Ο ΕΣΑΚΕ μετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την ιταλική, την ισραηλινή και την κοινή ολλανδική και βελγική λίγκα και με επικεφαλής τον πρόεδρο της ULEB και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ.

Το Δελτίο Τύπου της ULEB αναφέρει:

«Η Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών Μπάσκετ (ULEB) ανακοινώνει με χαρά την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής κατά τη Γενική Συνέλευση της ULEB που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τέσσερα αξιόλογα πρωταθλήματα μέλη έχουν εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ULEB, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή στις συνεχείς προσπάθειες του οργανισμού για την προώθηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

- Lega Basket Serie A (LBA) – Ιταλία

– Basketball Super League (BSL) – Ισραήλ

– Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών ( HEBA) – Ελλάδα

– BeNeLeague Basketball – Βέλγιο και Ολλανδία

Αυτά τα νεοεκλεγέντα μέλη, μαζί με τον Πρόεδρο της ULEB Tomas Van Den Spiegel, θα συνεργαστούν στενά για να καθοδηγήσουν τις πρωτοβουλίες της ULEB στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, τα πρωταθλήματα μέλη της ULEB συμμετείχαν σε εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την επερχόμενη σεζόν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ και το ευρωπαϊκό τοπίο του μπάσκετ γενικότερα.

Tomas Van Den Spiegel, Πρόεδρος της ULEB: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα πρωταθλήματα-μέλη για την ενεργό συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση. Τα νεοεκλεγέντα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη και δυναμική φύση του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς προσβλέπουμε σε μια άλλη συναρπαστική σεζόν.

Η ULEB θα επιδιώξει να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της στο ευρωπαϊκό μπασκετικό τοπίο στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του παιχνιδιού μπάσκετ, ενώ συνεργάζεται στενά με άλλους ενδιαφερόμενους και κυβερνητικούς φορείς».

Σχετικά με την ULEB

Η ULEB είναι ένας οργανισμός που εκπροσωπεί επί του παρόντος έναν συνολικό αριθμό 11 επαγγελματικών πρωταθλημάτων μπάσκετ από όλη την Ευρώπη. Σκοπός της ULEB είναι να προωθεί το επαγγελματικό μπάσκετ και να προστατεύει και να υποστηρίζει τα κοινά συμφέροντα των πρωταθλημάτων μελών της με απόλυτη ανεξαρτησία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ULEB, επισκεφθείτε το uleb.com ή ακολουθήστε το ULEB στο twitter.com/ULEB1991».

Στην φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο κ. Χρήστος Μήλας, Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, ο κ. Μιχάλης Μελής, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και ο κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, πρόεδρος.