ΜΟΝΟ
-278
ΗΜΕΡΕΣ
ΑΚΟΜΑ

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα και η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Αθήνα. Αποτελεί την έδρα του δήμου Θεσσαλονίκης και την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

Ιδρύθηκε το 316/5 π.Χ. από το Μακεδόνα στρατηγό Κάσσανδρο, που της έδωσε το όνομα της συζύγου του και ετεροθαλούς αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκης και προήλθε από τη συνένωση 26 πολιχνών που βρίσκονταν γύρω από τον Θερμαϊκό κόλπο.

Το 1912 απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και επτά χρόνια αργότερα, το 1919 έγιναν οι πρώτοι αγώνες μπάσκετ επί ελληνικού εδάφους υπό την αιγίδα της Στρατιωτικής Αποστολής της ΧΑΝ Αμερικής. Γι΄αυτό και η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως η «Μητρόπολη του Ελληνικού Μπάσκετ».

Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, χωρητικότητας 5.090 θέσεων, είναι από τα εμβληματικά γήπεδα του ελληνικού μπάσκετ. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, εντός των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης και απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 1966. 

Στις 7 Μαΐου του 2013, ύστερα από απόφαση της Πολιτείας, η κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου (ο αγωνιστικός χώρος) μετονομάστηκε σε Σάλα Νίκος Γκάλης (Nick Galis Hall), προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, του ηγέτη της Εθνικής ομάδας στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας της, στο Ευρωμπάσκετ ’87 που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Μοιράσου το:

ΤΙΤΛΟΙ ΝΕΩΝΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ALL STAR GAME ΚΑΙ
ΚΕΡΔΙΣΕ