Σημαντικές προτεινόμενες αλλαγές στην λειτουργία της Basket League 2019-20
Κατηγορία : Δελτία Τύπου | 30-07-2019 

Στις δύο συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ (23 και 30/7) εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προτεινόμενοι από τον ΕΣΑΚΕ προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Κανονισμός Πρωταθλήματος και Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός Πρωταθλήματος για την Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

 

Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των κανονισμών και της εξαγγελίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνέχεια και την αλλαγή της Basket League μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση οι εξής προτάσεις:

 

* Να περιληφθεί στο άρθρο 65 του Κανονισμού Πρωταθλήματος η αύξηση του κατώτατου ορίου του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού των ΚΑΕ από τις 400.000 ευρώ στις 600.000 για τις ομάδες που ανέρχονται από την Α2 και 800.000 για όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος.

 

* Να περιληφθεί, επίσης, στο Κανονισμό Πρωταθλήματος η αύξηση του δικαιώματος μεταγραφών Ελλήνων παικτών κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς. Μέχρι σήμερα κάθε ΚΑΕ μπορούσε να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή έως το τέλος του πρώτου γυρού. Με πρόταση της Γενικής Συνέλευσης κάθε ομάδα θα έχει επιπλέον δικαίωμα να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή στον δεύτερο γύρο. Στην παραπάνω προτεινόμενη αλλαγή αποτυπώνεται η διάθεση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες μπασκετμπολίστες στην Basket League.

 

* Να τροποποιηθούν οι διατάξεις του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για την περίπτωση που ΚΑΕ δεν συμμετέχει σε αγώνα της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητα της ή αποχώρησης της κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η νέα ποινή που θα επιβάλλεται θα είναι αυτόματος υποβιβασμός.

 

* Να αυστηροποιηθούν οι ποινές του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για ενέργειες που συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος από όλους τους εμπλεκόμενους στην διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

 

Αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση επιτροπής, που θα λειτουργήσει από την προσεχή σεζόν και η οποία θα αποτελείται από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, την υπεύθυνο της Νομικής και τον υπεύθυνο Οικονομικής Υπηρεσίας. Σκοπός της λειτουργίας της επιτροπής θα είναι η διασφάλιση του «υγιούς» ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα. Η επιτροπή θα προβαίνει σε τριμηναίο έλεγχο των δικαιολογητικών της ορθής οικονομικής λειτουργίας των ΚΑΕ και θα ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για τα αποτελέσματα του.Μοιράσου το:


Basket League 2022-2023
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12
2 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin 12
3 ΑΡΗΣ 11
4 ΑΕΚ 11
5 ΠΑΟΚ mateco 10
6 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 9
7 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ CARNA 8
8 ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 8
9 ΙΩΝΙΚΟΣ BASKET 7
10 ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 7
11 ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 7
12 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 6