Ο Αρης έψαξε το καλοκαίρι για ένα “πεντάρι” που θα γέμιζε την ρακέτα του, κάτι σαν ένα “σκιάχτρο” που θα έκανε δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων σέντερ και φαίνεται να δικαιώνεται με την επιλογή του Ντρου Νέιμικ αφού ο Αμερικανός είναι σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες μέσα στους κορυφαίους της ομάδας και χθες κόντρα στον ΚΑΟΔ Am.Genetics βελτίωσε τις ατομικές επιδόσεις του τόσο στο σκοράρισμα όσο και στα ριμπάουντ.

Είχε 15 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 12 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Δράμα ενώ κατέβασε 12 ριμπάουντ, δύο περισσότερα από τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στα οποία είχε από 10.

* Ο έτερος σέντερ του Αρη, Κώστας Χαρίσης με τα μία τάπα που έκανε χθες έφτασε τις 180 στην καριέρα του και ανέβηκε στη 12η θέση της ιστορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον μέχρι πέρυσι συμπαίκτη του Μιχάλη Πελεκάνο που είναι στις 179.

* Η καταμέτρηση συνεχίζεται. Για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, όγδοο στα τελευταία εννιά και συνολικά 13 στα 17, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδείχτηκε -βάσει ranking- ο κορυφαίος του Αρη. Σε τρεις μόνο περιπτώσεις μοιράστηκε με ένα συμπαίκτη του αυτόν τον άτυπο τίτλο.

Ο Βούλγαρος μοίρασε τρεις ασίστ για τέταρτη φορά φέτος, αφού τόσες είχε στα παιχνίδια με Κολοσσό H Hotels, ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας.

* Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του με τις έξι ασίστ που μοίρασε, αφού τόσες είχε στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό.

* Σε ομαδικό επίπεδο, αρνητικό ρεκόρ στα 17 παιχνίδια του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι για τον Αρη τα 18 αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες -τα μισά τα είχε ο Νέιμικ. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του ήταν τα 19 στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΝΚ Δημούλας.

* Ο Αρης ισοφάρισε πάντως το θετικό ρεκόρ λαθών του κάνοντας μόνο εννιά χθες, όσα είχε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

 

 

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ “400ΑΡΗΣ” Ο ΜΙΣΕΛ

Ο Γκι Μαρκ Μισέλ έδωσε και χθες τις “μάχες” του στις δύο ρακέτες. Μέσα από αυτές οδηγήθηκε σε δύο ατομικά επιτεύγματα. Με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε ξεπέρασε τα 400 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ακόμη, με τους οχτώ πόντους που σημείωσε ξεπέρασε τους 400 με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics στο πρωτάθλημα και έγινε ο 6ος σκόρερ στην ιστορία του, προσπερνώντας τον Κουβανό Αντρές Γκίμπερτ που την περίοδο 2001-2002 είχε σημειώσει 395 πόντους.

Ο Μισέλ εξάλλου, ανέβηκε και στην 4η θέση της λίστας των παικτών της ομάδας της Δράμας με τις περισσότερες εύστοχες βολές, φτάνοντας τις 152 και ξεπερνώντας τον Εντβιν Μπάτβτσιτς που είχε 149.

* Τον Βόσνιο ξεπέρασε σε συμμετοχές με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics στο πρωτάθλημα ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, φτάνοντας τις 64 και ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

* Ο Ομπι Τρότερ έκανε καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και μεταξύ αυτών βοήθησε και στα ριμπάουντ παρότι “μικρός το δέμας” όντας 1,85. Μάζεψε πέντε ριμπάουντ που είναι η καλύτερη επίδοση του αφού είχε από τέσσερα στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τα Τρίκαλα BC Aries.

* Ο Δημήτρης Τσαλδάρης βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του στις ασίστ, μοιράζοντας τέσσερις στο ματς με τον Αρη. Είχε από τρεις με την ΑΕΝΚ Δημούλας κόντρα στον Πανελευσινιακό και με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.