Ο αρχηγός του Δικεφάλου είχε 2/3 δίποντα και φτάνοντας τα 548 εύστοχα με τη φανέλα του, έγινε ο 2ος της ιστορικής λίστας του στη Stoiximan Basket League αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Γιαννούλη που μέτρησε 546 στην επταετία 1994-2001. Για τον 42χρονο πια διεθνή φόργουορντ, δεν είναι πολύ μακριά και η κορυφή της λίστας αφού εκεί βρίσκεται ο Ουόλτερ Μπέρι. Ο «truth» είχε σημειώσει 581 δίποντα σε μόλις δύο σεζόν με τα ασπρόμαυρα, στο 1993-94 και στο 1998-99.

 

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

 

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τη μοναδική τάπα του στο παιχνίδι, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 107 και ανέβηκε στην 41η αφού ξεπέρασε τους Τζέιμς Γκιστ και Δήμο Ντικούδη που είχαν από 106.

 

Παράλληλα με αυτήν την τάπα, ο διεθνής σέντερ μπήκε στη 15άδα της λίστας του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League, αφού έφτασε στη 15η θέση τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες που φόρεσε τα ασπρόμαυρα στη διετία 1997-99 και στη σεζόν 2001-02.

 

*Ο Σταύρος Σχίζας είχε επτά πόντους και με αυτούς έφτασε και ξεπέρασε τους 700 σε 198 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League.



*Ο Νίκος Τσιακμάς πρόλαβε σε 9:59 λεπτά συμμετοχής να κάνει τέσσερα κλεψίματα που συνιστούν νέο ρεκόρ καριέρας αφού δεν είχε ξεπεράσει τα δύο μέχρι το χθεσινό παιχνίδι. Τόσα είχε τρεις φορές στην περσινή σεζόν. Ο Τσιακμάς ισοφάρισε παράλληλα την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco, αφού τόσα είχε και ο Μάικλ Γκίλμορ στο ματς με τον Ολυμπιακό.



Παράλληλα ο Τσιακμάς με τους τέσσερις πόντους που είχε χθες, έφτασε και ξεπέρασε τους 200 στην 60ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.



*Ο Άντριου Χάρισον ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους και παράλληλα έφτασε τον Έλβαρ Φρίντρικσον στις δύο επιδόσεις 20+ πόντων μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco.

 



Ο ΠΑΟΚ mateco στην τρίτη διαφορά 20+ πόντων ενός ημιχρόνου



Μέσα από την ομαδική στατιστική ξεπήδησαν κάποια αξιοσημείωτα στοιχεία…



*Οι δύο αντίπαλοι συναγωνίστηκαν σε λάθη και τελικά έκαναν από 19 ισοφαρίζοντας την τέταρτη μεγαλύτερη επίδοση της σεζόν. Αν για την Καρδίτσα Ιαπωνική αυτή ήταν η τρίτη φορά που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό, για τον ΠΑΟΚ mateco είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 16 λαθών που είχε στα ματς με τον Προμηθέα και τον Άρη Midea.



*Ο Δικέφαλος πάντως είχε 12 κλεψίματα και σημείωσε έτσι την 7η επίδοση 12+ κλεψιμάτων στη σεζόν και το δικό του ρεκόρ σε αυτήν. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των εννιά κλεψιμάτων κόντρα στον Ολυμπιακό.



*Σε συνδυασμό με τις τέσσερις τάπες που καταγράφηκαν στη στατιστική του, ο ΠΑΟΚ mateco ισοφάρισε τον δεύτερο μεγαλύτερο, αμυντικό συντελεστή έχοντας 12 κλεψίματα και 4 κοψίματα (16). Είναι μία επίδοση που σημειώθηκε μόλις για τέταρτη φορά στη σεζόν με τον Παναθηναϊκό Aktor να έχει το ρεκορ με 18 (11 κλεψίματα + 7 κοψίματα) από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.



*Ο ΠΑΟΚ mateco προηγήθηκε με 20 πόντους στο ημίχρονο (49-29) και αυτή ήταν η τρίτη φορά που «έχτισε» μια διαφορά 20+ πόντων σε ένα ημίχρονο μετά το +20 του πρώτου μέρους με τον Άρη Midea (54-34) και το +21 του δεύτερου μέρους με τον Κολοσσό H Hotels (55-34).



Ο Δικέφαλος λίγο έλειψε να χάσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό του, αφού περιορίστηκε στους 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη φετινή επίδοση του –είχε 25 στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του με την ΑΕΚ Betsson- και την ισοφάριση της τρίτης χαμηλότερης επίδοσης της σεζόν. Συνολικά επτά φορές μια ομάδα δεν ξεπέρασε τους 23 πόντους σε ένα ημίχρονο.



*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μόνο δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Χάρισον, Άλστον) κάτι που έγινε για δεύτερη φορά μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson.



*Χαρακτηριστικό των δύο διαφορετικών προσώπων του αγώνα, ήταν τα δύο μεγάλα σερί που «έτρεξαν» οι δύο αντίπαλοι κάνοντας από ένα 14-0. Ο ΠΑΟΚ mateco έκανε το 12-16 του 5:34, 26-16 στο 9:24 και αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί του στη σεζόν αφού είχε κάνει ένα 13-0 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Το +22 που «έχτισε» μάλιστα ο Δικέφαλος στο 22:37 (56-34), είναι το μεγαλύτερο προβάδισμα που απέκτησε στη διάρκεια οποιουδήποτε φετινού αγώνα του.



Η Καρδίτσα Ιαπωνική πάντως απάντησε με ένα 14-0 που μετέτρεψε το 59-40 του 24:55, στο 59-54 του 31:39 αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο σερί της αφού είχε κάνει ένα 16-0 απέναντι στο Λαύριο Megabolt στην 8η αγωνιστική, όταν είχε μετατρέψει το 23-19 του 11:12 στο 39-19 του 16:31.

 



Ο Ουάιτ με τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ριμπάουντ της Καρδίτσας Ιαπωνική



Παρότι δεν κρατήθηκε στο παρκέ μέχρι το δραματικό φινάλε στην Πυλαία, ο Ρομέλο Ουάιτ πρόλαβε να «γράψει», όχι μόνο το πρώτο του double-double αλλά και να σημειώσει τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ριμπάουντ στη σύντομη ιστορία της Καρδίτσας Ιαπωνική στη Stoiximan Basket League.



Ο Αμερικανός σέντερ «κατέβασε» 12 ριμπάουντ –είχε και 10 πόντους- μένοντας δύο ριμπάουντ μακριά από την κορυφαία επίδοση των Θεσσαλών αφού ο Γιάννης Αγραβάνης είχε 14 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt της περσινής σεζόν.



Με αυτά τα 12 ριμπάουντ μάλιστα, ο Ουάιτ έγινε ο 3ος ριμπάουντερ της Καρδίτσας Ιαπωνική στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 81 και ξεπέρασε τον Σον Έβανς που είχε 77 στην περσινή σεζόν.

 


Ο Αμερικανός έγινε ο τρίτος παίκτης των Θεσσαλών στη σεζόν που έφτασε σε double-double μετά από εκείνα των Μίτσελ Σμιθ με τον Άρη Midea (18π, 10ρ.) και τον Μάρεκ Κλάσεν με το Λαύριο Megabolt (11π, 10ασ.).



Ακόμη ο Ρομέλο Ουάιτ έχοντας 5/7 δίποντα, ανέβηκε στη 2η θέση της αντίστοιχης λίστας των Θεσσαλών. Έχοντας 52 ξεπέρασε τον Γιάννη Αγραβάνη και τον Σον Έβανς που είχαν πέρυσι από 51.



«Ψεγάδι» στη στατιστική του ήταν οι 0/3 βολές, αφού έγινε μόλις ο 4ος στη σεζόν που είχε μηδενική επίδοση εύστοχων σε τουλάχιστον τρεις προσπάθειες από τη γραμμή του φάουλ. Το αρνητικό ρεκόρ έχει από την 5η αγωνιστική ο Κώστας Αντετοκούνμπο που είχε 0/4 βολές στο ματς του Παναθηναϊκού Aktor με τον Απόλλωνα Carna.



Πέραν των όσων κατάφερε ο Ουάιτ…



*Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είχε 5/8 δίποντα και με αυτά έφτασε και ξεπέρασε τα 600 στην 311η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ που ήταν ένας από τους τρεις παίκτες που έκαναν χθες ντεμπούτο με την Καρδίτσα Ιαπωνική, έχει πλέον 601/1.150 δίποντα (52,26%).



*Η Καρδίτσα Ιαπωνική δεν ξεπέρασε για έκτη φορά στα 11 παιχνίδια της στη σεζόν τα πέντε εύστοχα τρίποντα. Δύο από τα πέντε πάντως σημείωσε ο Μάρεκ Κλάσεν (2/6) και με αυτά ανέβηκε στην 3η θέση της θεσσαλικής λίστας, φτάνοντας τα 18 και προσπερνώντας τον Σαΐντ Πρίτζετ που είχε 17 στην περσινή σεζόν.



*Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ μπορεί να μην ευστόχησε στο τρίποντο που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά συμπλήρωσε χθες 50 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League.



*Με τη μοναδική ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Βασίλης Χρηστίδης έφτασε τις 50 στην 96η εμφάνιση του στην κατηγορία.



*Η συνολική παραγωγικότητα των 141 πόντων κατατάσσει το χθεσινό ματς στη λίστα εκείνων με τους λιγότερους πόντους στη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Καρδίτσα Ιαπωνική είχε συμμετοχή στα επτά από τα 14.