Ο Απόλλωνας Πάτρας Oscar στην επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ μετά από 4 χρόνια έχει κάνει εντυπωσιακή αρχή με τέσσερις νίκες (επί των Ιωνικού Νίκαιας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Περιβόλα και του Ηρακλή στο Ιβανώφειο) στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις του για την Stoiximan Basket League και ο Νίκος Δίπλαρος είναι ο δεύτερος σε αξιολόγηση παίκτης της ομάδας με 127 βαθμούς στο ranking (ενώ πρώτος είναι ο Ορλάντο Κόοουλμαν με 129).
Ο 24χρονος γκαρντ εξηγεί στο www.esake.gr ότι βασικό συστατικό της μέχρι τώρα επιτυχημένης πορείας των «μελανόλευκων» είναι ότι: «Έχουμε βρει όλοι οι παίκτες τον ρόλο μας, έχουμε ταιριάξει». Ο Δίπλαρος, ωστόσο, τονίζει ότι: «Οι 4 νίκες μας δίνουν ψυχολογία για την συνέχεια αλλά δεν μας εξασφαλίζουν την παραμονή, πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».
Επί προσωπικού ο 24χρονος γκαρντ εξομολογείται ότι έως τώρα κάνει το καλύτερο Πρωτάθλημα της καριέρας του και χαρακτηρίζει την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την περασμένη αγωνιστική χρονιά ως: «Τεράστιο... σχολείο».
«Όταν είσαι σε μια ομάδα με συνεχείς αγώνες και προπονήσεις, μαθαίνεις κάθε μέρα να είσαι συγκεντρωμένος χωρίς να διαλέγεις ματς ή προπόνηση», υπογραμμίζει ο Δίπλαρος, ο οποίος επισημαίνει ότι η Stoiximan Basket League της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι πολύ ανταγωνιστική.
Είναι ιδανικό το ξεκίνημα του Απόλλωνα Πάτρας Oscar με 4 νίκες στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις σας ήταν το πρώτο ερώτημα που απευθύναμε στον 24χρονο γκαρντ. «Σίγουρα είναι ιδανικό», απαντά ο Δίπλαρος και διευκρινίζει: «Προσπαθούμε από την αρχή της προετοιμασίας να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας με σταθερά βήματα και πιστεύω ότι θα τους πετύχουμε. Οι τέσσερις νίκες που έχουμε κάνει είναι κρίσιμες.
Κάθε νίκη και αγωνιστική μετράει. Οι νίκες που έχουμε πετύχει μας δίνουν ψυχολογία για την συνέχεια, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για το Πρωτάθλημα».
- Πόσο σημαντικό είναι ότι ο Απόλλωνας Πάτρας Oscar έχει μαζί με τους Αμερικανούς και Έλληνες πρωταγωνιστές;
«Είναι πολύ σημαντικό και συμβαίνει χάρις στον κόουτς Νίκο Βετούλα και την διοίκηση της ομάδας. Δική τους επιλογή είναι να είμαστε πρωταγωνιστές εγώ, ο Γιώργος Τσαλμπούρης, ο Γιώργος Διαμαντάκος.