Ο Oλυμπιακός προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Παρασκευής (30/12-21:00, Novasports Prime) στη EuroLeague με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα του, ώστε να πετύχει τον στόχο της.

 

Αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε: «Δεν μπορείς να αρνηθείς πως δεν είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό. Ιδίως με τη βαρύτητα που δίνουν οι αντίπαλοί μας. Έχουν κάνει sold out τόσες μέρες, περιμένουν πως και πως… Για εμάς είναι ένας εκτός έδρας παιχνίδι σε δύσκολη έδρα. Σίγουρα, με ένα πολύ καλό αντίπαλο. Αλλά για τους αντιπάλους μας είναι πιο σημαντικό από αυτό που φαίνεται.

 

Για τα στοιχεία του Παναθηναϊκού: «Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Μπέικον. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Παίρνει πολλές προσπάθειες, έχει μεγάλη ικανότητα στο σκορ. Όταν είναι σε καλή κατάσταση και σκοράρει, ο Παναθηναϊκός σκοράρει γενικά πολύ. Όταν δε σκοράρει πολύ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χαμηλά. Άρα, αυτό το match up θα είναι πολύ σημαντικό, για οποιονδήποτε τον μαρκάρει και η συνολική μας προσπάθεια. Από εκεί και πάρα ο Παναθηναϊκός έχει ικανότητα και ταλέντο.

 

Έχει σε όλες τις θέσεις παίκτες, που έχουν εμπειρία από την Euroleague. Έχει παίκτες να παίξουν αμυντικό ρόλο, έχει παίκτες να παίξουν επιθετικό ρόλο. Νομίζω πως γενικά πρέπει να κάνουμε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι, όπως πάνω-κάτω κάναμε εδώ, όταν κερδίσαμε για το πρωτάθλημα. Αλλά πρέπει επιθετικά να είμαστε καλύτεροι. Να σκοράρουμε τα ελεύθερα σουτ που θα βρούμε σίγουρα, μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας. Να ανταποκριθούμε και αμυντικά στη στόχευση του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός στοχεύει κάποιους παίκτες σε iso καταστάσεις, είτε στο ποστ, είτε στην περίμετρο και πρέπει να αμυνθούμε καλά και ατομικά, αλλά και συνολικά η ομάδα πως θα καλύψει αυτά τα mismatch».

 

Για τις πιθανότητες συμμετοχής του Βεζένκοφ: «Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Γενικά έχει ενόχληση. Θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο να παίξει, αλλά θα δούμε όμως».