Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Basket League 2019-20
Κατηγορία : Δελτία Τύπου | 23-07-2019Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέα αγωνιστικής περιόδου άρχισε με την κλήρωση της Basket League 2019-20 που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου.

 

Παρουσία του νέου υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κου Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και εκπροσώπων όλων των ομάδων της Basket League, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κος Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, έκανε το... τζάμπολ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, του 28ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

 

«Σας καλωσορίζουμε στην κλήρωση της Basket Leagueτης σεζόν 2019-20 με την οποία αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 28ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

 

Το ελληνικό Πρωτάθλημα συνεχίζει την μακρά διαδρομή του στον χρόνο και παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες θα προσφέρει και τη νέα αγωνιστική χρονιά υψηλού επιπέδου θέαμα και συγκινήσεις στους Έλληνες φιλάθλους. Εγγυητές αυτές της πορείας είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στην Basket League:

 

* Οι παίκτες και οι προπονητές χάρις στην διαρκή προσπάθεια τους για βελτίωση και εξέλιξη.

 

* Οι διαιτητές και οι κριτές, απαραίτητοι «μοχλοί» για την διεξαγωγή μιας αξιόπιστης διοργάνωσης.

 

* Οι φίλαθλοι που αποτελούν τον «έκτο» παίκτη της Basket League και οι οποίοι με την παρουσία τους αποτελούν το κίνητρο για την συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη του Πρωταθλήματος.

 

* Οι χορηγοί που με την πολύτιμη βοήθεια τους στηρίζουν ουσιαστικά την προσπάθεια να παραμείνει το Πρωτάθλημα μας σε υψηλό επίπεδο.

 

* Οι ιδιοκτήτες, οι χρηματοδότες και οι παράγοντες, οι οποίοι καθημερινά καταθέτουν χρόνο και χρήματα για να συνεχίσει την πορεία του το ελληνικό επαγγελματικό Πρωτάθλημα, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση, πέρα από το χειροκρότημα προς τις ομάδες τους και την αναγνώριση των προσπαθειών τους.

 

 

Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω, γιατί θεωρώ ότι αξίζει ο σεβασμός σε όσους με οικονομικές και όχι μόνο «θυσίες» στηρίζουν το οικοδόμημα του επαγγελματικού μπάσκετ, που αποτελεί τον «καθρέφτη» του αθλήματος της χώρας μας.

 

Οι ιδιοκτήτες, οι χρηματοδότες και οι παράγοντες των ΚΑΕ μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη των ομάδων τους και συνολικά του Πρωταθλήματος και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι χωρίς την παρουσία τους δεν θα υπήρχε επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα.

 

Δεν τους αξίζει να δέχονται πολύ σκληρή κριτική, ιδιαίτερα από την στιγμή που με ελάχιστα κίνητρα είναι εδώ, είναι «παρόντες» στην προσπάθεια το επαγγελματικό μπάσκετ να αλλάξει και να εξελιχθεί. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και θέλω να τονίσω ότι ο ΕΣΑΚΕ τους τελευταίους μήνες ήταν και παραμένει έτοιμος να ακούσει και να συζητήσει τις προτάσεις τους για την βελτίωση του Πρωταθλήματος, που αποτελεί υπόθεση όλων μας και όχι μόνο της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ.

 

Ο ΕΣΑΚΕ και τα μέλη του έκαναν το παν, ώστε το Πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν να ολοκληρωθεί. Η επιλογή να μην ολοκληρωθεί το περασμένο Πρωτάθλημα ήταν καταστροφική για την διοργάνωση, για τις ομάδες, τους χορηγούς, τους παίκτες και τους προπονητές, για όλους. Από εκεί και πέρα ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του απέναντι στην ομάδα του και τους φιλάθλους της.

 

Ο ΕΣΑΚΕ ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τους νόμους και τους κανονισμούς και δικαιώθηκε από τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ο ΕΣΑΚΕ, επίσης, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει μπροστά και αυτό το οφείλει πάνω από όλους στους φιλάθλους, που θέλουν να βλέπουν την πορτοκαλί μπάλα να μπαίνει στο καλάθι, να γεμίζουν τα γήπεδα και να συνεχίσει  να γράφεται η ιστορία του αγαπημένου μας αθλήματος.

 

Το ελληνικό Πρωτάθλημα και γενικά τα εγχώρια Πρωταθλήματα είναι οι «κινητήριοι μοχλοί» ανάπτυξης του αθλήματος στα εθνικά κράτη. Η συντονισμένη προσπάθεια που φαίνεται να γίνεται για την υποβάθμιση τους, δεν εξυπηρετεί τίποτα παραπάνω από ευκαιριακά συμφέροντα και εάν επιτευχθεί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το μπάσκετ στην Ευρώπη συνολικά. Γι’ αυτό το λόγο τα εθνικά Πρωταθλήματα πρέπει να προστατευτούν από όσους αγαπούν το μπάσκετ.

 

Η προσπάθεια για ανάπτυξη και βελτίωση του Πρωταθλήματος είναι καθημερινή και περνά μέσα από τον εκσυγχρονισμό των κανονισμών, της λειτουργίας των ΚΑΕ και του ίδιου του ΕΣΑΚΕ. Στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας και της απήχησης του Πρωταθλήματος, γι΄ αυτό δεν αρνηθήκαμε την... αλλαγή σκυτάλης σε κάποιες ΚΑΕ, προκειμένου να δημιουργηθούν ομάδες «υγιείς» οικονομικά, που θα συμβάλουν στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

 

Τη νέα αγωνιστική χρονιά, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προσέλκυσης των νέων ηλικιών και των οικογενειών στα γήπεδα της Basket League, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και των νέων τεχνολογιών, της βελτίωσης των υποδομών μας ώστε να τους προσφέρονται όλες οι σύγχρονες ανέσεις. Θέλω να τονίσω την προσπάθεια που γίνεται από τις ΚΑΕ για να προσφέρουν στους φιλάθλους καλύτερες συνθήκες και να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα.

 

Όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να συνεργαστούμε για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του Πρωταθλήματος και να δημιουργήσουμε μια ελκυστική για το φίλαθλο κοινό διοργάνωση. Στην σημερινή εποχή ο φίλαθλος έχει να επιλέξει μεταξύ πολλών αγώνων την εβδομάδα, αρκετών διοργανώσεων, ορισμένων με ελληνικό ενδιαφέρον όπως το NBA που διαπρέπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, και η Ευρωλίγκα, αλλά και διαφορετικών σπορ, που έχουν αναπτυχθεί στην χώρα μας. Γι’ αυτό πρέπει να παρουσιάζουμε όλοι μας το καλύτερο δυνατό πρόσωπο, ώστε να παραμείνει η BasketLeague ελκυστική.

 

Αρωγός στην βελτίωση και στην ανάπτυξη της BasketLeague είναι η ΕΡΤ, την οποία θέλω να ευχαριστήσω. Χάρις στην συνεργασία μας από το 2017 το μπάσκετ και το Πρωτάθλημα επέστρεψε στα σπίτια όλων των Ελλήνων, ενώ δόθηκε η δυνατότητα και στους Έλληνες του εξωτερικού να το απολαμβάνουν. Το ίδιο επιτυχημένη πιστεύω ότι θα είναι η συνεργασία μας και τη νέα σεζόν.

 

 

Να συγχαρώ τη νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Μαυρωτά και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους. Ήδη με τον κ. Αυγενάκη είχαμε την πρώτη εποικοδομητική συνάντηση για το καλό του μπάσκετ.

 

Θέλω ακόμη να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα, που αρχίζει τις αμέσως επόμενες ημέρες την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Είμαστε δίπλα στην Εθνική ομάδα. Είναι η ομάδα όλων μας! Την στηρίζουμε και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι την αποτελούν θα κάνουν το παν για να τιμήσουν με την αγωνιστική παρουσία και το ήθος που θα επιδείξουν την φανέλα με το εθνόσημο.

 

Ακόμη να ευχηθώ υγεία, καλή επιτυχία και δύναμη σε όλες τις ομάδες και να έχουμε ένα καλό Πρωτάθλημα!» ήταν το καλωσόρισμα του προέδρου του ΕΣΑΚΕ.

 

 

Το πρόγραμμα της σεζόν 2019-20

(28/9/19) 1η αγωνιστική 14η (4/1/20)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - Α.Ε.Κ.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA - ΛΑΥΡΙΟ

ΟΜΑΔΑ Α' - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.

 

(5/10/19) 2η αγωνιστική 15η (11/1/20)

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Α.Ε.Κ. - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA

Π.Α.Ο.Κ. - ΟΜΑΔΑ Α'

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΡΗΣ

 

(12/10/19) 3η αγωνιστική 16η (25/1/20)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - Α.Ε.Κ.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - ΛΑΥΡΙΟ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA - Π.Α.Ο.Κ.

ΟΜΑΔΑ Α' - ΑΡΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

 

(19/10/19) 4η αγωνιστική 17η (1/2/20)

Α.Ε.Κ. - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΛΑΥΡΙΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

ΑΡΗΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA

ΟΜΑΔΑ Α' - ΗΡΑΚΛΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

 

(26/10/19) 5η αγωνιστική 18η (8/2/20)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΛΑΥΡΙΟ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - Π.Α.Ο.Κ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΑΡΗΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA - ΟΜΑΔΑ Α'

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS - Α.Ε.Κ.

 

(2/11/19) 6η αγωνιστική 19η (29/2/20)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Π.Α.Ο.Κ. - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΡΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

ΟΜΑΔΑ Α' - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA - ΗΡΑΚΛΗΣ

ΛΑΥΡΙΟ - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 

(16/11/19) 7η αγωνιστική 20ή (7/3/20)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - Π.Α.Ο.Κ.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΡΗΣ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - ΟΜΑΔΑ Α'

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA

ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ε.Κ.

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ

 

(23/11/19) 8η αγωνιστική 21η (14/3/20)

ΑΡΗΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΟΜΑΔΑ Α' - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ

Π.Α.Ο.Κ. - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΛΑΥΡΙΟ - Α.Ε.Κ.

 

(30/11/19) 9η αγωνιστική 22η (21/3/20)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΟΜΑΔΑ Α'

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΑΥΡΙΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS - ΑΡΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.

Α.Ε.Κ. - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

(7/12/19) 10η αγωνιστική 23η (28/3/20)

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - ΗΡΑΚΛΗΣ

ΟΜΑΔΑ Α' - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ

 

(14/12/19) 11η αγωνιστική 24η (4/4/20)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α'

Α.Ε.Κ. - ΑΡΗΣ

ΛΑΥΡΙΟ - Π.Α.Ο.Κ.

 

(21/12/19) 12η αγωνιστική 25η (11/4/20)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΟΜΑΔΑ Α' - Α.Ε.Κ.

ΑΡΗΣ - ΛΑΥΡΙΟ

Π.Α.Ο.Κ. - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

(28/12/19) 13η αγωνιστική 26η (15/4/20)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

Α.Ε.Κ. - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA

ΛΑΥΡΙΟ - ΟΜΑΔΑ Α'

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΡΗΣ

 

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές

All-Star Game: 18-19/1/20


Μοιράσου το:


Basket League 2020-2021
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
01η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΑΕΚ 0
2 ΑΡΗΣ 0
3 ΗΡΑΚΛΗΣ 0
4 ΙΩΝΙΚΟΣ HELLENIC COIN 0
5 ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ 0
6 ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 0
7 ΛΑΡΙΣΑ BREAD FACTORY 0
8 ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 0
9 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0
10 ΠΑΟΚ 0
11 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BC 0
12 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 0
13 ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 0