ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI Basket League 2022-2023
Στατιστικά
Πρόγραμμα
Πληροφορίες

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI
PPG RPG APG

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Χαρίλαος Τρικούπης ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι το 1955. Στο έμβλημα του συλλόγου απεικονίζεται η προτομή του Μεσολογγίτη διπλωμάτη, πολιτικού και Πρωθυπουργού της Ελλάδας κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα, Χαρίλαου Τρικούπη, από όπου πήρε και το όνομα του.

 

Την πρωτοβουλία ίδρυσης του Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης πήραν πολίτες του Μεσολογγίου με διάθεση κοινωνικής προσφοράς. Τα ονόματα τους είναι Γεράσιμος Τζάνος, Χριστόφορος Σιάμος, Ζαφείρης Σταθής,  Γιώργος Ρουκωτάς, Νικόλαος Βούλγαρης, Γιώργος Φραγκόπουλος, Φώτης Παπαθανασίου, Νικόλαος Δρακόπουλος, και Βασίλειος Παπαθεοδώρου. Καθοριστική στα πρώτα βήματα του συλλόγου ήταν η συμβολή της Χρησυίδας Κίτσου.

 

Το τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης άρχισε να λειτουργεί το 1959 και ο πρώτος αγώνας ήταν με αντίπαλο τον Γ.Σ. Αστακού με τελικό σκορ 46-41 υπέρ του Τρικούπη. Ο Χαρίλαος Τρικούπης αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία, το 1993, στην Γ’ Εθνική.

 

Έμεινε στην Γ’ Εθνική έως το 1998 και επανήλθε στην κατηγορία το 2015. Αμέσως προβιβάστηκε το ’16 στην Β’ Εθνική, στην οποία έμεινε έως το ’18 που ανέβηκε στην Α2.

 

Την προηγούμενη σεζόν, 2019-20, με αθλητές τους Γιάννη Σαχπατζίδη, Τάσο Αντώνακη, Στάθη Παπαδιονυσίου, Διονύση Σκουλίδα, Φώτη Βασιλόπουλο, Σωκράτη Ναούμη κ.α.και προπονητή τον Ντίνο Καλαμπάκο τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Α2 με 19 νίκες και 2 ήττες και για «παρθενική» φορά στην ιστορία του προβιβάστηκε στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, στην Basket League, στην οποία θα αγωνιστεί την περίοδο 2020-21.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΟΣΔε βρέθηκαν παίκτες!