Σε δύο προσωπικά επιτεύγματα έφτασε ο Τζέρι Σμιθ μέσα από το χθεσινό παιχνίδι του Ηφαίστου με το Λαύριο Megabolt. Ο Αμερικανός γκαρντ που βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στην ομάδα της Λήμνου, έγινε χθες ο δεύτερος παίκτης της που φτάνει τους 500 πόντους και παράλληλα ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των πασέρ της στην οποία προσωρινά έχει συγκάτοικο τον Τάιρον Μπρέιζελτον.



Πιο συγκεκριμένα ο Σμιθ με τους 12 πόντους που είχε χθες, ξεπέρασε τους 500 πόντους επίδοση στην οποία έχει φτάσει με τον Ήφαιστο μόνο ο Σον Έβανς. Με τις τρεις ασίστ του παράλληλα, ο Σμιθ έγινε ο δεύτερος που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό και μάλιστα “έπιασε” στην κορυφή της λίστας με 102 τον περσινό συμπαίκτη του Τάιρον Μπρέιζελτον τον οποίο προφανώς και θα ξεπεράσει σύντομα.



Κατά τα άλλα...



*Ο άνθρωπος που έκρινε το χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Μιχάλης Πελεκάνος με το τρίποντο του στην εκπνοή. Παράλληλα έχοντας 2/3 δίποντα, ξεπέρασε τις 1.500 προσπάθειες για δύο πόντους μετρώντας 799 εύστοχες.



*Ο Σπύρος Μούρτος είχε 2/2 βολές με τις οποίες έφτασε τις 200 εύστοχες στο 231ο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League. Μετράει συνολικά 200/312 (64,1%).



*Μπορεί να μην έφτασε σε ένα ακόμη “double-double” καθώς περιορίστηκε στους οχτώ πόντους, όμως ο Σον Έβανς μάζεψε 11 ριμπάουντ και έφτασε σε διψήφια επίδοση για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και συνολικά για 10η φορά στη φετινή ΕΚΟ Basket League. Έτσι έφτασε την περσινή επίδοση του όταν είχε 10 επιδόσεις 10+ ριμπάουντ σε 27 ματς Πρωταθλήματος με τον Ήφαιστο.



*Ο Ήφαιστος έμεινε χωρίς τάπα για πρώτη φορά μετά από 10 αγωνιστικές, αφού αυτό έγινε για τελευταία φορά στο ματς με τον Άρη επίσης στη Λήμνο.

 



Ρεκόρ καριέρας για τον Μουράτο

 

Πέραν από την πικρή γεύση της ήττας σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα πάρει η ομάδα του, ο Βασίλης Μουράτος κρατάει μία κορυφαία επίδοση καριέρας. Ο διεθνής γκαρντ βελτίωσε κατά ένα ριμπάουντ το ρεκόρ του, αφού μάζεψε χθες οχτώ ενώ είχε επτά στη 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της περιόδου 2017-18 ως παίκτης του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου απέναντι στην ΑΕΚ στην Αθήνα.



*Σε ένα παιχνίδι στο οποίο συνολικά οι δύο ομάδες αναζήτησαν περισσότερο το “ένας εναντίον ενός”, το Λαύριο Megabolt έβγαλε τις λιγότερες συνεργασίες κάτι που αποτυπώθηκε στις επτά ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της φετινής ΕΚΟ Basket League. Τόσες είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings στο παιχνίδι του με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο για την 3η αγωνιστική.

 


*Καθοριστικός παράγοντας στην έκβαση του χθεσινού αγώνα ήταν οι πολλές άστοχες βολές των φιλοξενούμενων (13/29) που εκτέλεσαν με 44,82%, αποφεύγοντας ωστόσο τη χειρότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος την οποία κρατάει ο χθεσινός αντίπαλος τους, αφού ο Ήφαιστος είχε 42,85% στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα με 6/14.