Δύο επιτεύγματα με ξεχωριστή σημασία άφησε το σημερινό παιχνίδι του Προμηθέα με τον Χολαργό για δύο από τους παίκτες των νικητών. Ο Νίκος Γκίκας έγινε ο πρώτος σκόρερ της αχαϊκής ομάδας και ο Οκτάβιους Έλις ο πρώτος μπλοκέρ της στην Betshop Basket League.


Ο Γκίκας που είναι μέλος του Προμηθέας σε αυτήν την πρώτη τριετία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, με τους οχτώ πόντους που σημείωσε σήμερα, έφτασε τους 649 και “έπιασε” την κορυφή της λίστας των σκόρερ της ομάδας, προσπερνώντας τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 642 στη διετία 2016-18.


Ο Αμερικανός σέντερ από την πλευρά του, με τη μοναδική τάπα του στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τις 31 και ξεπερνώντας επίσης τον Φαγιέ, έγινε ο πρώτος μπλοκέρ στη διαδρομή του Προμηθέα στην κατηγορία.


Ακόμη...


*Έχοντας 4/4 βολές, ο Γκίκας έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην Betshop Basket League που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ. Έχει 100/132 (75,75%).


*Με τους πέντε πόντους ο Χρήστος Σαλούστρος έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα που έφτασε τους 400. Είχαν προηγηθεί οι Γκίκας, Φαγιέ και Λίποβι.


Ο διεθνής φόργουορντ είναι από σήμερα ο δεύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας. Με τα επτά ριμπάουντ που είχε στο παιχνίδι με τον Χολαργό, έφτασε τα 209 και ξεπέρασε τον Νίκο Γκία που έμεινε στα 208.


*Ξεχωριστό ήταν το σημερινό παιχνίδι για τον Λεωνίδα Κασελάκη, αφού ήταν το 200ό στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 24 Οκτωβρίου 2009, ως παίκτης του Ηλυσιακού και στον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο (75-68).


*Το “φράγμα” των 700 πόντων στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έσπασε ο Ολεξάντερ Λίποβι σημειώνοντας 11 κόντρα στον Χολαργό.


*Ατομικό ρεκόρ είναι για τον Ριον Μπράουν οι πέντε ασίστ που μοίρασε. Ο Αμερικανός είχε τέσσερις στα ματς του δεύτερου γύρου με Κολοσσό H Hotels και ΑΕΚ.


Από την πλευρά του Χολαργού...


*Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήταν ο κορυφαίος της αθηναϊκής ομάδας στο σημερινό παιχνίδι και με τα επτά ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 900 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.


*Το παιχνίδι του “Δ.Τόφαλος” ήταν το 50ό του Γκάρι Τάλτον στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός είχε κάνει ντεμπούτο στις 8 Οκτωβρίου 2016 με το Ρέθυμνο Cretan Kings, στη νίκη επί του Κολοσσού H Hotels στην Πάτρα με 74-66.