Σε μία νίκη όπως η χθεσινή για τον Αρκαδικό, με ιστορικό χαρακτήρα, όλοι έχουν μερίδιο. Ακόμη και αυτοί που δεν τους «αγαπάει» απαραιτήτως η στατιστική. Ο Χριστόφορος Στεφανίδης είναι ένας από αυτούς τους σταθερούς και συνεπείς παίκτες που είναι πολύτιμοι όπου και αν αγωνίζονται. Το κάνει και φέτος, στη νεοφώτιστη ομάδα της Αρκαδίας. Το έκανε και χθες στην επικράτηση επί του Ρεθύμνου Cretan Kings.

O Στεφανίδης είχε οχτώ πόντους –όσους είχε και στο ΣΕΦ- και έξι ασίστ που είναι ατομικό ρεκόρ στη σεζόν –είχε τέσσερις κόντρα στον Ολυμπιακό- ενώ πλησίασε με αυτές το ρεκόρ καριέρας του που είναι οι επτά τελικές πάσες.


*Ακόμη ο 35χρονος γκαρντ που διανύει τη 12η σεζόν του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έφτασε τα 200 κλεψίματα σε αυτήν κάνοντας ένα στο χθεσινό παιχνίδι.


*Ο Τοντ Μπράουν με τους 18 πόντους που σημείωσε ηγήθηκε επιθετικά του Αρκαδικού σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ στη σεζόν. Είχε 16 κόντρα στον Άρη.


*Σημαντική ήταν η προσφορά του Γιάννη Καραμαλέγκου στη νίκη του Αρκαδικού με σχεδόν άψογη στατιστική. Μάλιστα οι 15 πόντοι που σημείωσε, ήταν οι πρώτοι του στην κατηγορία παρότι έκανε πριν σχεδόν πέντε χρόνια ντεμπούτο σε αυτήν ως παίκτης του Παναθηναϊκού όντας πάντως τότε 15,5 ετών!


*Με τους οχτώ πόντους που σημείωσε χθες, ο Φώτης Λαμπρόπουλος ξεπέρασε τους 400 στην κατηγορία.


*Ο Ντέβον Βαν Όστρουμ δεν βοήθησε εκτελεστικά μένοντας στους έξι πόντους με 1/6 σουτ ωστόσο μοίρασε οχτώ ασίστ που αποτελούν και ατομικό ρεκόρ καθώς είχε πέντε στην πρεμιέρα με την Κηφισιά.


*Πάντως ο Αρκαδικός έμεινε για πρώτη φορά σε ένα παιχνίδι χωρίς τάπα κάτι που πριν τα χθεσινά παιχνίδια έκαναν από μια φορά Κολοσσός H Hotels, Αρης, ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο Cretan Kings και χθες η Καβάλα.

 



«ΓΕΝΕΘΛΙΑ» ΜΕ ΗΤΤΑ

150 παιχνίδια ως πρώτος προπονητής συμπλήρωσε χθες στην κατηγορία ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο τεχνικός του Ρεθύμνου Cretan Kings έχει απολογισμό 64 νικών και 86 ηττών. Αυτό βέβαια μόνο στατιστική αξία έχει, ειδικά μετά την ήττα της ομάδας του.


*Ο Ράιαν Χάροου ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος του χθεσινού Ρεθύμνου Cretan Kings έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις του στο σκοράρισμα με 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και έξι ασίστ –είχε 10 πόντους, κανένα ριμπάουντ και τρεις ασίστ κόντρα στον Απόλλωνα Carna στην πρεμιέρα και απουσίασε από τα ματς της 2ης και της 3ης αγωνιστικής.


*Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ που πάντως με τους οχτώ πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 300 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


*Μία από τις εξηγήσεις που δίνει η στατιστική για τη χθεσινή ήττα του Ρεθύμνου Cretan Kingς είναι η αστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Οι Κρητικοί είχαν 3/18 τρίποντα και με τον μικρό αριθμό των εύστοχων προσπαθειών ισοφάρισαν το φετινό αρνητικό ρεκόρ του Πρωταθλήματος αφού τρία τρίποντα είχαν ακόμη ο Κολοσσός H Hotels στην 1η, ο Αρκαδικός στη 2η και την 3η, ο Κόροιβος στη 2η και η Καβάλα στην 3η αγωνιστική.


*Παράλληλα οι Κρητικοί πλησίασαν και το αρνητικό ρεκόρ ευστοχίας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών –με την εκκρεμότητα των δύο τελευταίων αγώνων του τριημέρου- έχοντας 16,66% ωστόσο το διατήρησε ο Αρκαδικός της 3ης αγωνιστικής που σούταρε με 11,53% κόντρα στον Ολυμπιακό.


*Εκεί που το Ρέθυμνο Cretan Kings δημιούργησε νέο αρνητικό ρεκόρ για το φετινό Πρωτάθλημα ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ έχοντας μόλις 14, ένα λιγότερο από τα Τρίκαλα BC Aries και τον ΠΑΟΚ της 3ης αγωνιστικής.


*Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν στο σύνολο των ριμπάουντ έχοντας 22, όσα είχε πριν δύο εβδομάδες ο Αρκαδικός κόντρα στον Άρη.


*Στον αντίποδα οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έκαναν 12 κλεψίματα ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση της κατηγορίας αφού τόσα έκαναν και εκείνοι του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.