Ήταν χωρίς αμφιβολία από τους κερδισμένους του φετινού Πρωταθλήματος. Εξασφάλισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της μια θέση στα πλέι οφ ενώ το σημαντικότερο «παράσημο» γι’ αυτήν ήταν ότι ειδικά στο Ζηρίνειο αλλά και συνολικά έβαλε σε δύσκολη θέση όλους τους αντιπάλους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο έξι από τις συνολικά 16 ήττες της –συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τον Άρη στα προημιτελικά- ήρθαν με διψήφιες διαφορές. Το esake.gr συνεχίζει τα αφιερώματα του στις ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την Κηφισιά.

 

Στην τρίτη της σεζόν στην κατηγορία η Κηφισιά έφτασε στα επίπεδα της πρώτης όταν είχε τερματίσει 5η. Φέτος έμεινε 6η όμως το πρόσημο της πορείας της είναι σαφέστατα θετικό. Με ένα κράμα εξαιρετικών ξένων (Χογκ, Ελ-Αμίν) και ικανότατων Ελλήνων παικτών (Κασελάκης, Γκίκας, Γλυνιαδάκης) η Κηφισιά άφησε πίσω της την περσινή μέτρια σεζόν παρότι η πορεία της είχε σκαμπανεβάσματα και χαρακτηρίστηκε από κάποια σερί. Άρχισε για πρώτη φορά με 4/4 (4-0) αλλά ακολούθησαν έξι ήττες στις επόμενες επτά αγωνιστικές. Έκλεισε την κανονική περίοδο με δύο σερί νίκες όμως είχαν προηγηθεί τέσσερις διαδοχικές ήττες.

 

Στα προημιτελικά παρά το εις βάρος της 0-2 από τον Άρη, κοίταξε τον αντίπαλο της στα μάτια για τρία δεκάλεπτα στη Θεσσαλονίκη και έχασε στη δεύτερη παράταση –μετά το αυτοκαλάθι του Ζερμέιν Μάρσαλ στο τέλος της πρώτης- στην Κηφισιά.

 

Τι έμεινε από τη σεζόν για την Κηφισιά;

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 12 νίκες – 16 ήττες – 6η θέση.

 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Το όνομα του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι συνυφασμένο πια με την ιστορία της Κηφισιάς καθώς διένυσε την 9η σεζόν στον πάγκο της. Ο συνολικός απολογισμός του σε αυτόν και ως προς την Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι πλέον 35 νίκες και 46 ήττες καθώς στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την κανονική περίοδο όντας τιμωρημένος, τον αντικατέστησε ο Γιώργος Λημνιάτης.

 

 

 

Ο ΜVP: Ο Ντάστιν Χογκ ήταν μία από τις αποκαλύψεις της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Δεν είναι ούτε δύο μέτρα (1.98μ.) αλλά «γέμιζε» τη ρακέτα της Κηφισιάς κάνοντας θραύση και στις δύο πλευρές του παρκέ σκοράροντας και μαζεύοντας ριμπάουντ. Ήταν 3ος στο ranking της κανονικής περιόδου πίσω από τους Ουάιτ, Μαυροκεφαλίδη και 1ος της Κηφισιάς με 411 βαθμούς. Ακολούθησε με 339 ο Λεωνίδας Κασελάκης. Ο Αμερικανός πάντως είχε 18 βαθμούς στα δύο ματς των πλέι οφ με τον Άρη ενώ ο Έλληνας φόργουορντ είχε 41.

 

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Ντάστιν Χογκ τελείωσε την κανονική περίοδο με 333 πόντους και τον ακολούθησαν ο Λεωνίδας Κασελάκης με 302 και ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν με 229. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ όμως είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο από τους τρεις, 13,47 έναντι 12,81 του συμπατριώτη του και 11,62 του Έλληνα φόργουορντ που ήταν ο πρώτος σκόρερ των δύο αγώνων της Κηφισιάς με 38 πόντους έναντι 25 του Ελ-Αμίν.

 

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ήταν με διαφορά μάλιστα 34 ριμπάουντ από τον δεύτερο Οκάρο Ουάιτ, ο κορυφαίος «σκουπιδιάρης» της κανονικής περιόδου και βέβαια ήταν αυτός που δέσποζε σε αυτόν τον τομέα της στατιστικής για την Κηφισιά. Ο Ντάστιν Χογκ είχε συνολικά 216 ριμπάουντ στα 26 ματς της κανονικής περιόδου (8,3 ανά αγώνα) ενώ μαζεύοντας άλλα 10 στα δύο παιχνίδι των πλέι οφ έφτασε τα 226 και έγινε ο 2ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Κηφισιάς πίσω από τον Δημήτρη Μαυροειδή (247).

 

 

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Νίκος Γκίκας ήταν αυτός που έκανε τους συμπαίκτες του… ευτυχισμένους δίνοντας τους 106 έτοιμα καλάθια στα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και άλλα τέσσερα στα δύο των πλέι οφ. Φτάνοντας τις 110 ασίστ συνολικά (3,93 ανά αγώνα) έγινε ο 2ος πασέρ στην ιστορία της Κηφισιά πίσω από τον Νίκο Λιακόπουλο που στη διετία 2013-15 είχε 202. Ως προς τη φετινή κανονική περίοδο, τον ακολούθησαν ο Ντάντε Στίγκερς με 60 και ο Λεωνίδας Κασελάκης με 49 ασίστ.

 

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Πριν αποχωρήσει για να παίξει με την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μαυροειδής πρόλαβε να κάνει μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις. Σε αυτές ανήκε εκείνη του εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο στον οποίο σημείωσε 26 πόντους που είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Κηφισιάς. 25 είχε ο αναγεννημένος Κασελάκης –ήταν και ρεκόρ καριέρας- στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όπως και ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν σε τρία διαφορετικά ματς εντός έδρας με τον Άρη τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα πλέι οφ καθώς και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

 

Μαζεύοντας 15 ριμπάουντ  τόσο στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο όσο και στο εντός με τον Άρη –στην κανονική περίοδο- ο Ντάστιν Χογκ σημείωσε την 5η καλύτερη επίδοση της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ και την κορυφαία μεταξύ των 19 παικτών που αγωνίστηκαν φέτος με την Κηφισιά. Ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 12 τόσο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries όσο και στο εντός με τον Κόροιβο.

 

Ο Νίκος Γκίκας και ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση στις ασίστ. Ο Έλληνας γκαρντ τη σημείωσε δύο φορές εντός με τον Αρκαδικό και εκτός με την ΑΕΚ ενώ τόσες είχε και ο Αμερικανός κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο.