ΜΟΝΟ
-297
ΗΜΕΡΕΣ
ΑΚΟΜΑ

«Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλες τις γυναίκες»

Κατηγορία : All Star Game 2020 | 08-02-2020 

Μία από τις καινοτομίες του 24ου ΕΚΟ All Star Game ήταν η συμμετοχή στην ομάδα των All Time Stars δύο εκ των κορυφαίων Ελληνίδων αθλητριών, που πρόσφατα αποχώρησαν από την ενεργό δράση.

 

Η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου, έχουν γράψει τη δική τους μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και η παρουσία τους στα «Δύο Αοράκια» μετέφερε πολλά μηνύματα.

 

Μάλτση: «Το μπάσκετ είναι ενιαίο»

 

Η Εβίνα Μάλτση, που συμμετείχε και στον ΕΚΟ διαγωνισμό τριπόντων, σχολίασε μετά από το τέλος του αγώνα: «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε εδώ. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτής της ιδέας γιατί το μήνυμα που περνάμε ξεκάθαρα σε όλο τον κόσμο είναι ότι το μπάσκετ είναι ενιαίο. Από εκεί και πέρα το διασκεδάσαμε πάρα πολύ. Είναι φανταστικό να παίζεις με αθλητές όπως τους σημερινούς συμπαίκτες. Οι περισσότεροι αυτούς υπήρξαν πρότυπα μου. Ήταν μια φορβή εμπειρία.

 

Και από εκεί και πέρα ήταν ωραίο να μπαίνει μέσα στο παρκέ και να βλέπει τόσο ταλαντούχα παιδιά που έχουν πάρα πολύ καλά στοιχεία. Τους συγκεκριμένου που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα τους παρακολουθώ κυρίως μετά το καλοκαίρι και παρόλο που ήξερα την πορεία τους σήμερα με εξέπληξαν ευχάριστα και είναι πολύ ωραίο αυτό».

 

 

Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Ρογκαβόπουλου για το πως είναι η ζωή μετά από το μπάσκετ για έναν επαγγελματία αθλητή, σημείωσε: «Η ζωή μετά το μπάσκετ είναι πάρα πολύ διαφορετική δεν θα σου πω αν είναι δύσκολη ή εύκολή γιατί κάποια στιγμή θα το αντιμετωπίσεις και εσύ. Απλά δεν έχει καμία σχέση. Κοίταξε να το απολαύσεις γιατί  η ζωή με το μπάσκετ είναι μοναδική».

 

Τέλος αναφορικά με τις γυναίκες, τις αθλήτριες είπε: «Ανήκω στους ανθρώπους  που δεν ξεχωρίζω την ιδιαιτερότητα του ανθρώπου με το φύλλο. Την ξεχωρίζεις με την δουλειά σου με το ήθος σου με τον χαρακτήρα σου, με αυτά που κάνει οι άνθρωποι έτσι πρέπει να κρίνονται. Κυρίως μέσα από την δουλειά τους και τον χαρακτήρα τους. Στην Ελλάδα δυστυχώς ήμασταν πάντα στην σκιά των ανδρών, αλλά σήμερα είναι η μέρα που μάλλον περνάμε στην επιφάνια αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλες τις γυναίκες. Είμαστε εξίσου ικανές για τα πάντα αρκεί να πληρούμε τα χαρακτηριστικά που ανέφερα προηγουμένως».

 

 

Καλτσίδου: «Ήταν όνειρο...»

 

Από τη δική της πλευρά η Στέλλα Καλτσίδου τόνισε μετά από το φινάλε της αναμέτρησης: «Ήταν όνειρο. Το να παίζει στο ίδιο παρκέ με προσωπικότητες που έχουν χτίσει το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι μια στιγμή πραγματικά μοναδική. Όχι μόνο αυτό, αλλά και παίζοντας εναντίων των παιδιών που παρακολουθούμε, που παίζουν στην εθνική ζούμε μαζί τους. Ξέρουμε τι θα πει Εθνική ομάδα τι θα πει προσπάθεια. Βλέποντας πόσο το γουστάρουν και πόσο παίζουν με πάθος και με θέληση και το διασκέδασαν πραγματικά πέρασα πάρα πολύ ωραία.

 

Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρέθηκαν εδώ και εύχομαι να ήταν το πρώτο  αλλά όχι  η τελευταία που θα βρεθούν γυναίκες  σε μια τέτοια διοργάνωση».

 

Σχολιάζοντας κι εκείνη την ερώτηση αναφορικά με τη ζωή μετά από το μπάσκετ, είπε πως: «Η ζωή μετά το μπάσκετ είναι διαφορετική γιατί αλλάζει η ρουτίνα σας. Επειδή είμαστε πολύ πρόσφατα εκεί, από εδώ και πέρα σε όλους θα λέω ότι παίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. γιατί όλη αυτή η ζωή που τώρα εσείς ξεκινάτε να ζείτε και που θα ζήσετε ίσως σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι εμείς είναι πραγματικά μοναδικό και δεν θα ξαναγυρίσει πίσω. Οπότε να εκμεταλλεύεστε κάθε μέρα και να γουστάρετε κάθε στιγμή σας μέσα στο γήπεδο γιατί δεν θα ξαναγυρίσει είναι μοναδική. Να σκέφτεστε πως είναι η ζωή με το μπάσκετ το υψηλότερο επίπεδο. Αρκεί.»

 

Τέλος, για τις αθλήτριες ανέφερε: «Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι επειδή είμαστε γυναίκες αθλήτριες δεν θα έχουμε την ίδια μεταχείριση ή την ίδια διάκριση ή την ίδια αποτελεσματικότητα. Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε αθλητής στον κόσμο ανεξαρτήτου φύλλου, όταν ξεκινάει να κάνει ένα άθλημα και μάλιστα πρωταθλητισμό το κάνει γιατί αυτό αγαπάει. Δίνεις όλο σου το είναι και από εκεί και πέρα τι επιπτώσεις έχει στην κοινωνία ή όχι είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Μπορούμε να ελέγξουμε τι κάνουμε στο γήπεδο, τη δουλειά που δίνουμε, πόσο δίνουμε τον εαυτό μας και από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Η αναγνώριση ή όχι είναι ένα θέμα της κοινωνίας. Στο εξωτερικό  δεν είναι έτσι. Στο εξωτερικό είχαμε πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από ότι στην Ελλάδα. Ευτυχώς το ζήσαμε».Μοιράσου το:

ΤΙΤΛΟΙ ΝΕΩΝΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ EKO ALL STAR GAME 2020 ΚΑΙ
ΚΕΡΔΙΣΕ