Τους αντιπάλους τους στους «16» του Basketball Champions League αλλά και τις πιθανές διασταυρώσεις τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης έμαθαν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέσα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την τσέχικη Νίμπουρκ και ο ΠΑΟΚ την τουρκική Καρσίγιακα.

 

Τους αντιπάλους τους στους «16» του Basketball Champions League αλλά και τις πιθανές διασταυρώσεις τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης έμαθαν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέσα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την τσέχικη Νίμπουρκ και ο ΠΑΟΚ την τουρκική Καρσίγιακα.

 

Οι δύο Δικέφαλοι θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια (6 ή 7 Μαρτίου) στις έδρες τους και τους αγώνες ρεβάνς (13 ή 14 Μαρτίου) εκτός έδρας.

 

Τα ζευγάρια των «16» και οι διασταυρώσεις των προημιτελικών…

 

 

Σάκοτα: «Είμαστε πιο πλήρεις»

 

Ο Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε για την κλήρωση της ΑΕΚ: «Η Νίμπουρκ δεν διαθέτει βαρύ όνομα ως ομάδα. Έχει, όμως, σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Παίρνει πάντα καλούς ξένους. Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα. Και για να φτάσει μέχρι εδώ, στο Basketball Champions League, το αξίζει. Πρόλαβα να τη δω με τη Ζιελόνα Γκόρα. Ήταν εντυπωσιακή. Εννοείται, πως δεν πρέπει και δεν μπορούμε να την υποτιμήσουμε.

 

 

Από κει και πέρα, εμείς βρίσκουμε σιγά σιγά τη φόρμα μας. Βρισκόμαστε σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε πιο πλήρεις. Θεωρώ, λοιπόν, ότι την περίοδο που θα αντιμετωπίσουμε τη Νίμπουρκ θα είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί» είπε και κατέληξε: «Έχουμε κάποιο χρόνο για να τη «διαβάσουμε» περισσότερο και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Είμαστε αισιόδοξοι».

 

Αν η ΑΕΚ προκριθεί έναντι της Νίμπουρκ, θα βρεθεί στον δρόμο της πριν το final four η νικήτρια του ζευγαριού Νεπτούνας-Στρασμπούρ.

 


 

Παπαθεοδώρου: «Έχουμε τις πιθανότητες μας»

 

Ο ΠΑΟΚ θα βρει για 2η φορά στον δρόμο του την Καρσίγιακα μετά το Eurocup της σεζόν 2014-15. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Θα βρούμε μπροστά μας μια ομάδα που αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης μετά το ισπανικό. Έχει πολύ καλούς παίκτες, είναι πολύ καλή στην επίθεση, παίρνει πολλές κατοχές και φτάνει σε υψηλά σκορ. Στη φάση των «16» όλες οι ομάδες έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο και είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

 

Υπάρχει χρόνος γι΄αυτό το παιχνίδι, βρισκόμαστε αρκετά μακριά από το πρώτο ματς. Όταν έρθει η στιγμή, θα προετοιμάσουν την ομάδα για τον αγώνα απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, αλλά θεωρώ ότι έχουμε τις πιθανότητές μας».

 

Αναφερόμενος στο ότι μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τα δύο ματς, είπε: «Είναι θετικό ή αρνητικό και για τις δύο πλευρές. Και αυτοί έχουν χρόνο θα προετοιμάσουν το παιχνίδι τους αλλά και εμείς. Για εμάς είναι απαραίτητο να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, να προπονηθούμε όλοι μαζί, γιατί κι αυτό μας έχει λείψει για να είμαστε έτοιμοι στο μέγιστο βαθμό».

 

Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Καρσίγιακα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Μούρθια-Τενερίφης.