίδοση 28+ πόντων από αιφνιδιασμό στη σεζόν.

 

Γενικότερα, η Καρδίτσα Ιαπωνική έκανε, βάσει του ranking, τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση της στην κατηγορία. Είχε 111 στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που ξεπέρασε μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα (129). Πρόκειται συνολικά για τη δεύτερη, μεγαλύτερη επίδοση της στην κατηγορία καθώς στην περσινή, πρώτη σεζόν της σε αυτήν, δεν είχε ξεπεράσει το 99 (εντός με τον Απόλλωνα Carna).

 



Ο Ουάιτ πρώτος σε πόντους και αμυντικά ριμπάουντ με την Καρδίτσα Ιαπωνική

 

Στα μόλις 6:59 λεπτά της παρουσίας του στο χθεσινό (24/3) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco, ο Ρομέλο Ουάιτ πρόλαβε να ανέβει σε δύο ακόμη στατιστικές κορυφές για την Καρδίτσα Ιαπωνική.



Πιο συγκεκριμένα…



*Ο Αμερικανός σέντερ με τους έξι πόντους που είχε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου προσπέρασε… οριακά την περσινή επίδοση του Σαΐντ Πρίτζετ και έγινε ο 1ος σκόρερ της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 259 ενώ ο συμπατριώτης του είχε 258 πόντους στην παρθενική σεζόν της Καρδίτσας Ιαπωνική στην κατηγορία.



*Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, ανέβηκε επίσης στην κορυφή αυτής της λίστας της ομάδας του στην κατηγορία. Έφτασε τα 96 ενώ στην περσινή σεζόν ο Γιάννης Αγραβάνης είχε 94.



*Ο Ρομέλο Ουάιτ, ο Σακ Μπιουκάναν και ο Σακ Μπιουκάναν ήταν οι μόνοι από το φετινό ρόστερ της Καρδίτσας Ιαπωνική που δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Κάνοντας χθες την 22η εμφάνιση τους στη σεζόν, έφτασαν στην κορυφή της σχετικής λίστας της θεσσαλικής ομάδας τον Γιάννη Αγραβάνη.



*Ο Ουάιτ λοιπόν πρόλαβε μέσα από την κανονική περίοδο να ανέβει στην πρώτη θέση των αγώνων (22). των πόντων (259), των εύστοχων διπόντων (107), των αμυντικών (96), των επιθετικών (65), των συνολικών ριμπάουντ (161), καθώς ακόμη και των κοψιμάτων (12).



Ακόμη για την Καρδίτσα Ιαπωνική…



*Ο Σάμιουελ Μενένγκα, στην τέταρτη εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, έκανε αισθητή την παρουσία του για τη θεσσαλική ομάδα. Σημείωσε μόλις την 5η, φετινή, επίδοση 20+ πόντων –η Καρδίτσα Ιαπωνική έχει τις λιγότερες από τις 12 ομάδες- και μάλιστα τη συνδύασε με την καλύτερη επίδοση διπόντων αφού είχε 6/6. Η προηγούμενη καλύτερη, μεταξύ των παικτών που είχαν 20+ πόντους, ήταν εκείνη του Τζάστιν Μπιμπς του Απόλλωνα Carna, που είχε 23 πόντους με 4/4 δίποντα στη Ρόδο.



Ο Νεοζηλανδός ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη, φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League στα δίποντα. Συνολικά επτά φορές ένας παίκτης είχε 6/6 ή καλύτερη επίδοση σουτ δύο πόντων στη σεζόν. Η προηγούμενη καλύτερη από παίκτη της Καρδίτσας Ιαπωνική ήταν εκείνη των 5/5 διπόντων του Τζόρνταν Σάιμπερτ στο εντός έδρας ματς της 8ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt.



*Ο Νίκος Δίπλαρος ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στο ranking, έχοντας 17, όπως και στα ματς με τον Προμηθέα εκτός και την ΑΕΚ Betsson εντός έδρας.



*Ο Δίπλαρος είχε 3/5 τρίποντα, φτάνοντας έτσι τα 20 εύστοχα κάτι που έκανε και ο Τέβιν Μακ που «έγραψε» χθες 2/7. Αμφότεροι ανέβηκαν έτσι στην 3η θέση της σχετικής λίστας των Θεσσαλών αφού προσπέρασαν τους Άλεξ Χάντερ και Μάρεκ Κλάσεν που είχαν από 19.

 



Ο ΠΑΟΚ mateco στον χειρότερο, δεύτερο γύρο της ιστορίας του



Ο ΠΑΟΚ mateco υποχρεώθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια –η προηγούμενη ήταν στη σεζόν 2019-20- σε πέντε διαδοχικές ήττες και μέσα από αυτές έφτασε σε ένα ιστορικό, αρνητικό ρεκόρ. Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε τον χειρότερο, δεύτερο γύρο της ιστορίας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, καθώς μέτρησε μόνο δύο νίκες στα 11 παιχνίδια του, επικρατώντας του Λαυρίου Megabolt και του Απόλλωνα Carna εντός έδρας.



Αυτό το 18,18% που είχε ως ποσοστό νικών, είναι το χαμηλότερο των 32 χρόνων του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, για τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου αφού είναι χαμηλότερο και από εκείνο της σεζόν 2019-20. Τότε, πριν διακοπεί το Πρωτάθλημα από την πανδημία, ο ΠΑΟΚ mateco είχε ρεκόρ 2-6 στον δεύτερο γύρο (25%). Σε ολοκληρωμένο δεύτερο γύρο, το χειρότερο ρεκόρ του Δικεφάλου πριν τη φετινή σεζόν, ήταν εκείνο της σεζόν 2007-08. Είχε απολογισμό 4-9 (30,77%).



Μέσα από αυτό το 2-9 του δεύτερου γύρου, ο ΠΑΟΚ mateco έκλεισε την κανονική περίοδο με το τρίτο χειρότερο ποσοστό νικών της ιστορίας του στη Stoiximan Basket League. Αυτό το 36,36% (8-14) είναι μεγαλύτερο μόνο από τα ποσοστά νικών των σεζόν 2019-20 (25% με ρεκόρ 5-15) και 2007-08 (34,61% με ρεκόρ 9-17). Ο Δικέφαλος περιορίστηκε στην 9η θέση της κανονικής περιόδου για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια –αυτό είχε γίνει και στη σεζόν 2021-22- και συνολικά έμεινε εκτός οχτάδας για τέταρτη φορά στα 32 χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, αφού είχαν προηγηθεί εκείνες των σεζόν 2007-08 (12ος ανάμεσα σε 14 ομάδες) και 2019-20 (14ος ανάμεσα σε 14 ομάδες).



Ο Τσαϊρέλης σε double-double μετά από 10 χρόνια



Μέσα από τη χθεσινή ήττα στην Καρδίτσα ξεπήδησαν κάποια αξιοσημείωτα επιτεύγματα για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη…



*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Έτσι έφτασε σε double-double μετά από σχεδόν 10 χρόνια. Η προηγούμενη φορά που είχε έναν τέτοιο συνδυασμό ήταν και πάλι με τον ΠΑΟΚ mateco, στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2014 κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR. Ήταν 19 Μαΐου 2014 όταν ο Δικέφαλος ηττήθηκε εντός έδρας με 65-72 και ο «Τσαϊ» είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.



Τα 11 ριμπάουντ που είχε χθες πάντως δεν αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Αυτό γιατί είχε 12 μία φορά ως παίκτης του Άρη Midea (το 2011-12 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels Collection) και μία ως παίκτης του ΠΑΟΚ mateco (το 2012-13 κόντρα στον ΚΑΟΔ).



Ο Τσαϊρέλης μπήκε στην 20άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ mateco. Έφτασε τα 82 και ξεπέρασε τον Πέτζα Στογιάκοβιτς που έπαιξε με τον Δικέφαλο στη Stoiximan Basket League στην τριετία 1995-98.



Με τους 13 πόντους του έγινε ο 17ος στην ιστορία του Δικεφάλου που έφτασε κα ξεπέρασε τους 800. Παράλληλα, με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ του μπήκε στη 15άδα της σχετικής λίστας και έγινε ο 13ος που έφτασε τα 250+. Έχοντας δε και πέντε αμυντικά, «σκαρφάλωσε» στη 12η θέση της σχετικής, «ασπρόμαυρης» λίστας αφού με 119 ξεπέρασε τους Νόρμαν Νόλαν (114) και Γιώργο Μπαλογιάννη (118). Παράλληλα ξεπέρασε τον Νέστορα Κόμματο στα συνολικά ριμπάουντ και έχοντας 370 είναι στη 12η θέση της σχετικής λίστας του ΠΑΟΚ mateco.



Ακόμη ο Τσαϊρέλης «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των σκόρερ της Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 2.449 και ανέβηκε στην 52η αφού ξεπέρασε τον Στράτο Περπέρογλου που είχε 2.442.



*Σε ένα αλλά ξεχωριστό επίτευγμα έφτασε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του Δικεφάλου με τις δύο ασίστ που μοίρασε χθες, μπήκε στην 5άδα των κορυφαίων πασέρ του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 348 και για να μπει στην 5άδα, ξεπέρασε τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα που είχε 346 ασίστ στην τετραετία 1998-2002.