Η «επίσημη αγαπημένη» στην Ολλανδία θα αγωνιστεί χωρίς τους καλύτερους παίκτες της στο ματς της περασμένης Παρασκευής που έγινε το πετυχημένο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής. Οι Τόμας Γούοκαπ, Κώστας Παπανικολάου του Ολυμπιακού και ο Ντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού δεν ταξίδεψαν στην Χάγη.

Εκτός αποστολής της Εθνικής έμεινε ακόμη ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που ένιωθε και πριν το ματς απέναντι στην Τσεχία ενοχλήσεις στον δεξιό μηνίσκο.

Την θέση του Γουόκαπ πήρε ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Ναζ Μήτρου Λονγκ, ο άλλος «νατουραλιζέ» που είχε κληθεί για τους δύο αγώνες των προκριματικών από τον Σπανούλη.

«Είμαι ενθουσιασμένος και λίγο ανυπόμονος», δήλωσε για το ντεμπούτο του με την Εθνική ο 30χρονος πόιντ γκαρντ και εξήγησε: «Είναι τιμή και περηφάνεια να φοράω αυτά τα χρώματα, αυτή τη φανέλα, υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλη για την ομάδα και την προετοιμασία της και είμαι πολύ συγκεντρωμένος ώστε να μπορέσω να βοηθήσω».

Ο Μήτρου Λονγκ ρωτήθηκε για την απουσία του Τόμας Γουόκαπ και την δική του πρώτη παρουσία στο παρκέ: «Όποιος παρακολουθεί τον Τόμας, ξέρει ότι δεν είναι εγωιστής ως παίκτης, ότι μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα. Ως παίκτης το έδειξε και πριν από δύο μέρες στον αγώνα με την Τσεχία. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω παρόμοια πράγματα».

«Ο κόουτς Σπανούλης μας οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση με το πάθος του και την ενέργειά του», τόνισε ο 30χρονος ποιντ γκαρντ. «Θέλω να κάνω ότι μου ζητήσει η ομάδα και να αφήσω τα πάντα στο παρκέ».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα αφιερώσει τη νίκη και στη μητέρα του, η οποία ανυπομονούσε για αυτήν την ημέρα απάντησε: «Η μητέρα μου από την ημέρα που τελείωσα το κολλέγιο έκανε ότι μπορούσε για να πάρουμε το διαβατήριο και έκλαψε την ημέρα που έγινε πραγματικότητα. Θέλουμε κι εγώ και ο αδελφός μου όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».