Σε αποκλειστική υπόθεση των γηπεδούχων έχει εξελιχθεί η σύντομη ιστορία των αναμετρήσεων του Ρεθύμνου Cretan Kings και του Λαυρίου Megabolt αφού οι δύο ομάδες μετρούν από δύο νίκες στις έδρες τους. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι κανένα από τα τέσσερα ως τώρα μεταξύ τους παιχνίδια δεν κρίθηκε με διψήφια διαφορά.

 

Στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο Ρέθυμνο, οι Κρητικοί νίκησαν…

 

*Με 87-85 στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Ο Ρασάντ Μάντεν ήταν το πρόσωπο του αγώνα καθώς μετά από δικό του λάθος, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τρίποντο του Κέσελ στο 84-83 για να ακολουθήσει καλάθι του Μπάρλου που τους έδωσε και το προβάδισμα. Ωστόσο ο Αμερικανός έκανε στα 8΄΄ «coast to coast» και με «γκολ-φάουλ» χάρισε στο Ρέθυμνο Cretan Kings τη νίκη.

 

Ο Χάροου είχε 17 και ο Κάρτερ 15 πόντους για τους γηπεδούχους ενώ 25 πόντους με εννιά ριμπάουντ είχε ο Κέσελ για τους φιλοξενούμενους.

 

*Με 88-79 στις 29 Οκτωβρίου 2016 και πάλι για την 4η αγωνιστική όπως το Σάββατο. Είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε στην επικράτηση έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο τον Τάλτον (17). 18 είχε ο Μπολντ για το Λαύριο Μegabolt.

 

 

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS 

 

Τα σερί

 

*Τουλάχιστον δύο ασίστ στα οχτώ από τα εννιά τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα είχε ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

 

*Με 12/12 βολές άρχισε το Πρωτάθλημα ο Χάρης Γιαννόπουλος.

 

*Τουλάχιστον δύο επιθετικά ριμπάουντ είχε ο Τράβις Ντάνιελς και στα τρία πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος.

 

Τα ρεκόρ

 

*150 παιχνίδια θα συμπληρώσει στη Stoiximan.gr Basket League ο Χάρης Γιαννόπουλος που έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία πριν από σχεδόν 11 χρόνια (11 Νοεμβρίου 2006 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός Superfoods 76-89) σε ηλικία 17 ετών και τεσσάρων μηνών.

 

*Με την 35η εμφάνιση του με το Ρέθυμνο Cretan Kings στο Πρωτάθλημα, ο Ανδρέας Χριστοδούλου θα φτάσει στη 14η θέση της σχετικής λίστας τους Νέστορα Κόμματο και Ούρος Ντούβνιακ, αφήνοντας πίσω του τον Μαρκ Κάρτερ.

 

*Δύο κοψίματα χωρίζουν τον Θωμά Κώττα από την πρώτη 10άδα των μπλοκέρ της κρητικής ομάδας. Έχει 15 και μπροστά του με 17 είναι ο Τάιλερ Στόουν που αγωνίστηκε σε αυτήν τη σεζόν 2015-16.

 

 

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 

 

Τα σερί

 

*11 συνεχόμενους αγώνες στη Stoiximan.gr Basket League με τουλάχιστον τρεις ασίστ μετράει ο Τζαμάλ Νίξον.

 

*Τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο έχει φτάσει ο Στίβεν Γκρέι.

 

*15 σερί παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο έχει φτάσει ο Μακένζι Μουρ.

 

Τα ρεκόρ

 

*Τέσσερις εύστοχες βολές και πέντε εύστοχα δίποντα μακριά από τριψήφια νούμερα είναι ο Τζαμά Νίξον.

 

*Δύο ριμπάουντ χωρίζουν τον Δημήτρη Κακλαμανάκη από τα 100 στην κατηγορία.

 

*Έξι εύστοχα δίποντα μακριά από τα 100 είναι ο Μακένζι Μουρ.