Παρότι η νίκη επί του Ήφαιστου δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα αφού η ομάδα του υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης έκλεισε τη σεζόν με ένα ξεχωριστό, ατομικό επίτευγμα καθώς έγινε ο πρώτος μπλοκέρ στην ιστορία του Λαυρίου Aegan Cargo.



Ο διεθνής σέντερ μοίρασε χθες τρία μπλοκ με τα οποία έφτασε τα 33 στην κατηγορία, για να προσπεράσει τον χθεσινό αντίπαλο του και περσινό συμπαίκτη του Αντουέιν Ουίγκινς που είχε 31 τάπες στη σεζόν που πέρασε.



Επιπλέον ο Κακλαμανάκης με τις τρεις εύστοχες βολές που είχε χθες, έφτασε τις 122 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής, αφήνοντας πίσω του τον Μακένζι Μουρ (119).



Ακόμη χθες...



*Μπράντον Γιανγκ και Ντόρον Λαμπ αναρριχήθηκαν στη λίστα των κορυφαίων πασέρ της 4ετούς ιστορίας του Λαυρίου Aegan Cargo στην Betshop Basket League. Ο Γιανγκ με τις επτά ασίστ που είχε, έφτασε τις 124 στις δύο θητείες του στην ομάδα και έγινε ο 2ος πασέρ της -μετά τον Τζαμάλ Νίξον- αφού ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε πέρσι 123.



Ο Λαμπ από την πλευρά του, με τις έξι ασίστ που είχε στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο, έγινε ο 4ος πασέρ στην ιστορία της ομάδας ξεπερνώντας τον Σάκη Γιαννακόπουλο που είχε 98 και έγινε ο 4ος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.



Κατά τα άλλα...



*Ο Μιχάλης Περράκης έφτασε τα 55 τρίποντα με το Λαύριο Aegean Cargo κι ανέβηκε στην 4η θέση της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Τόνι Μέιερ που είχε 54 στην περσινή σεζόν.




*Με τα επτά ριμπάουντ του χθεσινού αγώνα, ο Γιάννης Κουζέλογλου ξεπέρασε τα 400 στην Betshop Basket League.



*Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς δεν αστόχησε σε κανένα από τα επτά σουτ που επιχείρησε (5/5δ, 2/2τρ.) και με τους 21 πόντους του σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν οι 18 του εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Πανιώνιο.



*Το Λαύριο Aegan Cargo σημείωσε εντυπωσιακή επίδοση κοψιμάτων, έχοντας εννιά (έξι από τον Τζεφ Ουίτι) που αποτελούν ρεκόρ στην τετραετή διαδρομή του στην Betshop Basket League καθώς το προηγούμενο ήταν τα οχτώ του περσινού, εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels.. Δεν ήταν όμως η μεγαλύτερη του φετινού Πρωταθλήματος, αφού 10 είχε ο Προμηθέας στο εντός έδρας ματς της 25ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο.




Από την άλλη πλευρά για τον Ήφαιστο...



*Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Τόντρικ Γκότσερ οι πέντε ασίστ, αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε τρεις φορές από τέσσερις. Έμεινε πάντως μία ασίστ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του αφού είχε έξι σε δύο παιχνίδι με τον Κόροιβο (με τον Άρη και την Κύμη εντός έδρας) της περιόδου 2016-17.



*Πολύ κοντά σε ρεκόρ καριέρας έφτασε και ο Γιώργος Διαμαντάκος με τους 11 πόντους, έναν λιγότερο από την επίδοση που είχε πέρσι με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Οι 11 πόντοι πάντως είναι ρεκόρ περιόδου αφού είχε οχτώ κόντρα στην ΑΕΚ στη Λήμνο.



*Ατομικό ρεκόρ είναι για τον Ρόλαντς Φρεϊμάνις οι τέσσερις ασίστ που μοίρασε στο χθεσινό παιχνίδι, αφού είχε τρεις στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.