Η Ένωση μετά το 2-1 επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη (28/5, 20:15) στο ΣΕΦ. Η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες.

Για τους φιλοξενούμενους η φετινή αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε και τερμάτισαν στην 5η θέση της τελικής κατάταξης της Stoiximan GBL.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων τριών δεκαλέπτων και με καλάθι του Δημήτρη Κατσίβελη προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (78-68) στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου. Ο Άρης Betsson, ωστόσο, αντεπιτέθηκε ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνα του, παίρνοντας επιθετικά ριμπάουντ και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Ρόνι Χάρελ, Αμίν Νουά και Μπράις Τζόουνς.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με δύο βολές του Γάλλου φόργουορντ (91-91) με 3’ και 58’’ να απομένουν για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι 1’ και 26’’ πριν την λήξη του αγώνα όταν με τρίποντο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, η ΑΕΚ προσπέρασε με 100-97.

Ο Άρης Betsson μείωσε σε 100-99 με φόλοου του Νουά, στην νέα επίθεση των φιλοξενούμενων ο ΡαιΚουάν Γκρέι έκλεψε την μπάλα με 37’’ να απομένουν για την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο Χαραλαμπόπουλος αστόχησε αυτή την φορά έξω από τα 6,75 μέτρα, αλλά ο Δημήτρης Κατσίβελης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και κέρδισε δύο βολές 5’’ πριν την λήξη του ματς. Ο έμπειρος γκαρντ ευστόχησε στην πρώτη (101-99), αλλά αστόχησε στην δεύτερη.

Ο Χάρελ, ωστόσο, βγήκε εκτός γηπέδου με την μπάλα μετά το ριμπάουντ και ο Γκρέι κέρδισε νέο φάουλ και με μια εύστοχη βολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ 102-99 2’’ πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Ο Φράνκ Μπάρτλεϊ με 16 πόντους και ο Δημήτρης Φλιώνης με 12 πόντους και 5 ασίστ ήταν οι καλύτεροι των νικητών.

Τα δεκάλεπτα: 32-25, 52-46, 76-68, 102-99.