Η Ούνικς Καζάν έπεσε και πάλι θύμα των ορέξεων του Αρη. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν σπουδαία νίκη επί των Ρώσων στο Nick Galis Hall με 76-70 και χρειάζονται μία ακόμη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στους «32» του Eurocup. 

 

Για να ακριβολογούμε, αυτό είναι το ένα σενάριο πρόκρισης για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Το δεύτερο είναι να ηττηθεί – την ερχόμενη εβδομάδα – η Μπουντούτσνοστ στο Καζάν από την Ούνικς και φυσικά να τελειώσουν όλα εκεί. Στην περίπτωση όμως που οι Θεσσαλονικείς κερδίσουν μέσα στο Βουκουρέστι την Στεάουα την επόμενη Τετάρτη, δεν θα έχουν λόγο να ασχοληθούν με το αποτέλεσμα του αγώνα στη Ρωσία. Κι αυτό διότι φρόντισαν οι ίδιοι να διαμορφώσουν την τύχη τους, μέσα από την επικράτησή τους επί της Ούνικς. 

 

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, χρειάστηκε χρόνο για να βρει ρυθμό, αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Κιθ Λάνγκφορντ που ηγήθηκε του 2-12 των Ρώσων μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Εκεί ο Αρης αντέδρασε με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Κοέν. Στο καλύτερό φετινό του παιχνίδι, σημείωσε 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 13-20 για την Ούνικς Καζάν. 

 

Ο Αρης ήταν πιο πιεστικός στην άμυνά του στη δεύτερη περίοδο και χάρη στην αποτελεσματικότητα του Τζέικ Κοέν άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Για την ακρίβεια, αντιμετώπισε πρόβλημα μόνο στην εξουδετέρωση του Κολόμ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μείωσε σε 32-34, έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, αλλά όχι των ριμπάουντ όπου υπερίσχυσαν τα «μεγάλα κορμιά» των Ρώσων. 

 

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον Ντόμινικ Ουότερς. Ο Αμερικανός ανέλαβε πρωτοβουλίες, ευστόχησε σε σημαντικά σουτ και ο Αρης απέκτησε τα ηνία του αγώνα (40-36, 23’). Εκεί, η Ούνικς βασίστηκε στην ευστοχία του Κώστα Καϊμακόγλου. Ο Ελληνας διεθνής σημείωσε τους 11 από τους 15 πόντους της ομάδας του (48-51, 27’) έχοντας 3/3 προσπάθειες τριών πόντων. Ο αγώνας διεκόπη στο 28:06 έπειτα από ένα αντιαθλητικό φάουλ του Πονκρασόφ στον Βασίλη Σίμτσακ. Το χτύπημα που δέχθηκε ο έμπειρους φόργουορντ ήταν τόσο ισχυρό που χρειάστηκε να του τοποθετηθεί ειδικό κολλάρο. Ο Αρης απάντησε με επιμέρους σκορ 8-1 (56-52), αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 56-55 μετά από έμμεσο τρίποντο του Λάνγκφορντ. 

 

Ο Αρης ξεκίνησε εντυπωσιακά στην τελευταία περίοδο. Ο Ουότερς παρέμεινε ζεστός, ο ΜακΝιλ έδωσε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ και με 8-0 σερί ξέφυγε με 64-55 (33’). Εκεί δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στη διαφορά των εννιά πόντων. Για διάστημα τουλάχιστον πέντε λεπτών περιορίστηκε στους δύο πόντους και η Ούνικς Καζάν επέστρεψε στο παιχνίδι καθώς μείωσε σε 67-65.

 

Οι διαδοχικές άστοχες βολές δεν άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα (68-65). Ένα κλέψιμο του ΜακΝιλ έδωσε τη δυνατότητα στον Ουότερς να πετύχει το καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο (70-65). Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο αγώνας κρίθηκε από την αποτελεσματικότητα των παικτών από τη γραμμή των βολών. Ουάιτ και Ουότερς ήταν εύστοχοι και ο Αρης πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη.

 

Δεκάλεπτα: 13-20, 32-34, 56-55, 76-70.

 

ΑΡΗΣ(Πρίφτης): Ξανθόπουλος 1, Πελεκάνος, Ουάιτ 6(1), Ουότερς 19(3), Ζάρας 5(1), Χάγκινς 14, Κοέν 14(2), Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 15(1).

 

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ(Πασούτιν): Λάνγκφορντ 25(1), Πονκρασόν 6, Παραχούσκι 11, Κολόμ 11(1), Μπάνιτς, Πανίν, Καϊμακόγλου 11(2), Ουίλιανς 4, Μιλάκνις.