ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
WEBSITE
E-MAIL
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Α.Σ.Α. Κόροιβος ιδρύθηκε το 1982 και το 1983 δημιουργήθηκε το τμήμα καλαθοσφαίρισης με πρωτοβουλία του καθηγητή Μάρκου Μπεμπλιδάκη που παρέα με κάποιους φίλους του, οραματίστηκαν το πρώτο μη ποδοσφαιρικό σωματείο της Αμαλιάδας.


Η εξέλιξη ήταν διαρκής και μέσα σε μια τετραετία η ομάδα βρέθηκε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της ΕΣΚΑΗ, ενώ ακολούθησαν τέσσερις άνοδοι στη Γ’ Εθνική, χωρίς να καταφέρει να σταθεροποιηθεί.


Το 2008 έμελλε να είναι η χρονιά που θα καθιέρωνε τον Κόροιβο στις εθνικές κατηγορίες, μετά από την κατάκτηση της Α1 ΕΣΚΑΗ με μόλις μία ήττα. Το 2009 κατετάγη δεύτερος στον 1ο όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής και κέρδισε την άνοδο στην Β’, όμως προτίμησε να εξαγοράσει τη θέση της Ξάνθης και να αγωνιστεί στην Α2.


Η χρονιά ήταν διδακτική και έφερε τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική, ωστόσο η ομάδα έδειξε ισχυρό χαρακτήρα και πραγματοποιώντας μια φανταστική πορεία, επανήλθε την επόμενη σεζόν στην Α2, για να ακολουθήσει η επιτυχία του 2014 με την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία.


Η αγωνιστική περίοδος 2014-15, ήταν η πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου μέχρι την επόμενη. Ο Κόροιβος όχι μόνο έλαβε μέρος στην ανώτερη κατηγορία, αλλά έφθασε μέχρι τα play offs, όπου αντιμετώπισε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η επιτυχία εντός του παρκέ, επιβραβεύθηκε και εκτός αυτού, καθώς ο Κόροιβος έλαβε το βραβείο ήθους από τον ΕΣΑΚΕ, για την εξαιρετική συμπεριφορά παικτών και φίλων της ομάδας.
Η περίοδος 2015-16 ξεκίνησε με ιδιαίτερη δυναμική, για να έρθει στον β’ γύρο μια αγωνιστική κάμψη και η ομάδα να καταφέρει να ανανεώσει την παραμονή της στην κατηγορία για 3η συνεχόμενη χρονιά τις τελευταίες αγωνιστικές, κερδίζοντας και πάλι το βραβείο Ήθους του ΕΣΑΚΕ.


Ο κόσμος της Ηλείας αποτελεί τη μεγάλη δύναμή του και το μοντέλο της λαϊκής βάσης λειτουργεί εξαιρετικά.
Στόχος του Κόροιβου για τη σεζόν 2016-2017, είναι η  καθιέρωση στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και  η συνεχής εξέλιξη και βελτίωση της λειτουργίας του τμήματος. Με αρωγό τον κόσμο της Ηλείας, τα καλύτερα έρχονται.

 
 
Πρόεδρος Χρήστος Λαγός
Έτος Ίδρυσης 1982
Γραφεία ΚΑΕ Καποδιστρίου 9, Αμαλιάδα, Τ.Κ. 27200
Γήπεδο Δ.Κ.Γ. Ήλιδας
Χωρητικότητα 1.532 θεατές
Iστοσελίδα

www.koroivosbc.gr  

E-mail info@koroivosbc.gr
Τηλέφωνο 26220 28528
Fax 26220 28522

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΟΣ

Γήπεδο:
Χωρητικότητα: 0 Θεατές