Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση για την επίδειξη πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό
Κατηγορία : Δελτία Τύπου | 31-01-2022 

Στην ανάπαυλα της αναμέτρησης Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για την πολύτιμη συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και το σημαντικό έργο που προσφέρει ο EEΣ. Επίσης, εκπαιδευτές Σαμαρείτες-Διασώστες μαζί με κλιμάκια εθελοντών πραγματοποίησαν επίδειξη πρώτων βοηθειών.

 

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με τον ΕΣΑΚΕ με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αναγκαιότητα και την τεράστια σημασία ορθής γνώσης Α' Βοηθειών, γεγονός που μπορεί να σώσει μία ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο δίπλα μας ή να αποτρέψει μία αναπηρία.

 

 

«Τα πρώτα λεπτά είναι πολύ κρίσιμα για να προλάβουμε μια ασθένεια ή μια αναπηρία», επισήμανε ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι: «Ως Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση σε διάφορα επίπεδα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Είναι καλό για όλες και όλους να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών».

 

Στο τέλος οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία μεγάλη δράση που έλαβε χώρα σε 6 διαφορετικά γήπεδα της Stoiximan Basket League σε όλη την Ελλάδα.Μοιράσου το: