ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΟΦAΝΗΣ ΚAΪΜAΚAΜΗΣ
ΚAΡΔΙΤΣA ΙAΠΩΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας προέρχεται από τη διαδοχική συγχώνευση σωματείων μπάσκετ της Καρδίτσας. Με τη σημερινή του μορφή και ονομασία υφίσταται από το 2006, όταν και συγχωνεύθηκαν ο Α.Σ.Καρδίτσα-21ος Αιώνας και ο Γ.Σ.Καρδίτσας «Άμιλλα». Οι δυο τελευταίοι σύλλογοι προέρχονται επίσης από συγχωνεύσεις, ο μεν Α.Σ.Καρδίτσα-21ος Αιώνας από τη συνένωση του Αίαντα Καρδίτσας και του Φιλαθλητικού Καρδίτσας, ο δε Γ.Σ.Καρδίτσας «Άμιλλα» από τη συνένωση των τμημάτων μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Καρδίτσας και της Αναγέννησης Καρδίτσας με την Άμιλλα Καρδίτσας.

Με άλλα λόγια, ο Α.Σ.Καρδίτσας με τη σημερινή του μορφή ενσωματώνει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας και της παράδοσης του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ.
Από την υφιστάμενη μορφή του και μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2013-14, ο Α.Σ.Κ. συμμετείχε στην Α1 ΕΣΚΑΘ (με εξαίρεση την περίοδο 2008-09 που αγωνίστηκε στην Α2 ΕΣΚΑΘ), ενώ το Μάιο του 2014 πετυχαίνει την άνοδο στη Γ’ Εθνική ως πρωταθλητής και κυπελλούχος Θεσσαλίας.

Μετά από μία διετία (2014-16) στη Γ’ Εθνική, ο Α.Σ. Καρδίτσας ανέρχεται στη Β’ Εθνική, ως πρώτη ομάδα της πόλης που το καταφέρνει και παρέμεινε μόλις μία χρονιά, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2016-17 πέτυχε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Από το 2017 ως και το 2022 αγωνίζεται στην Α2 και σημειώνει σταδιακά ανοδική πορεία, ενώ παρότι τη σεζόν 2018-19 λαμβάνει πρόσκληση για συμμετοχή στην Basket League, η απόφαση άρνησης δίνει τη δυνατότητα για ωρίμανση της ιδέας και δημιουργία πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων για τη διεκδίκηση της ανόδου, η οποία τελικά έγινε πράξη την περίοδο 2021-22.

Με ηγέτη, έναν θρύλο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Γιάννη Μπουρούση που επέστρεψε στη γενέτειρά του για να αγωνιστεί, να ολοκληρώσει την πλούσια καριέρα του και να εκπληρώσει την άνοδο στην Basket League, ο Α.Σ. Καρδίτσας κατακτά το πρωτάθλημα της Α2 και οδηγεί την Καρδίτσα για πρώτη φορά στα «σαλόνια» του Ελληνικού μπάσκετ.

ΤΗΛ.:  24410 75507
Γήπεδο: Ν.Κ.Γ. "ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ"
Χωρητικότητα: 3000 Θεατές