Με τη σημερινή νίκη του επί του Κολοσσού H Hotels, ο Παναθηναϊκός επέκτεινε ένα ξεχωριστό αήττητο σερί. Είναι η μοναδική ομάδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που δεν έχει χάσει ούτε μια φορά σε παιχνίδι της πρώτης φάσης των πλέι οφ από την περίοδο 2002-2003 που το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος διεξάγεται με αυτό το format, δηλαδή με προημιτελικά στις δύο νίκες, ημιτελικά στις τρεις και τελικά επίσης στις τρεις. Με την επικράτηση του επί του Κολοσσού H Hotels ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 25 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρώτης φάσης.

 

*Το πιο παραγωγικό, επιθετικά τουλάχιστον, παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Αντώνης Φώτσης σημειώνοντας 15 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 13 πόντοι της 12ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανελευσινιακό. Με αυτούς τους 15 πόντους ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο 36ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που έφτασε τους 2.000 πόντους.

 

*Τη δική του καλύτερη επίδοση “άγγιξε” ο Εστεμπάν Μπατίστα σημειώνοντας 23 πόντους. Ο Ουρουγουανός σέντερ είχε 24 κόντρα στην ΑΕΝΚ Δημούλας στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου. Μάλιστα με αυτούς τους 23 πόντους, ο Μπατίστα ξεπέρασε τους 300 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

*Μία φορά πήγε στα γραμμή των βολών ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ευστόχησε. Με αυτή τη βολή, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε τις 1.064 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και “έπιασε” στην 6η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Οικονόμου.

 




ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ

 
*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ο κορυφαίος του Κολοσσού H Hotels στο 250ό παιχνίδι της ομάδας της Ρόδου στην κατηγορία, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ με 15 πόντους. Προηγούμενη καλύτερη επίδοση του η περσινή όταν σημείωσε εννιά με τον Αρη κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

*Πολύ καλός ήταν και ο Τζαμέλ Χάγκινς (φωτό) που με τα 7/12 δίποντα που είχε, ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στην κατηγορία (έχει 102/197).

 

*Τέσσερα ριμπάουντ μάζεψε στην άμυνα ο Τέιλορ Σμιθ και με αυτά ξεπέρασε τα 200 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

*Με τους έξι πόντους που πέτυχε στο ΟΑΚΑ, ο Ντομινίκ Γουότερς ξεπέρασε τους 200.