Δεν είχε να παρουσιάσει πολλά αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία το σημερινό πρώτο παιχνίδι της σειράς του Ολυμπιακού με τον Κόροιβο. Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν την 16η συνεχόμενη νίκη τους στην πρώτη φάση των πλέι οφ, αφού η τελευταία φορά που ηττήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της περιόδου 2004-2005 όταν αποκλείστηκε με 0-2 από τον Παναθηναϊκό.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε στο σημερινό παιχνίδι δύο ριμπάουντ, που ήταν αρκετά ωστόσο για να τον καταστήσουν τον 4ο ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Εφτασε τα 855 με την ερυθρόλευκη φανέλα και ξεπέρασε κατά ένα τον Δημήτρη Παπανικολάου. Η τριάδα όμως είναι ακόμη αρκετά μακριά, αφού στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Μπουρούσης με 1.127.

*Με το ένα κλέψιμο που έκανε σήμερα, ο Πρίντεζης έφτασε τα 128 με τον Ολυμπιακό και «έπιασε» στην 5η θέση της σχετικής λίστας των ερυθρόλευκων τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

*Σημειώνοντας επτά πόντους κόντρα στον Κόροιβο, ο Μπράιαντ Ντάνστον ξεπέρασε τους 600 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, ξεπέρασε τα 300 και με τα πέντε στο σύνολο έφτασε τα 500 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Ο Οθέλο Χάντερ μάζεψε δύο ριμπάουντ και με αυτά ξεπέρασε τα 200.

*Ατομικό ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτελούν οι εννιά ασίστ που μοίρασε ο Ολιβερ Λαφαγιέτ. Το προηγούμενο ήταν οι έξι που είχε στο ματς του πρώτου γύρου με τον Κολοσσό H Hotels και του δευτέρου με τον Πανιώνιο.

 

 

«ΦΛΕΡΤΑΡΕ» ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ


Ο Κόροιβος δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι όμως έτσι και αλλιώς η σεζόν είναι επιτυχημένη γι’ αυτόν. Σήμερα όμως η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου «άγγιξε» δύο αρνητικά ρεκόρ του φετινού πρωταθλήματος. Τόσο σε εύστοχα τρίποντα έχοντας δύο (από ένα είχαν ο Απόλλων Carna στην 22η και η ΑΕΝΚ Δημούλας στην 24η αγωνιστική) όσο και σε ποσοστό τριπόντων έχοντας 2/18 (αρνητική επίδοση είναι αυτή του Απόλλωνα Carna στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ στο οποίο είχε 1/18).

*Ο Νίκος Αγγελόπουλος έφτασε τις 292 συμμετοχές στην κατηγορία και ανέβηκε στην 35η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Γιάννη Γκαγκαλούδη.

*Ο Σάσα Βασίλιεβιτς έφτασε τα 148 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και «έπιασε» στη 15η θέση της λίστας των ξένων τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Μιχάλης Γιαννακίδης ξεπέρασε τα 200 στην κατηγορία.