Είναι από τις επιδόσεις που ξεχωρίζουν ακόμη και με μία πρώτη «ανάγνωση» της στατιστικής. Ο Άρης επιβλήθηκε της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό με ένα ρεκόρ που ξεφεύγει από τα όρια της φετινής Basket League αφού είναι η κορυφαία στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Πρόκειται γι’ αυτήν των επιθετικών ριμπάουντ αφού τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι έχοντας 29, τρία περισσότερα από την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση.



Οι «κιτρινόμαυροι» μοιράζονταν μέχρι χθες το ιστορικό ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό αφού αμφότεροι είχαν φτάσει σε επίδοση 26 επιθετικών ριμπάουντ, οι «πράσινοι» μάλιστα δύο φορές. Ήταν στα παιχνίδια…


*Παναθηναϊκός-Σπόρτιγκ της περιόδου 1994-95 (107-91)

*Άρης-Πανιώνιος της περιόδου 2000-01 (113-111 με τρεις παρατάσεις)

*Άρης-Παναθηναϊκός της περιόδου 2020-21 (75-93)




Όσο για τους παίκτες που οδήγησαν χθες τον Άρη σε αυτό το ιστορικό ρεκόρ και εκείνους που είχαν «γράψει» την προηγούμενη, καλύτερη επίδοση του…

 





Πρωταγωνιστής σε αυτό το πάρτι επιθετικών ριμπάουντ ήταν ο Ίσμαελ Σανόγκο που κέρδισε στα… σημεία τον Νοά Χόρκλερ που έχοντας οχτώ έναντι επτά του Αμερικανού. Ο Ιβοριανός έτσι σημείωσε μόλις τη 17η επίδοση 8+ επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία του Άρη στην Basket League. Η χθεσινή επίδοση του είναι η μεγαλύτερη από παίκτη του Άρη από τις 25 Μαίου 2016 όταν ο Βασίλης Σίμτσακ μάζεψε εννιά στον τρίτο μικρό τελικό του 2016 κόντρα στην ΑΕΚ.



Παράλληλα με τα οχτώ επιθετικά του ριμπάουντ ο Σανόγκο ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση αφού σε αυτήν έφτασε και ο Σάβιον Φλαγκ στο παιχνίδι του Λαυρίου Megabolt με τον Προμηθέα για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.



Ο Άρης ξεπέρασε κατά 10 επιθετικά ριμπάουντ την προηγούμενη καλύτερη φετινή επίδοση της Basket League αφού είχαν από 19 ο Κολοσσός H Hotels στην 4η και στην 6η, όπως και το Περιστέρι bwin στην 5η αγωνιστική.



Ρεκόρ περιόδου είναι και ο συντελεστής +20 που είχε ο Άρης στα επιθετικά ριμπάουντ (29 έναντι 9 της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό) αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχε απέναντι στον Άρη για την 3η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό (18-5).



Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πάντως δεν πήρε μεγάλο αριθμό πόντων αναλογικά με την επίδοση των επιθετικών ριμπάουντ, αφού έφτασε στους 21 που δεν είναι ρεκόρ περιόδου (23 είχε το Περιστέρι bwin στην 5η αγωνιστική με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό). Ισοφάρισε ωστόσο τον μεγαλύτερο συντελεστή (+15) αφού σε αυτόν είχαν φτάσει η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό κόντρα στον Κολοσσό H Hotels (17-2) και το Περιστέρι bwin κόντρα στους Θεσσαλούς (23-8).

 



Έγραψε ιστορία και με τα συνολικά ριμπάουντ

 

Ο Άρης είχε χθες περισσότερα επιθετικά από τα αμυντικά του ριμπάουντ (29-27) και έφτασε σε μία ακόμη επίδοση με ιστορική χροιά. Τα 56 συνολικά ριμπάουντ είναι η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του στην Basket League! Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 54 που είχε στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο της περιόδου 2000-01 που ήταν ωστόσο διάρκειας 55 λεπτών αφού κρίθηκε στην τρίτη παράταση. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν και δύο φορές στα 53 ριμπάουντ, στο εντός έδρας ματς με τον Μίλωνα της περιόδου 2000-01 και στο εκτός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό της περιόδου 2013-14.



Τα 56 ριμπάουντ που είχε χθες ο Άρης είναι και νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 49 που καταγράφηκαν στη στατιστική του Περιστερίου bwin επίσης κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό για την 5η αγωνιστική.



Ρεκόρ περιόδου είναι και το +21 της ομάδας της Θεσσαλονίκης έναντι εκείνης της Καρδίτσας (56-35) αφού το προηγούμενο ήταν το +19 του Ολυμπιακού έναντι του Ιωνικού στη Νίκαια (21-40).



Σε ατομικό επίπεδο…



Νοά Χορκλέρ έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 που είναι η κορυφαία επίδοση του αφού δεν είχε ξεπεράσει τα επτά στις έξι προηγούμενες εμφανίσεις του ενώ παράλληλα είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη για τον φετινό Άρη, μετά τα 14 που είχε ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν κόντρα στον Ολυμπιακό.



*Βρίσκοντας τον στόχο μόνο στα δύο από τα 10 τρίποντα που επιχείρησε, ο Τζανόντ Νότε ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση άστοχων σουτ από την περίμετρο. Την ίδια είχαν σημειώσει ο Χάρης Γιαννόπουλος στην 1η, ο Αρνόλντας Κουλμπόκα στη 2η και ακόμη χθες ο Σιλβέν Φρανσίσκο.



Ίσμαελ Σανόγκο είχε 1/8 δίποντα και σημείωσε τη 14η επίδοση 7+ άστοχων σουτ δύο πόντων της φετινής Basket League. Στην ίδια λίστα έχουν θέση ο Τζος Χάγκινς (3/11 με τον ΠΑΟΚ mateco) και ο Τζανόντ Νότε (2/9 με τον Παναθηναϊκό).



*Το χθεσινό παιχνίδι είχε ιστορική χροιά για τον Άρη αφού ήταν το 1.600ό του από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Είναι η τρίτη ομάδα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό μετά τον Παναθηναϊκό που έχει πλέον 1.733 και τον Ολυμπιακό που έχει 1.621 ενώ σύντομα θα τον φτάσει και ο ΠΑΟΚ mateco που έχει 1.596. Ο απολογισμός της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον δρόμο προς τα 1.600 παιχνίδια είναι 976 νίκες και 624 ήττες (61%).



Από την άλλη πλευρά για την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό



Σαϊντ Πρίτζετ είχε «γεμάτη» στατιστική με 14 πόντους, έξι ριμπάουντ, επτά ασίστ και τρία κλεψίματα. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε την κορυφαία επίδοση ασίστ της καριέρας του στην Basket League αφού στην περίοδο 2020-21 είχε φτάσει δύο φορές τις έξι ασίστ με τον Ιωνικό, στα εντός έδρας ματς με τη Λάρισα και τον Κολοσσό H Hotels.



Γιάννης Αθηναίου σημείωσε την 8η μηδενική επίδοση εύστοχων τριπόντων με τουλάχιστον πέντε άστοχα σουτ. Ο γκαρντ της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό μπήκε για δεύτερη φορά σε αυτή τη λίστα αφού 0/5 τρίποντα είχε και στο ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στο Περιστέρι bwin.