Ο ΕΣΑΚΕ προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την καλύτερη ενημέρωση των φιλάθλων και όχι σε απάντηση στην ανακοίνωση της ΑΕΚ διευκρινίζει τα εξής:

 

1) Το επίσημο πρόγραμμα της αγωνιστικής ανακοινώνεται από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και ταυτόχρονα ενημερώνονται οι ΚΑΕ. Κανένας ορισμός αγωνιστικής δεν υφίσταται εάν δεν ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες είναι ενδεικτικές.

 

2) Ο ΕΣΑΚΕ είναι η κατ’ εξοχήν Λίγκα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές που καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευκολύνει τις ομάδες της στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

 

3) Λόγοι ασφαλείας επιβάλλουν πολλές φορές τις ημερομηνίες ορισμού των αγώνων. Στην περίπτωση του αγώνα Περιστέρι bwin – ΑΕΚ είναι σε όλους μας γνωστό ότι το κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα με το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ατρομήτου.

 

Συνεπώς είναι επισφαλές να ορίζονται αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου την ίδια μέρα και σχεδόν την ίδια ώρα στα δύο γήπεδα. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα της ΑΕΚ συγκάλεσε την ίδια ημέρα σύσκεψη και μεταξύ άλλων προτάθηκε η λύση της αναβολής του αγώνα κάτι που η ΑΕΚ απέρριψε.

 

Ο ΕΣΑΚΕ αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και τα αιτήματά των ΚΑΕ – Μελών του στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων και δυνατοτήτων που διαθέτει  προσπαθώντας πάντα για την εξεύρεση της  καλύτερης δυνατής λύσης.