Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της 27ης Basket League και ο Γιάννης Αγραβάνης άλλαξε φανέλα, μετακινούμενος από την ΑΕΚ στο Περιστέρι με τη μορφή “δανεισμού” για μία σεζόν.


Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόφαση της: “Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει, ότι παραχωρεί σήμερα (22/09) τον Γιάννη Αγραβάνη (19 χρ., 1μ98), στο Γ.Σ. Περιστερίου, με τη μορφή δανεισμού. Η συμφωνία αφορά στην περίοδο 2018-2019.


Η ΑΕΚ Β.C. εύχεται στον Γιάννη κάθε επιτυχία. Είναι αυτονόητο, ότι ο Γιάννης παραμένει ξεχωριστό μέλος του «Προγράμματος ΑΕΚ», και θα παρακολουθείται στενά από το εξειδικευμένο τεχνικό επιτελείο της”.

 


Ακολούθησε η ανακοίνωση του Περιστέριου: “Ο Γ.Σ. Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Αγραβάνη. Ο 20χρονος forward με ύψος 198 εκατοστών, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ με την μορφή δανεισμού και θα ενισχύσει τις προσπάθειες του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. 

Γεννημένος στο Μαρούσι Αττικής, ο Γιάννης Αγραβάνης αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής του Α.Σ.Ε.Δούκα έως ότου βρεθεί στην αντρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων. Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο βοηθώντας τον Α.Σ.Ε.Δ. να καταλάβει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. 

Το καλοκαίρι του 2017 – κι όντας πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα των Νέων με 2.3 πόντους και 3.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο – πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ. Στην παρθενική του συμμετοχή στην Basket League αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια, ενώ αποτέλεσε μέλος της ομάδας που κατέκτησε το FIBA Champions League καθώς και το Κύπελλο Ελλάδος. Λίγους μήνες μετά, κατέλαβε την 13η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων έχοντας 4.1 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά παιχνίδι”.