Με τον παλαιότερο παίκτη του, Δήμο Αβραμίδη να δίνει την ώθηση για την ανατροπή και πρώτο σκόρερ τον Ελάϊζα Τζόνσον με 28 πόντους με 5/10 τρίποντα, ο Πανελευσινιακός νίκησε εντός έδρας τον Κολοσσό H Hotels (75-69), επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από έξι σερί ήττες και πήρε… βαθιά βαθμολογική ανάσα.

 

Οι «σταχυοφόροι» άρχισαν την αναμέτρηση με μεγάλη ευστοχία έξω από τα 6,75 μέτρα από τους Τζόνσον, Γιάννη Αθανασούλα και Νεμάνια Μίτροβιτς και ξέφυγαν με 27-22 λίγο πριν το 13’. Η τριάδα των Ελλήνων Σωτήρης Μανωλόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Βασίλης Τολιόπουλος, άλλαξε τον ροή της συνάντησης και οι «θαλασσί» με σερί 14-0 προηγήθηκαν με 9 (36-27) με 2’ και 33’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους. Με πέντε σερί πόντους του Ντομινίκ Ουότερς, που ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων στο πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους, ο Κολοσσός H Hotels ξέφυγε με διψήφια διαφορά (41-31) 53’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

 

Ο Πανελευσινιακός άρχισε την αντεπίθεση του με τον Δήμο Αβραμίδη στην θέση του πόιντ γκαρντ να δίνει ενέργεια στην άμυνα, να περιορίζει τον Ουότερς και να οργανώνει σωστά την επίθεση. Ήταν ο παίκτης «κλειδί» για την ανατροπή έστω και εάν δεν πέτυχε πόντο. Με σερί 9-0 με 6 πόντους του Κερτ Λούμπι και τρίποντο του Τζόνσον, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον πόντο (41-40) μόλις λίγο μετά το 22’ και δεν σταμάτησαν εκεί.

 

Με οκτώ πόντους με δύο νέα τρίποντο του Τζόνσον και εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Γιάννη Αθανασούλα, ο Πανελευσινιακός ξέφυγε με 9 (51-42) λίγο μετά το 26’, με το συνολικό επιμέρους σκορ από το 41-31, να είναι 20-1! Με δύο βολές του Μάρκοβιτς, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 11 (57-46) στο 28’. Με τους Μανωλόπουλο, Έρνεστ Σκοτ πρωταγωνιστές οι «θαλασσί» αντεπιτέθηκαν και μείωσαν στο καλάθι (62-60) λίγο πριν το 34’ κα με τρίποντο του Μανωλόπουλου και δύο βολές του Ουότερς προσπέρασαν με 65-62 με 3’ και 51’’ να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης.

 

Οι «σταχυοφόροι», ωστόσο, απάντησαν με σερί 10-0 με 5 πόντους του Τζόνσον, τρίποντο του Αθανασούλα και δύο βολές του Φώτη Βασιλόπουλου και βρέθηκαν «αγκαλιά» με την νίκη (72-65) 1’ και 9’’ πριν το τέλος του αγώνα. Νίκη που κατέκτησαν με μια βολή του Λούμπι και δύο του Βασιλόπουλου στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης. 

 

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 33-41, 59-53, 75-69.

 

 

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Συγχαρητήρια στην Ελευσίνα για την νίκη της. Υπάρχουν δύο σκέλη τα οποία θέλω να σχολιάσω και το ένα έχει να κάνει με τον τρόπο αντιμετώπισης που είχε η ομάδα μου στο δεύτερο ημίχρονο όπως πιστεύω πως σήμερα ήταν ξεκάθαρο πως εμείς έπρεπε να το χάσουμε το παιχνίδι. Έχουμε φρικτά παράπονα από την διαιτησία του κ. Ξενικάκη και του κ. Γεωργιάδη από τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να σφυρίξουν στο δεύτερο ημίχρονο και από τον τρόπο που αντιμετώπισαν την ομάδα μας. Το δεύτερο σκέλος που έχει να κάνει με το αγωνιστικό είναι το κακό ξεκίνημα μας στο τρίτο δεκάλεπτο που δεν μπήκαμε με καθαρό μυαλό και είχαμε αρκετές λάθος επιλογές με αποτέλεσμα να επιτρέψουμε στην Ελευσίνα πολύ γρήγορα να ροκανίσει την διαφορά και να καταφέρει να περάσει μπροστά ακόμα και με έντεκα πόντους. Πήραμε δύο φορές τάϊμ άουτ για να ηρεμήσουμε και ξεκινώντας από το αμυντικό κομμάτι επιστρέψαμε, ξαναπεράσαμε μπροστά και εκεί υπάρχουν πολλές φάσεις που θα πρέπει να συζητηθούν».

 

Γιαννούλης Λαρεντζάκης (μπασκετμπολίστας Κολοσσού H Hotels): «Συγχαρητήρια στην Ελευσίνα για την νίκη. Ξέραμε πως σε αυτό το παιχνίδι η Ελευσίνα θα είναι πολύ δυνατή γιατί χρειαζόταν πάρα πολύ την νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέσα στο πλάνο μας και παίζαμε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο όμως ενώ μιλήσαμε και στα αποδυτήρια για την αντίδραση της Ελευσίνας δεν δείξαμε έτοιμοι. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας αν και τώρα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με καλές ομάδες και ελπίζω να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

Δημήτρης Κουστένης (προπονητής Πανελευσινιακού): «Εμείς σήμερα παίζαμε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, γνωρίζαμε πως με ενδεχόμενη ήττα θα μέναμε πολύ πίσω και θα εξαρτιόμασταν πλέον από αποτελέσματα άλλων ομάδων. Αυτό αυτομάτως βαραίνει πάρα πολύ τα χέρια και τα πόδια των παικτών με αποτέλεσμα να υπάρχει άγχος. Στο δεύτερο δεκάλεπτο στα ροτέϊσον που έγιναν χάσαμε τον ρυθμό μας, δεν μπορούσαμε να περιορίσουμε τον Γουότερς αλλά ούτε να βάλουμε και πόντους στην επίθεση με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Μάλλον εκεί λειτούργησε και ο εγωισμός των παικτών, καταλάβαμε ότι έπρεπε να αντιδράσουμε και με μπροστάρη τον Δήμο Αβραμίδη ο οποίος έπαιξε καταπληκτική άμυνα και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ανεβάσαμε πάρα πολύ την πίεση και καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε και μια διαφορά.

 

Χωρίς να θέλω να σταθώ σε διαιτητικά λάθη που είπε πριν ο συνάδελφος προπονητής, εμείς χάσαμε δύο παιχνίδια στο πόντο και μπορούσαμε αν θέλαμε να βρούμε πολλές φάσεις να σχολιάσουμε όπως συμβαίνει πάντα σε παιχνίδια που κρίνονται με μικρή διαφορά. Πιστεύω πως ήταν μια δίκαιη νίκη για την ομάδα μας, επικρατήσαμε σε συγκεκριμένους τομείς, περιορίσαμε τα ατού του Κολοσσού και φτάσαμε σε μια νίκη που μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Ο Κολοσσός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει καλή χημεία, καλούς παίκτες και θεωρώ πως πανάξια βρίσκετε στην θέση που είναι».

 

Φώτης Βασιλόπουλος (μπασκετμπολίστας Πανελευσινιακού): «Για εμάς ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ο τελικός των τελικών αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Προερχόμασταν από δύο παιχνίδια που χάσαμε στις λεπτομέρειες και αυτό επηρεάζει πάντα την ψυχολογία. Μπήκαμε δυνατά μέσα στο παιχνίδι, ο Κολοσσός αντέδρασε γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα και φαίνεται και από την βαθμολογική της θέση. Στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα, παίξαμε πολύ δυνατά στην άμυνα, φτάσαμε κοντά στο σκορ και πήραμε και μια διαφορά. Στο τέλος ο Κολοσσός αντέδρασε και πάλι με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες και να το πάρει αυτός που το ήθελε περισσότερο».