Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το φινάλε του δευτέρου γύρου της Stoiximan Basket League το ενδιαφέρον για το πλασάρισμα των ομάδων κορυφώνεται, εν όψει και του τρίτου γύρου. Εκεί που θα κριθεί η τελική κατάταξη, η αποφυγή του υποβιβασμού και φυσικά η συμμετοχή στην post season και τα πλέι οφ όπου θα κριθεί ο φετινός τίτλος.

 

Η φετινή καινοτομία της λίγκας με την εισαγωγή του τρίτου γύρου στην κανονική διάρκεια έχει κάνει ακόμη πιο κρίσιμα και κατ' επέκταση, ενδιαφέροντα, τα τελευταία παιχνίδια του δευτέρου γύρου. Οι διαφορές για την είσοδο στην πρώτη εξάδα και το Group 1 του 3ου γύρου και ταυτόχρονα η αποφυγή συμμετοχής στο Group 2, είναι ελάχιστες και σε κάθε μία από τις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές, τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιούνται.

 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο Ολυμπιακός, το Περιστέρι bwin και ο Άρης Midea έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Group 1 ενώ η ομάδα του Προμηθέα δύο ή υπό συνθήκες μία ακόμη νίκη ώστε να βρεθεί κι εκείνος στην πρώτη εξάδα. Αντίθετα για την 6η θέση όλα μοιάζουν ανοικτά. Συνολικά έξι ομάδες, από την 6η ως και την 11η θέση έχουν μαθηματικές ελπίδες - με διαφορετικές πιθανότητες η κάθε μία - να καταλάβουν την 6η θέση στις 25 Μαρτίου όταν και ολοκληρώνεται ο δεύτερος γύρος της Stoiximan Basket League. Πρακτικά, μόνο ο Απόλλων Carna θα συμμετάσχει δεδομένα στο Group 2.

 

Ο ΠΑΟΚ mateco έχει αυτή τη στιγμή το βαθμολογικό προβάδισμα καθώς βρίσκεται μόνος στην 6η θέση με 26 βαθμούς (ρεκόρ 8-10) ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αντιμετωπίσει τις τρεις από τις ομάδες που τον απειλούν μιας και θα παίξει, κατά σειρά, με την AEK Betsson στη Θεσσαλονίκη, τον Κολοσσό H Hotels Collection στη Ρόδο ενώ την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενηθεί στην Καρδίτσα.

 

Η AEK Betsson και ο Κολοσσός H Hotels Collection έχουν μία νίκη λιγότερη από τους «ασπρόμαυρους» και θα διεκδικήσουν στα μεταξύ τους παιχνίδια να καλύψουν αυτή την απόσταση. Ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες, οι Ρόδιοι έχουν πλεονέκτημα σε περίπτωση (διπλής) ισοβαθμίας λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει.

 

Με λιγότερες μαθηματικές ελπίδες ακολουθούν η Καρδίτσα Ιαπωνική και το Λαύριο Megabolt καθώς υπολείπονται δύο νικών από την 6η θέση ενώ θεωρητικά πιο δύσκολο είναι το έργο του Αμαρουσίου που αφενός απέχει τρεις νίκες από τον ΠΑΟΚ mateco, αφετέρου να πρέπει να ευνοηθεί και από ισοβαθμίες για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση.

 

Στη συνέχεια θα δούμε το πρόγραμμα που έχουν οι ομάδες που έχουν μαθηματικές δυνατότητες για την πρώτη εξάδα, σημειώνοντας ξανά πως κάθε αγωνιστική -λόγω και μεταξύ τους αναμετρήσεων- τα δεδομένα μπορούν να αλλάζουν.

 

 

5. Προμηθέας Πάτρας (ρεκόρ 10-8)

Vs Άρης Midea (2/3)

@ ΑΕΚ Betsson (9/3 κ.θ.)

Vs Κολοσσός H Hotels Collection (16/3)

@ Παναθηναϊκός AKTOR (25/3)

 

 

6. ΠΑΟΚ mateco (ρεκόρ 8-10)

Vs ΑΕΚ Betsson (2/3)

@ Κολοσσός H Hotels Collection (10/3)

Vs Παναθηναϊκός AKTOR (17/3)

@ Καρδίτσα Ιαπωνική (24/3)

 

 

7. Κολοσσός H Hotels Collection (ρεκόρ 7-11)

@ Παναθηναϊκός AKTOR (3/3)

Vs ΠΑΟΚ mateco (10/3)

@ Προμηθέας Πάτρας (16/3)

Vs Μαρούσι (24/3)

 

 

8. ΑΕΚ Betsson (ρεκόρ 7-11)

@ ΠΑΟΚ mateco (2/3)

Vs Προμηθέας Πάτρας (9/3 κ.θ.)

@ Μαρούσι (16/3)

Vs Λαύριο Megabolt (23/3)

 

 

9. Καρδίτσα Ιαπωνική (ρεκόρ 6-12)

@ Λαύριο Megabolt (2/3)

Vs Παναθηναϊκός AKTOR (10/3)

@ Ολυμπιακός (16/3)

Vs ΠΑΟΚ mateco (24/3)

 

 

10. Λαύριο Megabolt (ρεκόρ 6-12)

Vs Καρδίτσα Ιαπωνική (2/3)

@ Ολυμπιακός (9/3)

Vs Απόλλων Carna (17/3)

@ Άρης Midea (23/3)

 

 

11. Μαρούσι (ρεκόρ 5-13)

Vs Απόλλων Carna (2/3)

@ Άρης Midea (9/3)

Vs ΑΕΚ Betsson (16/3)

@ Κολοσσός H Hotels Collection (24/3)

 

 

Τα μεταξύ τους αποτελέσματα