Συνέχεια σε μία καλή παράδοση που έχει “χτίσει” στην έδρα του απέναντι στον Άρη έδωσε ο Κολοσσός H Hotels, καθώς σημείωσε την 7η νίκη του σε 10 αγώνες σε αυτήν. Τα κατάφερε παρότι πέταξε στα “σκουπίδια” 11 από τις 28 βολές που εκτέλεσε και έκανε έξι περισσότερα λάθη από τον αντίπαλο του (16 έναντι 10). Η στατιστική εξήγηση πέραν του μικρού προβαδίσματος στα ριμπάουντ (34 έναντι 28) βρίσκεται στα τρίποντα καθώς οι Ρόδιοι είχαν 13/28. Δεν έφτασαν ωστόσο στο ρεκόρ περιόδου που είναι τα 15 εύστοχα τρίποντα και το μοιράζεται ο Κολοσσός H Hotels (τόσα είχε στο ματς της Καβάλας) με τον Απόλλωνα Carna (στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό).


*Σε ατομικό επίπεδο αναμφίβολα ο κορυφαίος ήταν ο Χρήστος Σαλούστρος με 16 πόντους, 2/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα και εννιά ριμπάουντ. Η επίδοση του στα τρίποντα είναι μια από τις κορυφαίες της σεζόν ωστόσο το ρεκόρ είναι εκείνο που μοιράζονται Μέιερ και Τζερόντ Στίγκερς που είχαν από 5/5 στα παιχνίδια του Απόλλωνα Carna στο Ρέθυμνο και της Κηφισιάς στην Πυλαία αντίστοιχα.


*Ο 25χρονος φόργουορντ “άγγιξε” ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου με τα εννιά αμυντικά ριμπάουντ καθώς η κορυφαία επίδοση ως τώρα, είναι εκείνη των 10 που είχαν ο Χάκετ στην 4η, ο Κοστόβ στην 6η και ο Βαν Όστρουμ στην 7η αγωνιστική.


*Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον Σαλούστρο, καθώς με τους 16 πόντους του ξεπέρασε τους 300 και με τα εννιά αμυντικά ριμπάουντ ξεπέρασε τα 200 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


*Μέσα από αυτές τις επιδόσεις, ο Σαλούστρος σημείωσε ένα ρεκόρ καριέρας και ισοφάρισε ένα ακόμη. Κορυφαία επίδοση των 75 συμμετοχών του στην κατηγορία αποτελούν οι 16 πόντοι που είχε χθες καθώς η προηγούμενη ήταν εκείνη της 26ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τα εννιά ριμπάουντ αφού τόσα είχε στον αγώνα του πρώτου γύρου του περσινού Πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη στη “Nick Galis Hall”.


*Στην τρίτη θέση των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels στην κατηγορία είναι πλέον ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Είχε δύο χθες κόντρα στον Άρη χάρη στα οποία έφτασε τα 68 με την ομάδα της Ρόδου και άφησε πίσω του τον Αντώνη Ασημακόπουλο (67).


*Στην 8η θέση της ίδιας λίστα “σκαρφάλωσε” ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχοντας επίσης δύο εύστοχα τρίποντα για να φτάσει τα 33 και να προσπεράσει τον Γιώργο Διαμαντόπουλο (32).


*Ουσιαστική ήταν η προσφορά του Τρέβορ Ρέλεφορντ με επτά πόντους, έξι ασίστ και έξι ριμπάουντ που είναι και ατομικό ρεκόρ καθώς ο Αμερικανός γκαρντ είχε από πέντε ριμπάουντ στα ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings και το Λαύριο.

 



Η ήττα ήρθε μέσα από αρνητικά ρεκόρ

 
Ο Άρης υποχρεώθηκε σε ήττα καθώς πέραν του ότι βασικά ατού του δεν ήταν σε καλή μέρα, σημείωσε και κάποια αρνητικά ομαδικά ρεκόρ που εν μέρει εξηγούν το αποτέλεσμα. Οι 76 πόντοι που δέχτηκε αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης αμυντικής επίδοσης του μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια είχε και κόντρα στον Ολυμπιακό.


*Αρνητικό ρεκόρ για τα εκτός έδρας παιχνίδια του Άρη αποτελεί και το 42,1% με το οποίο σούταρε στα δίποντα (16/38). Το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό με 17/37 (45,94%).


*Ακόμη, τα 28 ριμπάουντ που είχαν οι “κίτρινοι” αποτελούν αρνητική επίδοση πρώτου γύρου αφού είχαν 30 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ενώ τα 21 αμυντικά ριμπάουντ είναι η χαμηλότερη επίδοση των εκτός έδρας αγώνων τους καθώς είχαν 23 στον αγώνα με τον Κόροιβο.


*Σε ατομικό επίπεδο, δύο ξεχωριστά στοιχεία προέκυψαν για τον Μιχάλη Πελεκάνο. Ο διεθνής φόργουορντ μαζεύοντας δύο ριμπάουντ στο Βενετόκλειο έφτασε τα 1.268 στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα που τον κατέστησαν τον 21ο ριμπάουντερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ καθώς ξεπέρασε τόσο τον Φραγκίσκο Αλβέρτη όσο και τον Αλφόνσο “Μπακ” Τζόνσον που είχαν από 1.267.


*Ακόμη ο Πελεκάνος με τους έξι πόντους που σημείωσε χθες, ξεπέρασε τους 700 με τη φανέλα του Άρη στην κατηγορία.


*Αν και έμεινε μακριά από τα επίπεδα απόδοσης που παρουσιάζει στη σεζόν ως τώρα (είχε 3/13 σουτ εντός παιδιάς), ο Οκάρο Ουάιτ έκλεισε το παιχνίδι με “νταμπλ-νταμπλ” (13π, 11ρ.) κάτι που κατάφερε για 2η φορά μετά από εκείνη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (27π, 11ρ.). Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη φορά που σημειώνει ένας παίκτης του Άρη διψήφια νούμερα σε δύο στατιστικές κατηγορίες καθώς ένα “νταμπλ-νταμπλ” είχε και ο Τζαμέλ Χάγκινς στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings.


*Πάντως για τον Ουάιτ τα 11 ριμπάουντ αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης του στις 13 αγωνιστικές αφού τόσα είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ.


*Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Τζαμέλ Χάγκινς στο γήπεδο όπου πέρασε την περσινή σεζόν ως παίκτης του Κολοσσού H Hotels ωστόσο με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας στην 40ή εμφάνιση του στην κατηγορία, αφού τόσες είχε και στο παιχνίδι με τον Κόροιβο της 6ης αγωνιστικής.


*Κορυφαίος του Άρη ήταν ο Τζέρελ ΜακΝίλ που σημειώνοντας 20 πόντους, έφτασε κοντά στην καλύτερη επίδοση του στο Πρωτάθλημα αφού είχε 20 στο παιχνίδι της Αμαλιάδας.