Πέραν της συνηθισμένης δουλειάς του σε πόντους (17) και ριμπάουντ (8), ο Οκάρο Ουάιτ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τις πέντε ασίστ στη νίκη του Άρη επί του Λαυρίου. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε από τρεις σε τέσσερα συνεχόμενα ματς του πρώτου γύρου με τα Τρίκαλα BC Aries, τον Κόροιβο, την Καβάλα και την ΑΕΚ.

 

*O Ουάιτ απέδειξε πως ξέρει και να πασάρει κάτι που πιστοποιείται από τα συνολικά στατιστικά του Άρη στις 17 αγωνιστικές. Είναι ο 4ος πασέρ της ομάδας του πίσω από τους περιφερειακούς Ουότερς, Ξανθόπουλο και ΜακΝίλ έχοντας 30 ασίστ (1,76 μ.ο.).

 

*Με αυτούς τους αριθμούς ο Αμερικανός έφτασε τους 31 βαθμούς στο ranking ξεπερνώντας για δεύτερη φορά τους 30 μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στο οποίο είχε 36.

 

*Ο Ουάιτ είναι μακράν του δεύτερου, ο παίκτης με το καλύτερο συνολικό ranking του Άρη στο Πρωτάθλημα έχοντας 334 βαθμούς ενώ ο δεύτερος Τζέρελ ΜακΝίλ έχει 213.

 

*Στη σχετικά μεγάλη πια λίστα των παικτών που μοιράζονται την κορυφαία φετινή επίδοση κλεψιμάτων με πέντε, προστέθηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Τόσα είχαν ο Χάτσερ (5η), ο Στρόμπερι (8η), ο Βασιλόπουλος (9η), ο Σαλούστρος (11η), ο Σόκο (11η), ο Λαρεντζάκης (12η), ο Λέιζερ (15η) και ο Μπολντς (16η αγωνιστική).

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Ο Άρης είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Σούταρε με 65,71% στα δίποντα και 43,75% στα τρίποντα. Η σημερινή μάλιστα επίδοση του πίσω από τα 6,75 είναι η κορυφαία του στη φετινή Basket League ΣΡΚΑΤΣ. Η προηγούμενη ήταν το 41,66% με το οποίο σούταρε κόντρα στον ΠΑΟΚ εντός (10/24) και το Λαύριο εκτός έδρας (5/12).

 

*Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε 19 ασίστ στην κορυφαία εντός έδρας επίδοση της για το φετινό Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 18 που είχε κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αρκαδικό.

 

*Σημειώνοντας 26 πόντους στη δεύτερη περίοδο, ο Άρης ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του ως προς τα παιχνίδια που έδωσε στη «Nick Galis Hall». Τόσους είχε στην πρώτη περίοδο του αγώνα με τον Αρκαδικό.

 

*Ακόμη ισοφάρισε την καλύτερη εντός έδρας αμυντική επίδοση του σε ένα δεκάλεπτο δεχόμενος οχτώ πόντους στο πρώτο όπως και στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Απόλλωνα Carna.

 

*Στην άλλη όψη του νομίσματος τα ριμπάουντ. Ο Άρης είχε 27 που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Είχε 28 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

 

*Οι «κίτρινοι» ανανέωσαν μόνο έξι επιθέσεις τους στη χειρότερη φετινή επίδοση τους. Είχαν από επτά επιθετικά ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries και στα εκτός έδρας κόντρα σε Αρκαδικό, ΑΕΚ και Κολοσσό H Hotels.

 

 

100 αμυντικά ριμπάουντ για δύο

 

*Το «φράγμα» των 100 αμυντικών ριμπάουντ στην καριέρα τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έσπασαν τόσο ο Μάρκο Κέσελ έχοντας ένα στο σημερινό παιχνίδι, όσο και ο Ντεμάριους Μπολντς με τέσσερα.

 

*Σημειώνοντας έξι πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Νίκος Μπάρλος έφτασε τους 2.260 στην κατηγορία και ανέβηκε στην 52η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Μέλβιν Τσίτουμ (2.257).

 

*Το λιγότερο σπάνιο είναι το γεγονός που εμφάνισε σήμερα στην στατιστική του το Λαύριο έχοντας περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από αμυντικά (16 έναντι 14).

 

*Κορυφαία φετινή επίδοση αποτελούν για τον Μάρκο Κέσελ τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε κόντρα στον Άρη καθώς στις τρεις πρώτες συμμετοχές του με το Λαύριο, μάζεψε από δύο.