Την Ζαλγκίρις του Σάρας Γιασικεβίτσιους στο Κάουνας αντιμετωπίζει αύριο Τρίτη (19/11, 19:30) ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και το πρώτο ματς της διπλής εβδομάδας. 

 

«Προερχόμασταν από δυο πολύ κακές ήττες», παρατήρησε ο Γιώργος Βόβορας, προπονητής των «πρασίνων», και επισήμανε: «Ήταν πολύ σημαντικό το ματς του Σαββάτου, ώστε να δείξουμε μία αντίδραση, να αλλάξει η κατάσταση και λίγο πνευματικά η διάθεση των παιδιών. Πάμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από δυο ήττες και θα βγάλει σίγουρα μεγάλη ενέργεια. Έτσι κι αλλιώς, η Ζαλγκίρις στο γήπεδο της παίζει πολύ επιθετικά». 

 

«Αν θέλουμε να έχουμε πραγματικές ελπίδες, θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ», υπογράμμισε ο Βόβορας. «Είναι δυο τομείς που θα κρίνουν το παιχνίδι».

 

Σε ερώτηση για τις πιθανές αλλαγές που έχει επιφέρει η παρουσία του στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, απάντησε: «Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές. Έχουμε χάσει πολλά ματς στις λεπτομέρειες. Αν είχαμε κερδίσει κάποια από τα ματς που κρίθηκαν στον πόντο, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι 40 λεπτά προσηλωμένος στο πλάνο σου, να μην επηρεαστείς από την επιθετική άμυνα της Ζαλγκίρις. Αν μείνουμε πιστοί, μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη».

 

Για τον προηγούμενο αγώνα με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου, ο Βόβορας σημείωσε: «Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι, στο οποίο δεν είχαμε συγκέντρωση. Συνήθως μετά από μία τόσο κακή ήττα, οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι. Το πιστεύω ότι θα γίνει, γιατί χρειαζόμαστε νίκες σε δύσκολες έδρες». 

 

 

«Παίξαμε εντός έδρας στα προηγούμενα τρία ματς και τώρα είναι ώρα να παίξουμε μακριά από το σπίτι μας προσπαθώντας να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο Τζέικομπ Ουάιλι και σε ερώτηση γιατην αποχώρηση του προηγούμενου προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη απάντησε: «Όλοι μας νιώσαμε έκπληξη με το timing της αποχώρησής του, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον Γιώργο (σ.σ. Βόβορα). Ήταν ήδη assistant coach της ομάδας και θέλουμε να παίξουμε και γι' αυτόν πλέον».

 

«Δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα», επισήμανε ο 25χρονος Αμερικανός φόργουορντ της «ομάδας του τριφυλλιού» και εξήγησε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε απλά πράγματα, να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο και να το εκτελέσουμε».