
Το Λαύριο Megabolt πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά με ένα σύνολο κυρίως νεαρών Ελλήνων και ξένων μπασκετμπολιστών. Η ομάδα της Λαυρεωτικής διατήρησε την ίδια... συνταγή εν όψει της νέας σεζόν με στόχο να έχει ανάλογη ή και καλύτερη παρουσία στην Basket League.
Ο Προμηθέας έκανε ιδανική αρχή στην σεζόν 2020-21 με την κατάκτηση του πρώτου πανελλήνιου τίτλου από ομάδα της περιφέρειας, του Super Cup, που θέσπισε από φέτος ο ΕΣΑΚΕ. Η ομάδας της Πάτρας είναι συνηθισμένη στις υπερβάσεις: Την αγωνιστική χρονιά 2018-19 έγινε η πρώτη περιφερειακή που πήρε μέρος στους τελικούς του Πρωταθλήματος (νικητής ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ), ενώ την περασμένη σεζόν διεκδίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας (νικήτρια η ΑΕΚ). Στην καινούργια καινούργια Basket League ο Προμηθέας θα αναζητήσει τη νέα υπέρβαση.









Ο Άλεκ Πίτερς «έγραψε» 200+ εύστοχα τρίποντα στη Stoiximan GBL και μπήκε σε δύο μικρές, άρα και ξεχωριστές, λίστες παικτών. Εκείνων που έφτασαν σε αυτόν τον αριθμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού και των ξένων παικτών που το κατάφεραν με μία ομάδα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός σε… πρόβα τζενεράλε εν όψει του ημιτελικού του Φάιναλ Φορ της Euroleague με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ την προσεχή Παρασκευή (22/5), επιβλήθηκε στην Ρόδο του Κολοσσού H Hotels Collection με 97-58 και με τον Ντόντα Χολ να… σκεπάζει τα καλάθια.