Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης της ημιτελικής και τελικής σειράς των Playoffs της Stoiximan.gr Basket League, ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. παρουσίασε τους χορηγούς του φετινού πρωταθλήματος, θέλοντας να ευχαριστήσει τους συνοδοιπόρους στο «ταξίδι» για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το νέο τηλεοπτικό μήνυμα της Stoiximan.gr Basket League για τη σειρά της ημιτελικής και τελικής φάσης. Απολαύστε το:

 

 

 

Ο Μεγάλος Χορηγός της Basket League, Stoiximan.gr εκπροσώπησε ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.  Ο κ. Ι. Σπανουδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην από κοινού διοργάνωση ενεργείων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά γήπεδα. Αναλυτικά, ο κ. Ιωάννης Σπανουδάλης ανέφερε:

 

«Ξεκινήσαμε φέτος μια συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και την BasketLeague, για την οποία, από την πρώτη στιγμή, για εμάς στην Stoiximan, επιδίωξή μας ήταν να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια μιας χορηγίας.Και αυτό για η BasketLeague έχει μια ιδιαιτερότητα και μια ειδοποιό διαφορά από τις υπόλοιπες ελληνικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα. Αφορά σε ένα άθλημα, το οποίο συνεχίζει και βρίσκεται στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο πανευρωπαϊκά, είτε πρόκειται για τους συλλόγους είτε για την εθνική ομάδα. Αφορά σε ένα άθλημα που όχι μόνο τις τελευταίες τρεις δεκαετίας μας χαρίζει σημαντικές διακρίσεις αλλά και που συνεχίζει, με τον ίδιο ρυθμό, να παράγει και να αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους αθλητές.

 

Την ίδια στιγμή, η γεωγραφική διασπορά των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, δημιουργεί τις συνθήκες για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος και για ακόμη μεγαλύτερη δημιουργία εστιών διάχυσης και πολλαπλασιασμού των υψηλών μηνυμάτων και αξιών του αθλητισμού.

 

Στην Stoiximan, πρεσβεύουμε την αρχή ότι ο αθλητισμός έχει και οφείλει να έχει άμεση σύνδεση με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Σκεφτείτε ότι δυστυχώς  βρισκόμαστε σε μια αδρανή οικονομική και κοινωνική συγκυρία και ως εκ τούτου ο ρόλος του αθλητισμού πρέπει να είναι ενεργός μέσα στην κοινωνία.Για το λόγο αυτό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και την BasketLeague, ένα διευρυμένο πρόγραμμα που αφήνει ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Είναι από τις φορές που με καμάρι μπορούμε να πούμε ότι αυτά που είχαμε ανακοινώσει ως πρόθεση στην αντίστοιχη ενημέρωση για την έναρξη συνεργασίας υλοποιούνται και μάλιστα έχουν και σημαντικά αποτελέσματα.

 

Ως Μέγας Χορηγός της Basket League, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον ΕΣΑΚΕ και διοργανώνουμε την εκστρατεία “Basket Αγάπης» για την ενίσχυση απόρων οικογενειών και ιδρυμάτων στις πόλεις όπου εδρεύουν οι ομάδες της Α1. Συνοδοιπόροι σε αυτό το κοινωνικό έργο είναι πάντα οι ΚΑΕ/μέλη του ΕΣΑΚΕ και οι φίλαθλοι του μπάσκετ. Στο πλαίσιο της ενέργειας “Basket Αγάπης» συγκεντρώνονται τρόφιμα από τους φίλους του μπάσκετ πριν την έναρξη των αγώνων της Stoiximan.gr Basket League, τα οποία εμπλουτίζονται από προϊόντα που διαθέτουν οι διοργανωτές από τις τοπικές αγορές και διανέμονται σε άπορες οικογένειες και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Ενισχύσαμε την πρωτοβουλία αυτή με ένα δεύτερο πρόγραμμα, το ‘Οι Μικροί Ήρωες στο Γήπεδο’, φιλοξενώντας σε κάθε γήπεδο παιδιά από ιδρύματα της περιοχής. Έχουμε ήδη βρεθεί με τα δύο προγράμματα, στη Λευκάδα, στο Λαύριο, στην Πάτρα, στην Κύμη, στα Τρίκαλα, στην Αμαλιάδα, στην Ρόδο, στο Ρέθυμνο, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας μέχρι σήμερα 13 φορείς και ιδρύματα, και έπεται συνέχεια.

 

Η Stoiximan είναι σήμερα η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στοιχηματισμού στο διαδίκτυο. Βασικό μας αντικείμενο είναι ο αθλητισμός. Θεωρούμε χρέος μας να βρισκόμαστε κοντά σε όλα τα αθλήματα, σε όλες τις διοργανώσεις, ενισχύοντας, στο μέτρο του δυνατού, αθλητές, ομάδες, διοργανώσεις, εθνικές ομάδες και αθλητικούς θεσμούς.

 

Σήμερα, η ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον αθλητισμό είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Το είδαμε και το είδατε όλοι με τους Ολυμπιονίκες μας, που χωρίς την ιδιωτική πρωτοβουλία, θα είχαν περισσότερα εμπόδια να υπερπηδήσουν.

 

Είμαστε παρόντες στον ελληνικό αθλητισμό και στο ελληνικό μπάσκετ.

 

Η BasketLeague βρίσκεται λίγες στροφές πριν από την ολοκλήρωσή της για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ήδη το επίπεδο όλων των ομάδων και του πρωταθλήματος ήταν πολύ ανταγωνιστικό.Ως φίλαθλος θα σας μεταφέρω και μια ευχάριστη προσωπική εικόνα που συνάντησα φέτος σε πολλά γήπεδα και δεν είναι άλλη από τις πολλές οικογένειες και τα πολλά μικρά παιδιά που γέμισαν τα ελληνικά γήπεδα. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ελπιδοφόρο μήνυμα από αυτό.Εύχομαι και τα πλει οφ να έχουν το ίδιο ενδιαφέρον και υψηλό ανταγωνισμό και θέλω να κλείσω υπογραμμίζοντας ότι για εμάς η συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ φέτος ήταν η στέρεα βάση για να κάνουμε μαζί ακόμη περισσότερα πράγματα».

 

Σειρά είχε η Forthnet Media Holdings και τα κανάλια Novasports, μέσω των οποίων η εικόνα της Stoiximan.gr Basket League περνά στο ελληνικό κοινό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ, κ. Γιώργος Συρίγος αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία, τονίζοντας πως «όπως γνωρίζετε, τα κανάλια Novasports είναι ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης της Basket League. Η συνεργασία μας με τον ΕΣΑΚΕ είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και είμαστε σύμμαχοι και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς τη βελτίωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας το καλύτερο αθλητικό πρόγραμμα και αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα φίλαθλο. Από την πλευρά μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το Πρωτάθλημα της Basket League να τύχει της καλύτερης δυνατής προβολής, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος. Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο έχουμε καθιερώσει σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ, το μπάσκετ να έχει τη δική του ζώνη, κάθε Σάββατο στις 17:00, μέσα από την εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα», ενώ φυσικά καλύπτουμε και τα μεγάλα ντέρμπι. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία 20 χρόνων των καναλιών Novasports, αποτελούν εγγύηση για το πιο άρτιο τηλεοπτικό αποτέλεσμα και εν όψει της ημιτελικής και τελικής φάσης των play offs της Basket League. Βασική κατεύθυνση στα κανάλια Novasports είναι να αναδεικνύουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές. Ευχόμαστε να γίνουν συναρπαστικοί αγώνες play offs που θα καθηλώσουν το φίλαθλο κοινό στους τηλεοπτικούς δέκτες της Nova».

 

Σταθερή αξία τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο πλευρό του ΕΣΑΚΕ αποτελεί η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, η οποία στο μήνυμα που έστειλε τόνισε πως: «Η Υδρόγειος, μια ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με παρουσία άνω των 40 χρόνων στην ελληνική αγορά, αγαπά και στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό, χρόνια τώρα, με τις χορηγίες της.Μέσα στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, το μπάσκετ και η συνεργασία μας με τον ΕΣΑΚΕ κατέχουν μία θέση ξεχωριστή. Η συνεργασία αυτή κλείνει φέτος τέσσερα ιδιαίτερα εποικοδομητικά χρόνια, κατά τα οποία νιώθουμε ότι έχουμε μοιραστεί μαζί με εσάς – την μεγάλη οικογένεια του μπάσκετ – μοναδικές στιγμές ενθουσιασμού, συγκίνησης και ανιδιοτελούς αθλητικού πνεύματος.Στην Υδρόγειο αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε συμπορευτεί με έναν θεσμό τόσο υψηλού προφίλ, μία διοργάνωση υποδειγματική που αναδεικνύει το καλό πρόσωπο της Ελλάδας και εκπέμπει ελπίδα και εξέλιξη σε μια εποχή γενικότερης κατήφειας.Ο χώρος του μπάσκετ και δη το Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, είναι ένας χώρος που εκπέμπει ποιότητα και πολιτισμό. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας ταιριάζουν και μας εκφράζουν σαν εταιρεία.Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στηρίζουμε το «εθνικό» άθλημα των Ελλήνων, το οποίο τόσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό. Ένα άθλημα που χαρίζει χαρά, χαμόγελο, ψυχαγωγία, κυρίως όμως ενώνει, ανυψώνει και μεταλαμπαδεύει ουσιαστικές αξίες ζωής σε όλους τους ‘Έλληνες, μικρούς και μεγάλους.Η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα, η αφοσίωση στην επίτευξη στόχων,  το ‘ευ αγωνίζεσθαι’ αποτελούν αξίες ανεκτίμητες για την κοινωνία και τους νέους μας σήμερα.Στην Υδρόγειο αισθανόμαστε ευτυχείς που μέσα από την κοινή μας δράση με τον ΕΣΑΚΕ μπορούμε και εμείς να συμβάλουμε στην ανάδειξη και μετάδοσή τους, ενισχύοντας το ρόλο μας ως υπεύθυνου κοινωνικά εταιρικού πολίτη».

 

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο νέος «Χορηγός Ενέργειας» του ΕΣΑΚΕ, η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας WATT+VOLT, η οποία δια της εκπροσώπου της και επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ, κας Αντιγόνης Παγουλάτου τόνισε για τη συνεργασία: «Η WATT+VOLT, εδώ και χρόνια, στηρίζει έμπρακτα και με πίστη τον αθλητισμό -σε όλο  του το εύρος. Είναι λοιπόν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας που μας εμπιστεύτηκε ο ΕΣΑΚΕ να σταθούμε στο πλευρό του, δίπλα σε όλες τις ελληνικές ομάδες μπάσκετ, ως Επίσημος Χορηγός Ενέργειας.Οι αξίες του αθλητισμού και κατ’ επέκταση και του μπάσκετ, όπως είναι η ευγενής άμιλλα, η αγωνιστικότητα, το πάθος και η διαρκής προσπάθεια για όλο και καλύτερα αποτελέσματα, αποτελούν και δικές μας αξίες στη WATT+VOLT. Ο αθλητισμός έχει μια μοναδική δύναμη: να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων, προς το καλύτερο, να δίνει ελπίδα, να δημιουργεί κοινωνική συνοχή. Και εμείς θέλουμε να είμαστε αρωγοί μαζί με τον ΕΣΑΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε λοιπόν, ότι με τη δημιουργική μας δράση και τη θετική μας ενέργεια, θα σταθούμε άξιοι συνοδοιπόροι του ΕΣΑΚΕ και του ελληνικού μπάσκετ, που έχει δώσει με τις διακρίσεις του τόση μεγάλη χαρά και περηφάνεια σε όλους τους  Έλληνες».

 

Και επειδή, μπάσκετ χωρίς μπάλα δεν παίζεται, η παρουσίαση των χορηγών του ΕΣΑΚΕ, ολοκληρώθηκε με την Spalding, την Επίσημη Μπάλα της Stoiximan.gr Basket League: «Με μεγάλη χαρά χαιρετίζουμε με την σειρά μας την έναρξη της τελικής φάσης των play offs του φετινού συναρπαστικού πρωταθλήματος της STOIXIMAΝ.GR BASKET LEAQUE και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Είμαστε βέβαιοι ότι το μπάσκετ που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε, με τους συναρπαστικούς αγώνες που θα παρακολουθήσουμε, θα κερδίσει και νέους φίλους και θα μας κάνει όλους περήφανους για το υψηλό επίπεδο του αθλήματος. Από το 1894 που ο A.G. Spalding κατασκεύασε με εντολή του Dr. James Naismith την πρώτη μπάλα μπάσκετ, μέχρι και σήμερα, το μπάσκετ  - αλλά και οι μπάλες που χρησιμοποιεί –  έχουν διανύσει πολύ δρόμο.

Σήμερα,  οι μπάλες προηγμένης  τεχνολογίας διαχείρισης υγρασίας  με μαλακό περίβλημα και ειδικά σχεδιασμένες για ανταγωνιστικό παιχνίδι σε εσωτερικούς χώρους, συμβάλουν στο θεαματικό παιγνίδι και βοηθούν τους καλαθοσφαιριστές να δείξουν το ταλέντο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι συμπληρώθηκαν ήδη 34 έτη που η μπάλα SPALDING είναι η επίσημη μπάλα του NBA ενώ από το έτος 2012 είναι και της Euroleague. Στην Ελλάδα, η συνεργασία μας με τον ΕΣΑΚΕ συμπλήρωσε κιόλας 4 έτη και ευχόμαστε ειλικρινά να τα πολλαπλασιάσουμε. Στον καινούργιο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, τον οποίο συγχαίρουμε για την πρόσφατη  εκλογή του,  του ευχόμαστε, από καρδιάς, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του  και τον διαβεβαιώνουμε ότι  θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες του. Συγχαρητήρια ακόμη πρέπει να δώσουμε να δώσουμε στις ομάδες μας που μας εκπροσώπησαν στην Euroleague αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμη το υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ  και να ευχηθούμε στον Ολυμπιακό να   ξαναγυρίσει από την Κωνσταντινούπολη θριαμβευτής. Τέλος – επιτρέψτε μου – να συγχαρώ και τον Προμηθέα Πατρών – με τον οποίο είχαμε μια άψογη συνεργασία την τρέχουσα χρόνια - για την εύκολη παραμονή του  στην κατηγορία και να του ευχηθώ του χρόνου να βρεθεί και αυτός στα play offs.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου στο βίντεο που ακολουθεί: