Όπως είχε συμβεί και το 2017, η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League για το 2018 θα έχει εορταστικό... χρώμα, καθώς ο ΕΣΑΚΕ έχει ετοιμάσει μια όμορφη πρωτοχρονιάτικη γιορτή!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Μίνωα Ζομπανάκη, ο οποίος υπήρξε από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τραπεζικής βιομηχανίας.
Η αναμέτρηση Ρέθυμνο Cretan Kings – Κύμη της 9ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/12 με ώρα έναρξης τις 16:30, αντί για τις 17:00 που είχε αρχικά οριστεί.
Οι αληθινές σχέσεις είναι αυτές που αντέχουν στο χρόνο κι αυτό συμβαίνει στη σχέση του ελληνικού μπάσκετ με το Χριστοδούλειο Ίδρυμα. Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο ΕΣΑΚΕ, ο ΠΣΑΚ και ο ΣΕΠΚ βρέθηκαν στο Χριστοδούλειο για να μοιράσουν δώρα στα κορίτσια εν όψει των Άγιων Ημερών, αλλά και για δείξουν έμπρακτα την υποστήριξη και την συμπαράσταση τους στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το Ίδρυμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον κ. Ανδρέα Ζαγκλή για την ανάδειξη του σε Γενικό Γραμματέα της FIBA. Ο κ. Ανδρέας Ζαγκλής γίνεται ο πρώτος στην ιστορία Έλληνας Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και η εκλογή του αποτελεί ύψιστη τιμή για το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ.
Η Γενική Συνέλευση στην σημερινή (3/12) συνεδρίαση της προχώρησε σε τροποποιήσεις του καταστατικού του ΕΣΑΚΕ για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και με σκοπό την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Συνδέσμου και των οργάνων του.
Με τον Όμηρο Νετζήπογλου να σκοράρει 27 πόντους με 10/12 σουτ εντός πεδιάς ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του στην κανονική περίοδο της Stoiximan GBL στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Μύκονο Betsson (109-83).
Ένα ακόμη βήμα προς την τετράδα της κανονικής περιόδου της Stoiximan GBL, εκεί όπου βρίσκεται ουσιαστικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έκανε ο ΠΑΟΚ με την εντός έδρας νίκη του επί της Καρδίτσας Ιαπωνική με 93-90 ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων.
Το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» στην εκκίνηση της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL επέκτεινε το νικηφόρο σερί του Άρη Betsson που επικράτησε με 82-78 της ΑΕΚ.