Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο Παρασκευή (15/1, 21:30) στο ΣΕΦ την Βιλερμπάν για την 20η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι: «Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ κρίσιμο».
Αρχικά και απαντώντας σε ερώτηση εάν οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι, μετά και το διπλό στο Τελ Αβίβ, να ξεκινήσουν νέο… μέτρημα και να «χτίσουν» ένα καλό μομέντουμ, ο προπονητής τους Γιώργος Μπαρτζώκας, σχολίασε: «Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις τέτοιου είδους. Έχουμε ένα παιχνίδι και είναι δύσκολος αντίπαλος. Το παιχνίδι είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί έχασαν από τον Παναθηναϊκό και με αρκετή διαφορά. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως αξίζουν καλύτερη θέση στην βαθμολογία με βάση την αθλητικότητα και το ταλέντο που έχουν. Όλοι καταλαβαίνουμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο».
«Είναι μια ομάδα που μπορεί να σε εκπλήξει και θετικά και αρνητικά», συνέχισε ο κόουτς του Ολυμπιακού αναλύοντας την γαλλική ομάδα και επισήμανε: «Στην θετική της μέρα μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε στην Ευρωλίγκα γιατί έχει πολύ αθλητικότητα και στην περιφέρεια, έχει μεγάλα κορμιά, έχει rim protectors… Είναι μια ομάδα που διαμορφώνει έναν ειδικό τρόπο παιχνιδιού για τον αντίπαλο. Πρέπει να έχεις υπομονή στην επίθεση, γιατί είναι πολύ επιθετικοί στις πρώτες μία δύο πάσες της επίθεσης».
«Πρέπει να έχεις υπομονή για να βρεις καλές επιλογές», εξήγησε ο Μπαρτζώκας και υπογράμμμισε ότι: «Γενικά είναι ένα παιχνίδι που σε καμιά περίπτωση πρέπει να περάσει από το μυαλό κανενός ότι είναι εύκολο. Είναι ένα ματς σαράντα λεπτών που κάθε κατοχή μετράει».
Σε ερώτηση εάν τον προβληματίζει το γεγονός πως η βαθμολογική θέση της Βιλερμπάν ενδεχομένως να προκαλέσει… χαλάρωση, απάντησε: «Έχουμε συζητήσει με την ομάδα πως πλέον δεν υπάρχει θέμα χαλάρωσης, αν θέλουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Η Ευρωλίγκα φέτος είναι πολύ δύσκολη, υπάρχουν ομάδες που κανείς δεν περίμενε, αλλά είναι πάρα πολύ δυνατές, όπως είναι η Ζενίτ και η Μπάγερν. Υπάρχουν ομάδες που είναι πολύ ισχυρές ήταν φαβορί για την 8άδα και είναι πίσω μας, όπως είναι η Εφές και η Φενέρ».
«Όλοι έχουν καταλάβει πως πλέον δεν υπάρχει περιθώριο επανάπαυσης και χαλάρωσης», σημείωσε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Ίσως οι νίκες που θα χρειαστείς για να μπεις στην 8άδα, ίσως είναι περισσότερες φέτος. Οπότε ακόμη κι αν είναι νωρίς μέσα στην χρονιά, κάθε παιχνίδι κατά τη γνώμη μου μετράει πάρα πολύ».Γ
ια τους τραυματίες της ομάδας ο Μπαρτζώκας ανέφερε: «Ο Χάρισον προπονήθηκε κανονικά και δεν ένιωσε ενόχληση. Ο Μάρτιν δεν προπονήθηκε χθες και πιθανώς δεν θα κάνει σήμερα. Ίσως κάνει το ζέσταμα για να δούμε πως είναι. Γενικά δεν είναι καλά, πονάει, αλλά είναι ένας τραυματισμός που και να παίξει δεν θα το κάνει χειρότερο. Έχει, όμως, πόνο και στην αναμέτρηση με την Μακάμπι έκανε ένεση για να παίξει. Τώρα ο Παπανικολάου, όπως ξέρετε, είναι εκτός».
«Να κουράσω τον Φαλ»
«Παίζουμε κόντρα σε μια καλή ομάδα, που για κάποιον λόγο δεν τα πηγαίνει τόσο καλά τη φετινή σεζόν», είπε αρχικά ο Οκτάβιους Έλις και επισήμανε: «Παρόλα αυτά, έχουν ταλέντο για αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ».
Για το δύσκολο έργο που θα έχει κόντρα στον πανύψηλο σέντερ της Βιλερμπάν, Μουσταφά Φαλ, σχολίασε: «Θα πρέπει να ματσάρω την ενέργειά του. Είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς της λίγκας και επίσης είναι πολύ ψηλός. Θα πρέπει να τον κουράσω τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση».
Σε ερώτηση εάν είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να «χτίσει» ένα καλό μομέντουμ, ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού απάντησε: «Ναι. Ένας παράγοντας είναι η συγκέντρωση στην ομάδα. Θεωρώ πως σε αυτό το σημείο της σεζόν έχουμε έρθει πιο κοντά ως ομάδα και θα πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».
* Ο Χασάν Μάρτιν έβγαλε μέρος της σημερινής (14/01) προπόνησης.