Με την δύναμη που του προσφέρει το Βενετόκλειο, ο Κολοσσός Ρόδου H Hotels επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας Carna (71-59) και έφτασε τις πέντε νίκες στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της STOIXIMAN.GR Basket League. Όλες τους, τις νίκες οι «θαλασσί» τις έχουν πετύχει εντός έδρας. 

 

Ο Κολοσσός H Hotels έβαλε τις βάσεις της επικράτησης του στο πρώτο ημίχρονο (39-27), ενώ λειτούργησε πολύ καλά ομαδικά. Πέντε παίκτες του, οι Γιοβόντε Ρέντικ (που έκανε νταμπλ με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ), Ρουπ Άχονεν (14), Τρέβορ Ρέλεφορντ (13), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (11) και Χρήστος Σαλούστρος (11 με δύο καθοριστικά τρίποντα στο τέλος) τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι 22 πόντοι του Δημήτη Βεργίνη δεν έφταναν για να αποτρέψουν την ήττα των «Φρουρών της Αχαΐας».

 

Με σερί 10-0 με δύο τρίποντα των Βασιλόπουλου, Ρέλεφορντ και δυο καλάθια του Ρέντικ, οι «θαλασσί» ξέφυγαν με διαφορά εννέα πόντων (17-8), 7’ και 28’’ μετά την έναρξη της συνάντησης. Με δύο σερί καλάθια των Σαλούστρου, Άχονεν, ο Κολοσσός H Hotels προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (30-19), 4’ και 31’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Με δύο βολές και ένα τρίποντο του Άχονεν, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 13 (39-26) με 1’ και 2’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου μέρους.

 

Με εννέα πόντους με δύο τρίποντα του Βεργίνη και ένα καλάθι του Μπάβτσιτς, ο Απόλλωνας Carna πλησίασε στο καλάθι (39-37) λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κολοσσός H Hotels απάντησε με τρίποντο του Βασιλόπουλου και καλάθι του Ρέλεφορντ και ξέφυγε πάλι με επτά (44-37) στο 26’. Οι «θαλασσί»... πάτησαν γκάζι ξανά και με καλάθι του Ρέντικ, τέσσερις πόντους του Άχονεν και τρίποντο του Βασιλόπουλου, προηγήθηκαν με 14 (53-39), 47’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

 

Με καλάθι του Σαλούστρου ο Κολοσσός H Hotels αύξησε την απόσταση του από τους φιλοξενούμενους στους 16 (55-39) στα πρώτα 51’’ του τελευταίου δεκάλεπτου, ολοκληρώνοντας σερί 11-0 σε διάστημα κάτι παραπάνω των τεσσάρων λεπτών. Οι «Φρουροί της Αχαΐας» επιδίωξαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης, με σερί 12-0 με δύο τρίποντα του Άντονι Χίκι και δύο καλάθι του Γιάννη Κουζέλογλου και μείωσαν στους τέσσερις (55-51) με 6’ και 10’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης. 

 

Δύο τρίποντα του Σαλούστρου και ένα του Ρέλεφορντ ήταν καθοριστικά για την νίκη των «θαλασσί», καθώς τους έφεραν στο +11 (68-57), 48’’ πριν το τέλος του αγώνα. Με μια βολή του Σαλούστρου και καλάθι του Βασιλόπουλο, η... πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του Κολοσσού H Hotels. Το σκορ έγινε 71-57 με 31’’ να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης.   

 

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 39-27, 53-39, 71-59.

 

 

Κώστας Μέξας (προπονητής Απόλλωνα Πάτρας Carna): «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη δίκαιη νίκη. Εμείς σε ένα δύσκολο παιχνίδι είχαμε απουσίες, ενώ ο Κόμπινς είχε πρόβλημα στον αχίλλειο μέσα στην εβδομάδα. Γενικά ήταν δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Στο παιχνίδι, δεν διαβάσαμε καλά τις καταστάσεις και δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού.

 

Στο τέλος, το ματς πήγε σχεδόν στο ένα σουτ. Το ελεύθερο σουτ του Βεργίνη ήταν άστοχο, ενώ του Σαλούστρου εύστοχο. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε, ειδικά στην επίθεση. Καλή συνέχεια στον κόουτς και στον Κολοσσό. Το λάθη των παικτών είναι στο παιχνίδι, ειδικά τα νέα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Κάθε εβδομάδα βλέπουν άλλες καταστάσεις και ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να βελτιωθούν».

 

Γιάννης Κουζέλογλου (μπασκετμπολίστας Απόλλωνα Πάτρας Carna): «Ξέραμε ότι σήμερα θα παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα που παίζει σκληρό μπάσκετ, ειδικά στην έδρα της. Εμείς δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην αρχή του παιχνιδιού. Καταφέραμε και το γυρίσαμε, αλλά έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος και πήραν τη νίκη. Είχαμε προβλήματα μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Ήρθαμε να παλέψουμε για το καλύτερο. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι τώρα μπροστά μας και πρέπει να προετοιμαστούμε».

 

 

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Το ματς αυτό ήταν όπως με Προμηθέα, Λευκάδα και Κύμη, όπου η άμυνα έβαλε τους κανόνες της. Καμία από τις ομάδες αυτές δεν ανέβηκε τους 60 πόντους.

 

Υπάρχουν δύο καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστούμε. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι μας λείπουν φέτος παιδιά. Δηλαδή, εμείς αν… στραμπουλίξει το νυχάκι μας, δεν μπαίνουμε στο γήπεδο. Τέτοιους παίκτες έχουμε φέτος. Δεν έχουμε αθλητές που θα σφίξουν τα δόντια και μιλάω για τους ξένους, για να μην παρεξηγηθώ.

 

Θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε πιο εύκολα και πιο ανώδυνα το παιχνίδι σήμερα. Ήταν σαν το ματς με την Κύμη. Μπαίνουμε με ένα σημαντικό αβαντάζ στο ημίχρονο και τα χάνουμε κάτω από το καλάθι από μόνοι μας, γιατί φύσηξε… βοριάς και πήρε την μπάλα. Το κακό είναι η φάτσα που παίρνουμε και γυρίζουμε πίσω. Το ίδιο έγινε και με την απώλεια του Χολ, που μας δίνει ηρεμία στο παιχνίδι. Ο Άχονεν μας έδωσε λύσεις σήμερα. Ο Ρέλεφορντ για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα είναι επαγγελματική όχι ερασιτεχνική και πως όλοι κρίνονται, παίκτες και προπονητές.

 

Ξεκινάει δύσκολη περίοδος, με δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και πρέπει να βρούμε και άλλα θετικά αποτελέσματα. Ο Χολ έχει διάστρεμμα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι μεγάλο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε αλλαγές ξένων. Πέρυσι, ο Κολοσσός ήταν η μόνη ομάδα χωρίς αλλαγή και κουβάλησε μέχρι το τέλος της σεζόν παίκτες που δεν άξιζαν. Φέτος, δεν θα γίνει αυτό. Η ομάδα μπορεί να κερδίζει, αλλά όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, θα πάει σπίτι του. Θα πάμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τις νίκες. Πέρυσι νικούσαμε με 20 πόντος. Δεν είχαμε τόσο ταλέντο, αλλά είχαμε παλικάρια. Αυτό θέλουμε».

 

Μιχάλης Λιάπης (μπασκετμπολίστας Κολοσσού H Hotels): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Ο Απόλλων είχε απουσίες, αλλά τα παιδιά πάλεψαν και έφτασαν κοντά στο να διεκδικήσουν το παιχνίδι. Να ‘ναι καλά ο Χρήστος με τα μεγάλα τρίποντα που έβαλε. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Την άλλη εβδομάδα έχουμε το Λαύριο, που είναι δύσκολο παιχνίδι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε και ήταν εκεί όταν τον θέλαμε».